ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
blade99x
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Haziran 2018 00:13
Son Ziyaret:
17 Aralık 2018 22:32
Toplam Mesaj:
37 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Taha Çolak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

396 Litre : Yavru Black Kriza

SON 10 MESAJI

Tankımdaki Sorunlarım (kahverengi Yosun,dışkı Vs )
[QUOTE=EmirhanTuncel]Bence sorun ışıklandırma'dan kaynaklanıyor. Daha düşük bir floresan takabilirsiniz.[/QUOTE]İlginiz için teşekkürler . Diğer sorunlarım için çözüm önerisi arıyorum ....
Tankımdaki Sorunlarım (kahverengi Yosun,dışkı Vs )
[QUOTE=EmirhanTuncel]Aydınlatmadan kaynaklanıyor olabilir. Aydınlatmayı ne ile sağlıyorsunuz acaba? [/QUOTE]
Floresan var sanırım ama gücünü bilmiyorum . Şöyle izah edebilirim akvaryumun ışığını açınca odanın lambasını açmaya gerek kalmıyor .
Tankımdaki Sorunlarım (kahverengi Yosun,dışkı Vs )
Herkese merhabalar ;

Akvaryumumdaki ciddi sorunumu sizlerle paylaşmak istiyorum . 2 - 3 haftalık periyotlarla bakımını üst düzey bir şekilde yaptığım tankımda oluşan sıkıntılı süreç beni iyice tedirgin etmeye başladı . Kumum tamamen sarardı .taşlarım da aynı şekilde kahverengi yosunla kaplı . Akvaryumumda uzun süredir kahverengi yosunla mucadele ediyorum . Süngerle camları temizlemekten başka çözüm yolu bulamadım . Bir diğer sorunum da akvaryumdaki suyun üst kısmında yoğun toz tabakası bulunmakta . Onun dışında aşırı dışkı problemim bulunmakta bu dışkılar akvaryumumun kısımlarında toplu bir şekilde durmakta (Yığın şeklinde) . Aşırı yemleme yapmıyorum . Elimden gelen herşeyi yapmaya çalıştım çözüm elde edemeyince sizlerle paylaşma gereği duydum . Tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum İyi forumlar ...

Akvaryum özelliklerim ;

130*50*60(h) // ( Tankım Yaklaşık 7 aydır kurulu ve düzenli bakımını yapıyorum )
31 adet Tropheus Black Kriza (8-9 aylık))
Tetra ex 1200 plus (Malzemelerim eski ve coğu gereksiz olduğunu düşünüyorum sanırım sorunun ana sebebi burda // Elyaf - seramik(Eski) - bioball(Eski) - Filtre Süngeri (Bu da eski )
1 adet dalga motoru (Aşırı dışkı olduğu için kullanamıyorum açınca her taraf dışkı oluyor)



[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207074/171220180009221.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207074/171220180009371.jpg[/IMG]
Akvaryuma Vatoz Koyma Sorunu
[QUOTE=Ches]

Tercih sizin tabi ama yerinizde olsam yosunlaşmayı tetikler ve troplara doğal bir ortam sağlardım. Kendi akvaryumumdan örnek vereyim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192491/250920181420371.jpg[/IMG][/QUOTE]

Gerçekten harika bir dekor olmuş :) Birkaç çeşit cins koyduğunuzda kırma yavrular elde etmiyor musunuz ?
Akvaryuma Vatoz Koyma Sorunu
[QUOTE=Ches]Brigantes arkadaşımın da dediği gibi o su değerleri için Vatos uygun değil. Her ne kadar da vatos alsanız yosunlanma yine olacaktır. Her hafta su değişimi sırasında camları temizlemek en doğru seçenek. Diğer bakımdan ise yosun Trop'ların en çok sevdiği yiyecek. Bolca olmasında bir zarar yok. Kendi tankımda kayaları yosun yapıp camları su değişimi sırasında sünger ile temizliyorum. [/QUOTE]
Bu kahverengi yosunların başka bir çözümü yok mu ? Önceki vatoz deneyimimde 1 günde camların tertemiz olduğuna şahit oldum . Birazda bu sebepten dolayı almak istemiştim . Birkaç gün silmesem camlar kahverengi yosun ile kapanıyor .
Akvaryuma Vatoz Koyma Sorunu
Herkese merhabalar benim elimde yavrudan büyüttüğüm 31 adet 6-8 aylık black kriza bulunuyor . Aşırı yosunlanma sorunum olduğu için vatoz almayı düşünüyorum . Bundan 3 ay önce 2 adet vatoz almıştım akvaryuma hemen hemen diğer balıkların boylarındaydı ikiside ertesi gün bir vatozun 1 gözünü çıkartmışlardı hemen vatozları ayirdim malesef gözü olmayan öldü diğerini de geri verdim. Akvaryuma baliklarimdan boyca daha büyük ve iri 2 3 cüce vatoz koysam aynı sorunu yaşar miyim ? Hayırlı geceler diliyorum ...
Vatozları Rahat Bırakmayan Balıklarım
Hayırlı günler . 31 adet yavru black kriza akvaryumuma birisi albino ve birisi normal olarak 2 adet cüce vatoz ekledim . Şöyle bir sorunum var normal olana fazla ilişmiyorlar fakat albino olana rahat vermiyorlar . Cüce vatozlar black krizalarla aynı boyda . Ne yapmam gerekiyor ?
Tatlı Sudan Tuzlu Suya Geçmek İçin Ne Gerekir
[QUOTE=gokberkgonenc]Isıtıcı ve dalga motoru hariç diğerleri işinize yaramaz. O boyutta bir akvaryuma uygun bir Protein Skimmer edinmelisiniz. En uygun maliyet vs tabiiki herkesin ortak dileği ama 3-5 palyaço bakıcam ucuz olsun diyip de duranı bu güne kadar daha görmedim ben. Böyle başlıyor sonra anemonlar mercanlar vs alıp başını gidiyor. Öncelikle akvaryumunuz deniz akvaryumu için uygun mu bunu öğrenmeliyiz. Sump sanırım yok. Sumpsız askı PS ile ne kadar devam eder iyi araştırmak lazım. Yeni başlangıç için uygun olucağını zannetmiyorum.

Hepsini geçtim bu ölçülerde bir deniz akvaryumu için düşük maliyet çok zor. En basitinden kum ve kaya miktarı hacime oranla bol miktarda olmalı. Canlı kayaların kilosunu da 10 liradan düşünürsek ve size en az 50-60 kg hatta sump olmazsa daha da iyi kalite canlı kayaya ihtiyacınız olduğunu düşünürsek maliyet haliyle artıcaktır. Akvaryumunuzun yüksekliği de çok çok fazla. Dolayısı ile bu akvaryum yerine arkadan sumplı daha derli toplu 70-80 cm boylarında bir akvaryum işinizi daha iyi görücektir.

Hayallerden vazgeçmemek gerek, sadece doğru yoldan devam etmek lazım. O yüzden elinizdeki akvaryuma yapıcağınız masrafı daha ortalama ölçülerde bir akvaryuma yapmanızı tavsiye ederim. Forumda ve internette birsürü yazı ve konu mevcut. İyi ve detaylı bir araştırma ile istediklerinize kolayca ulaşırsınız.

İyi günler.[/QUOTE]

Yandan sump yaptirsam ps ekleme şansım olur mu acaba ?
Tatlı Sudan Tuzlu Suya Geçmek İçin Ne Gerekir
Öncelikle merhabalar ;

Uzun zamandır tatlı su akvaryumum bulunmakta fakat tuzlu su akvaryumu kurmak istiyorum . Akvaryum boyutlarım 130x50x60(h) . Palyaço balığı beslemeyi düşünüyorum 4 5 adet . Canlı yükünü az tutmayı planlıyorum . Sürekli bakım yaparak en düşük maliyetli bir akvaryum dizmeyi düşünüyorum fakat bu konuda pek bir bilgim yok . Elimdeki malzemelerin hangilerini kullanabilirim . Başka hangi malzemeler almalıyım ?

Elimdeki bazı malzemeler ;

[B]Kalsiyum karbonatlı kum (hiç kullanılmamış)
Silis kum
Tetra ex 1200 plus modeli
Sobo wp-300m dalga motoru
Hava Motoru pipo v.s
300w Isıtıcı[/B]

Minimum masrafla neler almalıyım bilgili abilerim kardeşlerim yardım edebilir mi ? Teşekkürler ...

400 Litre Akvaryumum İçin Sump Yaptırmak İstiyorum
[QUOTE=yavuzortakci][VID]https://youtu.be/lhvrdKkuZ8w[/VID]

iç sump sistemini tanıtmaya çalıştım. umarım faydalı olur.[/QUOTE]

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim . 1 2 hafta içerisinde cam kestirip sistemi monte edeceğim :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.