ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mcavus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Nisan 2018 01:57
Son Ziyaret:
04 Mart 2020 08:16
Toplam Mesaj:
17 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muhammed Çavuş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Muhammed Çavuş

SON 10 MESAJI

Balik Kayibi Sonrasi Akvaryum Dezenfeksiyonu
Akvaryuma ikinci kez dip çekimi yapıp tuzlu suda 2 hafta daha beklettim. Dun yeni su doldurdum. Ama su doldudurken suyun üstünde yağ gibi bir tabaka oluşmaya başlamıştı. Suyu doldurdum ve o tabaka hala var. Dış filtreyi çalıştırdım. Akvaryum 3 veya 4 hafta boş şekilde calisacak. Bu tabaka zamanla geçer mi? Herhangi bir problem oluşturur mu?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205651/181120192342361.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205651/181120192343061.jpg[/IMG]
Balik Kayibi Sonrasi Akvaryum Dezenfeksiyonu
[QUOTE=grandturco]Akvaryum filtresini neden arada bir calistiriyorsunuz? Filtre durdugu anda uzerindeki bakteriler ölmeye baslar ve buda su dengenizi bozar filtreyi 24saat calistirin durdurmanin mantigi yok bence.[/QUOTE]

Akvaryumda canlı olmadığı için sürekli çalıştırmıyorum. Amacim yararli yararsiz tüm bakterilerden kurtulmak. 0dan temiz bir kurulum sağlamak. [EDIT]mcavus,2019-11-03 23:25:17[/EDIT]
Balik Kayibi Sonrasi Akvaryum Dezenfeksiyonu
[QUOTE=lazarusv20]Öncelikle geçmiş olsun, herhangi bir dezenfekte işlemine gerek yok, zaten yemleme artık bittiği için ve akvaryum şartları kendileri için elverişli olmadığından şu an o canlıları görüyorsunuz, normalde kum içerisinde olurlar. Bir süre daha bu şekilde devam ederseniz zaten yok olacaklar. Diğer taraftan zaten şu an akvaryumu sıfırlamış bulunuyorsunuz, dilerseniz akvaryumu tamamen boşaltıp, kum ve diğer dekor malzemelerini iyice yıkayıp - kurutup, akvaryum boşken de yine kaya tuzu ve filtre ile bir süre çalıştırıp sonrasında durulayarak sıfırdan bir kurulum yapabilirsiniz. Ben olsam bu aşamaya kadar geldiysem öyle yapardım. Bol şans. [:iyi:][/QUOTE]

Kayalari çıkarmam mümkün fakat kumların çoğu akvaryumda ulaşabileceğim bir seviyede değil. Taşları çıkarıp kumları karıştırmanin bir faydası olur mu? 1 haftadır tuzlu suda bekliyorlar. Bu süre yeterli olur mu?
Balik Kayibi Sonrasi Akvaryum Dezenfeksiyonu
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: İç Parazit
Akvaryum Kapasitesi (litre): 650 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Şu anda canli yok.
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: Ehim 2215 ve 2500 lt debili atman iç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kaya Tuzu
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):

Forumdan bir arkadaştan aldığım ikolalarim sürekli iç parazit ve bloat hastalığıyla savastim. Sonunda yenik düşüp tüm balıkları kaybettim. Herhangi bir parazit mikrop benzeri birsey kalmasin diye suyun %90ni boşaltıp çeşmeden su doldurdum. 1.5 paket kaya tuzu ekleyip filtrasyonu arada çalıştırıyorum. Bugun ışıkları yakip akvaryuma bir bakayım dedim ve içeride dolaşan solucan gibi ince canlılar gördüm. Sayisida biraz fazla gibi. Hem bu canlilardan kurtulmak için hemde akvaryumu dezenfekte etmek için ne yapmam gerekiyor?
İç filtre ve Zeolit
Dis filtrede yer yok. Zeolitin suyu berraklaştigini okumuştum. Mecburen iç filtrenin bir gozune koyacağım gibi duruyor. Peki bu zeolit bakteri kültürü de barındırdığı için ic filtreyi yine sürekli çalıştırmak zorunda olacak miyim?
Su Sertleştirme
Arkadaşlar dış filtrenin içine yada ic filtrenin içine su artima da kullanilan filtre malzemesi koysak su 5.kademe olan (diğer adi alkalin) ph'i yükseltme de kullanılan filtre sizce nasıl olur?

Dediğim filtre de bu

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205651/230420191336401.jpg[/IMG]
Duboisi Maswa Kum Seçimi
[QUOTE=Kınayu]Muhammed kardeşim başın sağolsun [:'(] Keşke bu kadar bu işi sıkıştırmasaydın ekleme yapacağın dinlenmiş suların çok soğuk olduğunu söylüyorsun. Havalar biraz daha ısınınca yapardın [:((]
Yanlız şimdi bir iki tanesini anlarımda akvaryumdaki tüm balıkların ölmesi için baya olağanüstü bir durum olması lazım . Seninde bu balıkları bu boya getirmiş biri olarak az buçuk bunu anlayıp bu boydaki bu balıkları bu hale getirecek hata yapmassın diye düşünüyorum [:(]
O zaman balıklara ne oldu kombiden eklenen sıcak sudan ve yeni kumun iyi yıkanmamasından başka geriyede bir şey kalmıyor başka ekstra yapılan bir şey yoktu değilmi ?
Olacak olmalı olan olmuş bence canını sıkma üzülme [:(] [/QUOTE]

Kumu baya bir yikamistim. Suyu da az bir zaman olsa da beklemiştim. Kovadaki su soğuduğu için yada kombiden su döktüğüm için bu hale geldi galiba. Su an dış filtre ve ısıtıcı çalışıyor. Yeniden suyu doldur boşalt yapayım mi yoksa akvaryumda bakteri kültürünün oturmasini mi bekleyeyim yeni baliklar için?
Duboisi Maswa Kum Seçimi
Dün akvaryum değişimi yaptim. Yavru olarak aldığım 15 balığimdan 9 disi 2 erkek olarak ayirmistim. Yaklaşık 2 saat kovanın içinde hava motoru çalışır vaziyette mecburen kaldılar. Yeni akvaryuma 3 günlük dinlemiş suyu koydum fakat su cok soğuktu. Suyun bir kismini çekip kombiden aldığım sıcak suyu ilava ettim. Eski akvaryumda ki ortalama ısıyı elde edene kadar 3 4 damacana bu işlemi gerçekleştirdim. Kloni halinde ayırdığım balığı suya alistirarak akvaryuma bıraktım. Aksam stresli haldeydi baliklar. Sabah kalktığımda hepsini malesef ölü olarak buldum. 1 senedir yavrudan büyüttüğüm ve ilk defa cinsiyetlerine baktigim maswalarin hepsini kaybettim. Ne akvaryuma yaptığım masraf ne yaptığım diğer masraflar gözümde değil. Yeni akvaryum almama rağmen hobiyi birakma durumuna geldim. Ölen baliklardan biri de bu. Beyaz benek dahi olmamış. Sizce neden oldu bu balıklar.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205651/200420190801501.jpg[/IMG]
Duboisi Maswa Kum Seçimi
Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Hem akvaryumun boyutu hemde alt tarafi mobilyanin içine geldiğinden dolayı fazlaca kum gerektiğinden mecburen kuvars kumu almak zorunda kaldım. 75 kg kuvars kumu aldim. Tek bulabildiğim boyutu 1-2mm vardı. Balıklar açısından bu boyut bir sıkıntı çıkarmaz değil mi?
Duboisi Maswa Kum Seçimi
50 kg mercan kiriği bütçeyi bir hayli zorlayacak gibi. Mercan kiriği yerine kuvars kum kullanabilir miyim? Hem görsellik hemde biyolojik açıdan ne gibi farkları olur? Eğer kuvars olursa 100 kg almayı düşünüyorum. 0.5 1mm kumu dalga motoru akvaryum içinde taşımaz değil mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.