ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
paradoks1
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Eylül 2017 13:33
Son Ziyaret:
10 Eylül 2017 21:09
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes K
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Enes K

SON 5 MESAJI

3,5 Ton Akvaryum
Hepinize güzel yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim. Akvaryumun içine bıçak balığı da koymayı düşünüyorum. Pek bilgili olmadığım bir tür olduğundan bileniniz var ise sorun çıkar mı?
3,5 Ton Akvaryum
[QUOTE=İsmail YILDIRIM]Merhaba, bu hobi ile uğraşanlar gerçekten bir müddet sonra sizler gibi hayallerinin peşinde, onları gerçekleştirmek için koşuyor, öncelikle bu düşünceleriniz, fikirleriniz ve hayalleriniz için teşekkür ederim.
İstanbul'da oturuyorsunuz, bulunduğunuz semt/muhiti, binanızın sağlamlığı gibi konulara öncelik vermenizi ilk önce tavsiye ederim, malum beklenen İstanbul depremi var. 3,5 tonluk bir tank özellikle çatı katında çok büyük bir risk demektir, hadi binanın göçmesi gibi bir durum olmasa bile, öyle bir sallantıda Allah göstermesin tank patlarsa ve o sırada merdivenlerden vs inen olursa sel gibi önüne katıp götürebilir. Bu konuları tekrar ve büyük bir ciddiyetle düşünmenizi salık veririm, ayrıca su değişimi için kullanacağınız tank ayrı bir şekilde yukarıda anlattığım soru işaretlerine ek bir soru işareti olarak devamlı kalacaktır. Kurulum bir şekilde yapılır, ancak su değişimleri, özellikle kışın ısıtma giderleri, yazın soğutma giderlerini de bu arada unutmayın derim.
İnşallah maddi olarak bir sorun olmaz ve bu tankı yaparsınız bizde görüntülerine kocaman birer [:nazar:] deriz.
Şimdiden hayırlı olsun. [/QUOTE][QUOTE=Month]Açıkcası böyle dev bir proje için iyi plan yapılması gerekir. Gerek ağırlık gerek cam kalınlığı ve ağırlığı çatı katlarında sıkıntı olur. Önerim size, cam yerine plexi kullanmanız. Sump içine ısutıcı yerine odayı izolasyon yaptırıp ufak bir klima ile sabit ısıyı korumanız. Kışın donar yazın yanar orası. Ayrı bahsedildiği gibi allah korusun patlarsa diye mevcut odaya bi su giderinin olması. Son olarak yapılacak tankın bir kısmına rodajlı bir şekilde delik açılıp geniş bir musluk takılırsa su değişimi kolaylaşır. Birde osmos cihazı alırsanız su değişiminde ne su bekletirsiniz ne etrafı kirletirsiniz nede zamanınız boşa gider.[/QUOTE]
Güzel yorumlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bina iki ay önce tamamlandığı için ağırlık gibi konularda içim rahat, su tankından kastım da plastik bir tank. Akvaryumun olduğu oda üst katın salonunda olduğundan dolayı patlaması halinde büyük bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Türkiye'de var mı bilmiyorum ancak tankı akrilik yapmayı da düşünüyorum fakat bildiğim kadarıyla çok masraflı. Uzun zamandır bir arowana beslemek istemekteydim ancak şuan ki 350 litre akvaryumuma alıp işkence etmek istemiyordum o yüzden bu akvaryum balıklar için en iyisi olacak. Akvaryumu yaptırmak için bir firma halen bulamadım. Bildiğiniz varsa yazabilir misiniz? Suadiye sahil de oturuyorum.

[QUOTE=MaviYesil]

Akvaryumun bulunacağı odada bir ısıtma sistemi olacak mı?[/QUOTE]
Evin kendi yerden ısıtması var, onun dışında bir şey düşünmüyorum.
3,5 Ton Akvaryum
[QUOTE=MaviYesil]Merhaba,

Isıtma sistemi için ne kullanacaksınız? [/QUOTE]

Sump'a çift 1500 watt titanyum ısıtıcı koymayı planlıyorum
3,5 Ton Akvaryum
[QUOTE=ceyh]Çatı katında 3 - 3,5 m2 alanda 3,5 tonluk bir su kütlesinin güvenilirliği hakkında bir uzmanın yerinde inceleme yapıp görüş vermesinde fayda var. Bunun dışında fikir olarak çok güzel kesinlikle.[/QUOTE]
Yorumunuz için çok teşekkür ederim ancak kontrolünü yaptırdım 6 tona kadar taşıyabileceğini öğrendim.
3,5 Ton Akvaryum
İyi günler, yeni taşındığım evin çatı katına 300x120x100 ebatlarında bir akvaryum yapmak istiyorum. Bir kaç sorum olacak, öncellikle su değişimleri için 1 tonluk bir depo yapıp suyu bekletmeyi düşünüyorum ancak sizce buna gerek var mı? musluktan kullanamaz mıyım? balık olarak içine iki Silver Arowana ve iki Motoro Stingray düşünüyorum. Böyle bir akvaryumu nerede yaptırabilirim ve maliyeti ne kadar olur? Şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.