ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
osgi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
90
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Haziran 2017 11:44
Son Ziyaret:
07 Eylül 2023 14:06
Toplam Mesaj:
73 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Engin Deniz
Doğum Tarihi:
11 Eylül 1984
Yaş:
39
İl:
Denizli
Meslek:
Kamu Görevlisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

_____Engin_____

SON 10 MESAJI

Batın Kardeşliği
Merhabalar arkadaşlar,
Bricardi ve Daffodil türlerinden başka batın kardeşliği ( anaçların ve farklı batın yavruların birbirlerini yemeden geniş bir aile olarak aynı tankta yaşayabilme) içerisinde yaşayan başka bir tür var mıdır? Var ise hangi türlerdir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkür eder, mutlu hobiler dilerim.
Akvaryumda Yeşil Noktalar
Tevfik Deniz Bey'in de dediği gibi camlardaki noktalar Green Spot alg. Nerite salyangoz ekleyerek sorunu çözebilirsiniz.
Koyu Renkli Ve Benekli Balıkların Türü Nedir?
Benekli olan genç bir Duboisi Maswa yetişkinliğe ulaştıkça benekleri kaybolur ve solungaç üzerinden enine tek şerit şeklinde renk alır. Ancak yanlış görmediysem tankınızda hem Tanganyika hem de Malawi gölünden türler mevcut. Sağlıklı bir tank için birbiriyle uyumlu ve tek bir habitatın türlerini beslemenizi tavsiye ederim.
Nerite Salyangozları Hakkında
Herkese merhabalar,

Tankımda alg sorunu yaşamaktayım. Beslediğim türlerin agesifliğinden ve tank hacmimin kısıtlılığından dolayı, vatoz, sae, cae, otocat vb. türleri ekleyemiyorum tankıma. Balıklarım yumurta dizene kadar elma salyangozları ile bu sorunu çözüyordum fakat, elmalar en son bir batın yumurtanın hepsini yeyince onları da tanktan çıkarmak zorunda kaldım.

Peki nerite salyangozları da elma salyangozları gibi yumurtaları yerler mi? Tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirse memnun olurum.

Şimdiden çok teşekkür eder, mutlu hobiler dilerim.
Anubias
Yumurtalar nerite salyangoz yumurtası ve maalesef çıkmaz çünkü bildiğim kadarıyla tuzlu suda açılıyorlar ve üretmesi ve büyütülmesi gayet zor. Filtre temizliği yaparken bir bıçak ya da jilet yardımıyla dikkatlice kazıyarak temizleyebilirsiniz.
Elma Salyangozu Yavruları
Merhaba Arkadaşlar,
Geçen ay elma salyangozlarım yumurta dizdi, kozayı saklama kabı, strafor ve kürdan yardımıyla yaptığım yuvaya aldım. 3 gün önce yavru salyangozlar kozadan çıkmışlar saklama kabının içindeler.

Evde 3 adet akvaryumum mevcut. Bunlardan birinde Daffodil kolonim, diğerinde 1 adet Betta, 3.sünde ise 3 Adet Pangio Kuhli ve 8 adet kırmızı göz tetra var. Akvaryum hacimlerim içlerindeki canlı sayıları için yeterli.

Yavru elma salyangozlarımı daffodil tankımda yaşatamayacağımı biliyorum. Peki Betta tankına ya da Tetra tankına alsam bettama ya da tetralarıma veya kuhlilerime yem olurlar mı?
Eğer bu seçenekler minik elmalar için müsait değilse, salyangoz yavrularını 20 litrelik bir kova içine 1 adet pipo filtre ile büyütebilir miyim?

Şimdiden teşekkür eder, mutlu hobiler dilerim..
Denizli’de Küçük Bir Hobihane
[QUOTE=exfish]

Engin bey buraya yazmamın sebebi tekrardan oda ile ilgili açıklama yazmamak içindi [:)))][:)))] Apisto türlerini bende seviyorum fakat bitki isteyen balıklar, o ebatlarda bir tankı bitkilendirmek benim için zor olabilir. Ama tür güzel, kakadu falan bakılabilir.[/QUOTE]

Haklısınız büyük hacimlerde bitki ciddi emek ve masraf istiyor. Tanganyika Gölü - Sığ ve sarp kayalıklı habitat biyotopu da olabilir.
Denizli’de Küçük Bir Hobihane
[QUOTE=exfish]Arkadaşlar bir de şöyle bir düşüncem var; şuan oda da bir tankım boş 150*50*50 ebatlarında olan, isterseniz bu tankta ne besleneceğine hep beraber karar verelim, bu tank forum tankı olsun :) Tabi sizlerin bu konu hakkında fikirleriniz de önemli.[/QUOTE]

Güzel düşünce[:iyi:] Bence bu fikri yeni bir konu olarak açıp öneriye sunmalısınız Berk Bey. Tür konusunda fikrimi söylemem gerekirse Güney Amerika türleri olabilir. Apisto tankı gayet güzel olacaktır.
Denizli’de Küçük Bir Hobihane
Yaşadığım şehirde böyle bir hobihanenin varlığını bilmek gerçekten çok mutlu etti beni. Emeğiniz ve özveriniz için teşekkürler. Her şey gönlünüzce olsun.[:iyi:]
Bitkilerim Neden Gelişmiyor Ve Çürüyor?
[QUOTE=kimyaegr]

2.5- 3 CM kadar dere kumu var..tabi bak bu da önemli yazmayı unutmuşum.ben başlarken hobiye co2 olmadan sadece anubiasla baslamak istedim..ama bitkiler çok hoşuma gidince artık biraz bitki koyim dedim tabi böyle problemler karşılaştım..[/QUOTE]

taban malzemeniz yetersiz gibi büyük ihtimalle bu yüzden gelişmiyor bitkileriniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.