ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mehmet3232
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
119
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ocak 2017 13:45
Son Ziyaret:
18 Ocak 2023 02:16
Toplam Mesaj:
381 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Ataşoğlu
Doğum Tarihi:
28 Ocak 2004
Yaş:
20
İl:
Isparta
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Ataşoğlu

SON 10 MESAJI

Kabız Bronz Cory
Merhaba akvaryumda altı adet boronz cory var bir tane bronz cory iyice şişmeye başladı bende yemlemeyi 2 öğün bazen 1 öğün yaptım ve arada aç bıraktığım günler oldu yarım tablet veya duruma göre bir tablet (tropical tablet süper spirulina forte, tropical 3 algea tablet) ve bir tabletin yarısı kadar tetra pro energy, tropical 3 algea flakes(galiba buydu kağıdını atmışım), tetra min cips, süpervit gran veriyorum önceden d allio plus, tropical biovit, tetramin flakes, spirulina tablet, plankton tablet, ahm granül spirulina, tetra vitality ve color flakes de veriyordum ama bazıları bittiği için artık veremiyorum duruma göre yeni yemler alacağım. Şuan akvaryuma veya karantina akvaryuma epson tuzu atayım mı ve ne oranda atmam lazım birde başka hangi tedavi yöntemi önerebilir siniz mesela balıklara salatalık gibi bir şey vereyim mi? Bu arada akvaryumu 2021 de kurdum şuana kadar sadece ilk başlarda iki adet bronz cory öldü, balıkları hazirandan önce ekledim ama tam olarak ne zaman ekledim hatırlayamıyorum, akvaryum yaklaşık 47x30x35 ölçülerinde şuan dolphin h500 şelale filitre var akvaryumu temizliyorum ama adi salyangozlar aşırı artıyor ve suyu kirletiyor (bazıları ölüyor ve su değerlerini bozuyor ölmeseler bile fazla sayıda olunca yine su kalitesine etki ediyor) daha önce baya ayıkladım ama yine ciddi miktarda var gibi bende hafta sonu kum ile salyangozları çekip ince taneli yeni kum koyacağım. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193569/091120222241581.jpg[/IMG][EDIT]Mehmet3232,2022-11-09 23:11:02[/EDIT]
Triops Taban Malzemesi
Merhaba humuslu toprağı bitkili akvaryumda kullanmanızı tavsiye ederim. Triopslar taban malzemesini karıştırmayı sever bu yüzden taban malzemesi olarak çok iri taneli olmayan bir taban malzemesi kullanmanızı tavsiye ederim ve ölçü olarak soracak olursanız 3 mm den büyük tanelere sahip olmayan bir malzeme olabilir taban malzemesi için tavsiye isteyecek olursanızdatriops longicaudatus besliyorsanız siyah hagen veya siyah silis kum tavsiye edebilirim. Bu arada akvaryuma taş ve benzeri süs koyacaksanız keskin ve sivri köşeleri olan ve triopsların kazıp altında sıkışa bilecekleri şeyler tavsiye edilmez.[EDIT]Mehmet3232,2020-11-19 04:14:44[/EDIT]
2 Tonluk Japon Balığı Akvaryumu
Tabandaki kum ince taneli değilse şu anki kumu da kullanabilirsiniz .
Not : Yazmayı unutmuşumum birde tabandaki kumun yüksekliğini artırırsanız olur .[EDIT]Mehmet3232,2018-03-01 21:32:33[/EDIT]
Yeni Akvaryumum Hakkında
Saatte 200 litre su çeviren filtre 15 litrelik bir akvaryumda aşırı derecede akıntı yapar .
Akvaryumum Kaç Saat Işık Almalı ?
Merhaba akvaryum floresanı şart değil ve lümen önemlidir sizin akvaryumunuzda düşük destekli olduğu için litre başına 20 ile 40 arası lümen yeter ayrıca tasarruflu floresan lambalarda başlatıcı kullanıldığını görmedim .
Msobo Magunga
[QUOTE=kemal35]Son durum malesef hüsran. Çinden getirttiğim Uv lambanın kurbanı oldum. Işık gibi direk akvaryum içine koydum ve tüm ne kadar canlı varsa hepsi öldü. Acı bir tecrübe yaşadık[/QUOTE] Geçmiş olsun yeniden akvaryum kurmayı düşünüyormusunuz .
Karbonat-Sitrik asit CO2 sistem yapımı 9 tl. maliy
[QUOTE=Yusufsille]Merhabalar bu sistemi yaptım fakat limon tuzundan karbonata geçiş oldukça fazla izlediğim videolar da limon tuzundan gelen şu damla damla akmakta karbonatin içine fakat benimkinde direk suyu çekiyor ve hemen bitiyor bir yardım edermisiniz[/QUOTE] Küçük bir vana takarak çektiği su miktarını azalta bilirsiniz .
Forum Aktifliğini Kaybediyor.
[QUOTE=Altispinoza]Geçen gün bu konuda siteyi protesto için saçma başlıklar açmıştım dikkat çekme amaçlı tabi site yönetimi hemen başlıkları silip engellemiş beni.Kendileri bu konuda çok aktif. Tebrik ederim buradan.

Discus püfleri diye bir başlık açılmış discus pek sevmememe rağmen keyif ile okudum ve yazan arkadaşa teşekkür ettim; şöyle dedim balığım hamile mi,balığım beyaz benek mi Moli ile çiklet Yaşar mi gibi başlıklar yerine bize bunlar lazım diye.Bir arkadaş karşı çıktı tabi onun da kendince haklı sebepleri vardir. Şöyle cevap verdim:


Bu tarz hergun aynı şeyleri gördükçe müdavim insanları kaybetti site.
İnanın veya inanmayin ben geçen akşam bunlari yazarken dahi en üstte Çin'den gelen tohum başlığı vardı.

Ve bir de şu var 3 haftadır emers ortam ile alakalı kendi deneyimlerimi paylaşmaya çalışıyorum. Çünkü küçücük cup bitkileri Dünya paraya satıyorlar. kimsenin ilgisini dahi çekmemiş varsa yoksa anüs vent kontrolü. Bu hafta da paylaşacağım bıkıp belki de deneyimimi kendime saklayacağım çünkü daha Sarı prenses seviyesinden kurtulamamışiz.
[/QUOTE] Bende tekrardan emers ortamda bitki yetiştirmeye çalışıyorum ama şuan için sadece 2 tane mi ne çıktı biri öldü galiba suyu fazla dökdüğüm için toprağa tutunamıyorlar da .
Forum Aktifliğini Kaybediyor.
[QUOTE=Torsedo]Forumu yeni keşfettim, bilgili üstadlarımız yardımıyla, aklımdaki problemleri çözmek için bir konu açtım fakat tek bir cevap geldi.

Belki uygun zamanda açmadım diye düşündüm konu başlığına, farklı zamanlarda, "Güncel" yazarak son mesajlar kutucuğunda yer almaya çalıştım. Fakat görülme sayısı çok yüksek olmasına rağmen, yeni bir mesaj gelmedi. Tüm tecrübesizliğim ile hala aklımdaki problemi çözümlemeye çalışıyorum.[/QUOTE] Cevap yazdım [:)] .
Yeşilsu (yeşilalg) Üretimi. Çok Basit Yöntem.
[QUOTE=huseyn75][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130108/200220182015261.jpg[/IMG]

Ben çoğunlukla doğada böyle yıllar öncesinden oluşmuş yerlerden buluyorum yeşilsu kültürünü.[/QUOTE] Bende dün bahçeden topladım yeşil suyu içinde kurt var diye uzun süredir almıyordum ama bir şey olmaz dedim aldım .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.