ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
efe3
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Kasım 2016 17:54
Son Ziyaret:
16 Ocak 2021 06:15
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kerem
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kerem

SON 4 MESAJI

Yeni Tank Sendromu Ve Azot Döngüsü
Rafet Bey öncelikle elinize sağlık çok güzel ve bilgilendirici bir yazı. Açıkçası yeni başlayan birisi olarak birçok tavsiyenize uymaya çalışıyorum. Talha bey benim de sizin gibi bir problemim var. Bende amonia alert kullanıyorum (Rafet Beyin tavsiyelerinden :) ) birkaç gündür suyun renginde bulanıklaşma ve göstergede hafif bir sarıdan bir üst renge geçme durumu var. Şuan ilk etapta yemi kestim. Bu arada filtreyi devamlı çalışır halde tutuyorum. Filtrenin pompasının üzerinde bulunan suya hava veren kısımda devamlı açık kalmalı mı? Akvaryumumda üstte hazır filtre var. Bunun içinde en altta akvaryumcudan aldığım bulaşık teli benzeri filtre üstünde seramik halkalar ve kendi kesip koyduğum birkaç bulaşık süngeri parçaları, en üstte elyaf kısım var. Sanki filtreleme kısmında bir yanlışlık yapıyorum gibi. Burada bakteri kültürünün daha rahat yerleşebileceği başka bir malzeme mi koymam gerekiyor. Sizlerin buradaki malzemeler ve sıralandırması ile ilgili bir tavsiyeniz varmı?
Tavsiyelerinize İhtiyacım Var
İlginiz ve tavsiyeleriniz için gerçekten çok teşekkürler. Benim için çok yararlı oldu.

Arkadaşlar gözünüzü korkutmasın bir çok madde yazdım, hepsine ayrı ayrı cevap vermenize gerek yok [:D]. Şu an için en ufak tavsiye benim işimi kolaylaştırıyor. Tavsiyelerinizi esirgemeyin lütfen [:)]
Tavsiyelerinize İhtiyacım Var
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Bir kaç haftadır akvaryum hobisi ile ilgili bilgi edinme ve araştırmalara devam ediyorum. Öncelikle bu süreçte bu siteden edindiğim bir çok bilgi ve paylaştığınız deneyimleriniz için çok teşekkürler.
Bu hobiye başlarken bazı tavsiyelerinizi almak istiyorum.
Şu anki edindim bilgiler ve isteklerim nedeniyle şu yolu izlemeyi düşünüyorum, eğer ikaz etmek istediğiniz bir konu varsa lütfen paylaşın ve ya ek olarak tavsiyelerinizi de bekliyorum. Şuan için 1000-1500 TL aralığında bir bütçe ayırdım.

1- Öncelikle tropikal balıkları düşünüyorum.

2- Akvaryum konusunu hala araştırmama rağmen beslemek istediğim balık sayısı 20-30 aralığında bunun için Sea Star 580ZF modeli bir akvaryum buldum. Boy: 58 cm Derinlik: 31 cm Yükseklik: 56 cm 96 lt kapasitesinde. Özellikle akvaryumun ön kısmının bombeli olması tercih nedenim. Bu modeli bilen ve ya marka, model, kapasite, ölçü tavsiyesi olan var mı?

3- Bu modelde filtre kendi içinde mevcut bu yeterli olur mu?

4- Hava motoru almam ne kadar gerekli?

5- Akvaryumu aldıktan sonra özellikle ilk suyunu damacana suyu olarak kullanmak istiyorum, aynı zamanda bunun için su hazırlayıcı ve bakteri kültürü kullanacağım. Bunları kullandıktan sonra 1 hafta balık almadan beklemeyi düşünüyorum.
Burda da bazı su hazırlayıcı ve bakteri kültürü marka tavsiyeleri var ama sizinde marka ve miktar konusunda tavsiyelerinizi öğrenebilir miyim?

6- Akvaryumda çok fazla bitki yetiştirmeyi düşünmüyorum ama bir kaç tane cabomba ve tilki kuyruğu gibi bir kaç bitki gördüm. Sizin bitki konusunda yetiştirmesi zor olmayan ve de akvaryumda çok karışıklığa meydan vermeyecek bir bitki tavsiyeniz var mı?

7- Akvaryum kumu için özellikle de bir kaç bitki de olacağı için kumun kalınlığını ve cinsini nasıl tavsiye edersiniz, bir renk tercihiniz var mı?

8- Kumun altına mutlaka strafor döşemek gerekli mi?

9- İlk haftanın sonunda tavsiyelerden de gördüğüm ve de gerçekten hoşuma giden Danio Zebra balıklarından farklı renklerde 6-8 arası almayı düşünüyorum. Takiben ilerleyen haftalarda farklı bir kaç cins daha ekleyeceğim. Sonraki cinslerde özellikle de ilk başlayan biri olarak tavsiye edebilecekleriniz var mı? Maksimum kaç farklı cinsi beraber yetiştirmek uygun olur?

10- Araştırırken gördüğüm salyangozlar da açıkçası çok hoşuma gitti. Bununla ilgili bir tavsiyeniz var mı? Eklersem uyumu, sayısı ile ilgili minimum ve ya maksimum gibi bir tavsiyeniz var mı?

11- Akvaryuma alacağım termostat için güç ve marka model tavsiyeniz nedir?

12-Akvaryuma Amanyok değerini gösteren Seachem Ammonia Alert te almayı düşünüyorum.

13- PH testi almalı mıyım?

14- Yem için tavsiye ettiğiniz marka ve cinsleri var mı?

15- Tuz mutlaka eklenmeli mi?

16- Her zaman bulundurulması gereken olmazsa olmaz ilaçlar var mı?

Şimdilik bu kadar [:)] Açıkçası araştırmaya devam ederken bu hobiye başlamakta biraz geç kaldığımı düşündüm [:((] ve resmen farklı bir dünya olduğunu gördüm[:O]. Tavsiyeleriniz, yorumlarınız ve ilginiz için şimdiden çok teşekkürler. [:D] Görüşmek üzere, herkese selamlar.[EDIT]efe3,2016-11-27 15:06:34[/EDIT]
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhabalar, bende aranıza yeni katıldım. Bir kaç haftadır bilgi edinme ve araştırma sürecindeyim. Bu sitedeki paylaşımlar bu süreçte bana oldukça yardımcı oldu. Muhtemel bir kaç hafta içinde de bir akvaryum alacağım. Bu süreçte de tavsiyelerinize ihtiyacım olacak, değerli tecrübeleriniz ve paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.