Tavsiyelerinize İhtiyacım Var


efe3Çevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2016
Mesaj: 5
efe3Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2016 03:04
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Bir kaç haftadır akvaryum hobisi ile ilgili bilgi edinme ve araştırmalara devam ediyorum. Öncelikle bu süreçte bu siteden edindiğim bir çok bilgi ve paylaştığınız deneyimleriniz için çok teşekkürler.
Bu hobiye başlarken bazı tavsiyelerinizi almak istiyorum.
Şu anki edindim bilgiler ve isteklerim nedeniyle şu yolu izlemeyi düşünüyorum, eğer ikaz etmek istediğiniz bir konu varsa lütfen paylaşın ve ya ek olarak tavsiyelerinizi de bekliyorum. Şuan için 1000-1500 TL aralığında bir bütçe ayırdım.

1- Öncelikle tropikal balıkları düşünüyorum.

2- Akvaryum konusunu hala araştırmama rağmen beslemek istediğim balık sayısı 20-30 aralığında bunun için Sea Star 580ZF modeli bir akvaryum buldum. Boy: 58 cm Derinlik: 31 cm Yükseklik: 56 cm 96 lt kapasitesinde. Özellikle akvaryumun ön kısmının bombeli olması tercih nedenim. Bu modeli bilen ve ya marka, model, kapasite, ölçü tavsiyesi olan var mı?

3- Bu modelde filtre kendi içinde mevcut bu yeterli olur mu?

4- Hava motoru almam ne kadar gerekli?

5- Akvaryumu aldıktan sonra özellikle ilk suyunu damacana suyu olarak kullanmak istiyorum, aynı zamanda bunun için su hazırlayıcı ve bakteri kültürü kullanacağım. Bunları kullandıktan sonra 1 hafta balık almadan beklemeyi düşünüyorum.
Burda da bazı su hazırlayıcı ve bakteri kültürü marka tavsiyeleri var ama sizinde marka ve miktar konusunda tavsiyelerinizi öğrenebilir miyim?

6- Akvaryumda çok fazla bitki yetiştirmeyi düşünmüyorum ama bir kaç tane cabomba ve tilki kuyruğu gibi bir kaç bitki gördüm. Sizin bitki konusunda yetiştirmesi zor olmayan ve de akvaryumda çok karışıklığa meydan vermeyecek bir bitki tavsiyeniz var mı?

7- Akvaryum kumu için özellikle de bir kaç bitki de olacağı için kumun kalınlığını ve cinsini nasıl tavsiye edersiniz, bir renk tercihiniz var mı?

8- Kumun altına mutlaka strafor döşemek gerekli mi?

9- İlk haftanın sonunda tavsiyelerden de gördüğüm ve de gerçekten hoşuma giden Danio Zebra balıklarından farklı renklerde 6-8 arası almayı düşünüyorum. Takiben ilerleyen haftalarda farklı bir kaç cins daha ekleyeceğim. Sonraki cinslerde özellikle de ilk başlayan biri olarak tavsiye edebilecekleriniz var mı? Maksimum kaç farklı cinsi beraber yetiştirmek uygun olur?

10- Araştırırken gördüğüm salyangozlar da açıkçası çok hoşuma gitti. Bununla ilgili bir tavsiyeniz var mı? Eklersem uyumu, sayısı ile ilgili minimum ve ya maksimum gibi bir tavsiyeniz var mı?

11- Akvaryuma alacağım termostat için güç ve marka model tavsiyeniz nedir?

12-Akvaryuma Amanyok değerini gösteren Seachem Ammonia Alert te almayı düşünüyorum.

13- PH testi almalı mıyım?

14- Yem için tavsiye ettiğiniz marka ve cinsleri var mı?

15- Tuz mutlaka eklenmeli mi?

16- Her zaman bulundurulması gereken olmazsa olmaz ilaçlar var mı?

Şimdilik bu kadar [:)] Açıkçası araştırmaya devam ederken bu hobiye başlamakta biraz geç kaldığımı düşündüm [:((] ve resmen farklı bir dünya olduğunu gördüm[:O]. Tavsiyeleriniz, yorumlarınız ve ilginiz için şimdiden çok teşekkürler. [:D] Görüşmek üzere, herkese selamlar.[EDIT]efe3,2016-11-27 15:06:34[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HgkchnÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/10/2016
İl: Çanakkale
Mesaj: 210
HgkchnÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2016 04:02
Merhabalar öncelikle hoş geldiniz. Sorularınızı 2'den cevaplamaya başlayayım ben elimden geldiğince :)
2- Bahsettiğiniz akvaryum modeli çok şık bir model ancak akvaryum yüksekliği bitkili yapmak istiyorsanız sorun yaratabilir. Boy olarak biraz daha uzun, yükseklik olarak biraz daha kısa bir model daha iyi olur kanaatindeyim.
3- Model hakkında çok bilgi sahibi değilim kendi filtresi ne derece iş görür bilmiyorum ancak o kadar para verip filtresi memnun etmezse dış filtre içinde ekstra masrafa girmek zorunda kalabilirsiniz.
4- En azından 1 tane bulundurmanız sizin yararınıza olur. Piyasada çok fazla marka model var. Uygun fiyatlı bir tane almanızı öneririm.
5- Ben kurulumda normal şebeke suyu kullandım. Herhangi su düzenleyici veya bakteri kültürü kullanmadım. Filtre ve ısıtıcıyı kurulumdan sonra bir hafta kadar balık eklemeden çalıştırdım. Bir sorunla karşılaşmadım. Ama illaki alacağım diyorsanız sera'nın ürünleri mevcut.
6- Elodea, saz bitkilerini saydığınız bitkiler ile beraber dikebilirsiniz. Bakımları kolaydır. Ama zemin bitkisi de istiyorsanız dediğim gibi seçtiğiniz modelin yüksekliği çok fazla ışık yetersiz gelebilir. Low tech bitkilerde bu yüksekliğin sorun olmayacağını düşünüyorum.
7- Ben akvaryumum da siyah bazalt kum kullanıyorum. Görsellik açısından güzel. Misket gübre ile de destekliyorum. Tavsiyem internetten akvaryum kurulumlarını incelemeniz. Youtube'dan videolarını izleyin hangisi daha çok hoşunuza gidiyorsa onu seçin. Kullanmak istediğiniz doğal dekorları (Kaya, kök vs.) ona göre satın alır ve dizaynınızı yaparsınız.
8- Strafor kullanmaya mecbur değilsiniz. Kumdan tasarruf etmek ve zemini yükseltmek için kullanabilirsiniz. Bitki ekecekseniz en az 4 cm yüksekliğinde kum tavsiye ediliyor.
9- Danio zebralar barışçıl balıklardır yanlarına yine barışçıl balıklar ekleyebilirsiniz. Benim size önerim küçük bir sürü neon tetra hatta bir türde canlı doğuran eklerseniz seyir zevki güzel olur. Ayrıca ilk etapta yosun yiyici balıklardan veya karides eklemeniz iyi olur zira ilk etapta yosun problemi herkesin başına gelmiştir :) kimyasal ile değil doğal yolla çözmeniz daha doğru olacaktır.
10- Bu salyangozları bir tek ben sevemedim sanırım :) bu konuda yardımcı olamayacağım malesef :)
11- 100 wattlık bir ısıtıcı işinizi görecektir. Marka model seçimi size ve bütçenize kalmış.
12- Bu ürünü daha önce kullanmadım o yüzden ne derece doğru ölçüm yapar bilmiyorum. Kullanan arkadaşlar var ise onların tavsiyesine göre alın derim.
13- Ph testi almanızı öneririm. Sudaki ph değişimleri balıkları olumsuz etkileyebilir.
14- Besleyeceğiniz türlere tamamen karar verdiğinizde tekrar konuşalım :)
15- Bence gerek yok
16- Ecza dolabınızda metilen mavisi, malahit yeşili, kaya tuzu bulundurmanızı tavsiye ediyorum

NOT: Bende çok tecrübeli sayılmam. Tecrübe ettiğim ve Forumdan okuduklarım dahilinde cevaplar vermeye çalıştım. Bir yanlışım hatam olabilir. Zaten daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlar da yardımcı olacaklardır.

Şimdiden hayırlı olsun [:)]

Beğenenler: [T]191358,efe3[/T]
Teşekkür Edenler: [T]191358,efe3[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efe3Çevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2016
Mesaj: 5
efe3Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2016 14:23
İlginiz ve tavsiyeleriniz için gerçekten çok teşekkürler. Benim için çok yararlı oldu.

Arkadaşlar gözünüzü korkutmasın bir çok madde yazdım, hepsine ayrı ayrı cevap vermenize gerek yok [:D]. Şu an için en ufak tavsiye benim işimi kolaylaştırıyor. Tavsiyelerinizi esirgemeyin lütfen [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir