ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BrcMr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
149
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Kasım 2016 00:44
Son Ziyaret:
09 Aralık 2023 12:11
Toplam Mesaj:
77 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burç Emre Gırlangıç
Doğum Tarihi:
02 Mart 1992
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burç Emre

SON 10 MESAJI

Yavru Discuslarım
Merhabalar tekrardan,
Bu rutini oturttuğunuzdan beri eğer kayıp yaşamadıysanız aynı şekilde devam etmenizde bir sakınca yok. Lakin eğer kayıplarınız var ise iki seçenek sunabilirim. Daha az yürekle beslemek yada yürekle beslemek gelişimde büyük bir fayda sağladığı için aynı şekilde yemlemeye devam edip su değişim oranını arttırmak. Akvaryumda kesinlikle yem atığı kalmamasına özen gösterin. Her yemleme yaptıktan 10 dk sonra kalan varsa temizleyin. Birinci amaç su değerlerini bozmamak. Discus temiz suyu sever. [:iyi:]
Yavru Discuslarım
Merhabalar,
Öncelikle hedeflerinize ulaşabilmenizi dilerim. Nasıl besleme yapıyorsunuz? Belki kendi tecrübeme göre bir kaç yardımda bulunabilirim.
Discuslarım İçin Akvaryum Kurulumu...
[QUOTE=Bartu.arisoy]
Hocam ilginiz alakanız için gerçekten teşekkür ederim fakat şunu sormadan geçemeyeceğim gerçekten bu konu hakkında tecrübeye sahip misiniz? Kötü niyetli olmadığınızı ve yardımcı olmak istediğinizin farkındayım fakat yaptığım araştırmalar sonucu akvaryuma daha sonradan balık eklemenin çok riskli ve üzücü sonuçları olduğu konusunda birçok makale, tecrübe ve bilgi birikimi mevcut... Çok uzun süre kafamda discus beslemek vardı fakat çevreden çok olumsuz negatif yorum aldım.(Yapamazsın, olmaz, çok zor... VS) gibi... Bu tepkideki arkadaşlara şunuda sormak istiyorum bu türü beslediniz mi? İhtiyaçlarını eksiksiz yerine getirdiniz mi?Elinizden geleni dört dörtlük tam anlamıyla yaptınız ve buna rağmen mi olmadı? Yada şöyle bi soru yöneltmek istiyorum bu düşünceye sahip kitleye yönetiyorum şahsınıza algılamayın. O çok beğendiğimiz bizi bu hobiye çeken balıklar mucize sonucu mu o hale geldiler? Ben bu türle ilgilenmeye başladığımda ihtiyaçlarınıda araştırmaya başladım.
Asidik suyu sevdikleri için düzenli ve yüksek oranda su değişimi ve su değerleri, tazeliği açısından gün aşırı dip çekimi yapılması gerektiğini öğrendim. Bunun için kartuş filtre edindim ısıyıda şohben üzerinden aynı veya yakın derecelerde sağlamayı planladım.Beslenmesi konusunda araştırmalar yaptım birçok reçeteyi ve makaleyi inceledikten sonra uygun gördüğüm mamayı hazırladım. Formunu beğendiğim canlıların üreticileri yahut sahipleriyle iletişime geçerek izledikleri yol hakkında notlar edindim. 1 adet balık için ortalama 20 litrenin yeterli olduğunu tespit ettikten sonra 24 balık için 550lt hacminde akvaryum yaptırdım. Filtrasyonun önemli olduğunu düşünerek geniş bir sump sistemi yaptırdım ve gerek biolojik gerek mekanik en kaliteli malzemeleri kullandım. Akvaryumumda bakteri popülasyonunu sağladım balıklarımı bakteri oluşmadan eklemedim... Cama cam akvaryum kullandım, loş ışık kullandım. Elimden gelen tüm ihtiyaçlarını sağlıyorum. Tekrar soruyorum neden olmasın? [/QUOTE]

Öncelikle merhabalar,
Bu konuda fikrimi paylaşmak istiyorum. Öncelikle bu hobiye başlarken neyi hedeflediğimiz önemli. Hobi olarak mı yoksa üretim amaçlı mı düşünüyorsunuz? Üretim yapan kişilerin çok sık yemleme yapıp (mümkün olduğunca yürek olmak kaydıyla) her gün %90 su değişimi yaptığını görüyoruz. Ben de bu hobiye başlamadan önce hiç bir akvaryum tecrübem olmamasına rağmen araştırıp kendimce doğru tedbirler alıp şansımın da yaver gitmesiyle güzel sonuçlar aldım. Kurulum aşamasından aldığım yavruların gelişimine kadar açtığım konuda bilgiler mevcut. Benim tankım 180 litre civarı olması gerekiyor ve şuan 22 adet discusum mevcut. Benim de kayıplarım oldu tabi ama imkanlarım dahilinde elimden geleni yapmaya çalıştım. 550 lt akvaryumunuz olması çok büyük bir avantaj. 24 adet bana göre bu akvaryum için ideal bir rakam. Önemli olan bakımlarını iyi yapmanız. Akvaryumun hacmi çok büyük olduğu için pipo filtre sayısını arttırmanız avantaj sağlayabilir. Haftada bir olmak kaydıyla süngerlerini temizlemeniz de yeterli olacaktır.
Discuslarım İçin Akvaryum Kurulumu...
Merhabalar,
Başladığınız bu serüvende size başarılar dilerim. Umarım hedefleriniz doğrultusunda en iyi sonuca ulaşabilirsiniz. Tavsiye olarak ise yürekle besleme sıklığınıza dikkat etmenizi öneririm. Eğer çok sık yemleme yapacaksanız yüreğin suyun değerlerini çok bozduğunu düşünürek %20'den fazla su değişimi yapmanız gerekebilir. Gözlem yaparak en iyi yemleme şeklini bulacağınızı düşünüyorum. Keyifli hobiler dilerim.
Akvaryuma İlk Adım Discus (4 Cm'den Yavru Almaya)
Arkadaşlar merhaba,
Malum bir çoğumuzun evinde olduğu karantina günlerinde güncelleme yapmak istedim. Uzun süredir iş yoğunluğundan forumda aktif değildim. Herkese keyifli izlemeler.

Saygılarımla,

[VID]https://youtu.be/rfIXwmr8biU[/VID]
Akvaryuma İlk Adım Discus (4 Cm'den Yavru Almaya)
Herkese merhaba,
Bir aylık bir süreç üzerine ufak bir güncelleme yapmak istedim. Yavruların 44. ve 63. günlerine ait videoyu keyifle izlemenizi temenni ederim. İyi hobiler..

[VID]https://youtu.be/kzd9HFYI_lA[/VID]
Yeni Diskuslarım
Öncelikle hayırlı olsun, sağlıklı hobiler dilerim. Videoda izlediğim kadarıyla balıklar boyutlarına göre erken renklenmiş gibi geldi. Üstadlar bu konuda yorum yapabilirse belki siz de önceden bir önlem almış olursunuz.

İyi günler..
Akvaryuma İlk Adım Discus (4 Cm'den Yavru Almaya)
Yavruların 35. günü.. Artemia, yürek, kuru yem önlerine ne düşerse yiyorlar [:)] akvaryumun fonunu beyaz yaptım ve renk değişimini siz de izlediğinizde farkedeceksiniz.
Sağlıklı hobiler..

[VID]https://youtu.be/LkQk6IBNdEM[/VID]
Akvaryuma İlk Adım Discus (4 Cm'den Yavru Almaya)
Merhaba arkadaşlar,
Yavruların bir aylık gelişimi ile alakalı kısa bir video hazırlamak istedim. Keyifli seyirler.
[VID]https://youtu.be/zB9iAhBXCBk[/VID]
Karma Discus Black Water
[QUOTE=Tunc Berk]
Ziyafet oldu. İkiside dişi zaten.[/QUOTE]

Cinsiyetlerini anlamanın özel bir yolu var mı [:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.