ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
serghat
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
152
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ekim 2016 11:49
Son Ziyaret:
16 Nisan 2024 11:14
Toplam Mesaj:
249 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
2 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

80cm Sobo Akvaryum Tepe Flitreli
Akvaryumu Sahibindende mi buldunuzi sanki ilanlarda gördüm :)
Akvaryumu Bıraktım, Keyfim Kaçık
Düşünmeden etmeden kafada tamamen bitirmeden her şeyi dağıtmamak lazımmış. Sırf filtrenin içerisindeki siporax 2000TL'den fazla tutuyor.
Akvaryumu Bıraktım, Keyfim Kaçık
Merhaba,

Geçen sene İstanbul'dan Ankara'ya tayin olurken taşınma stresi ev bul, kamyon bul, çocuklara okul bul, eşya ayarla vs derken büyük bir stresiyle hata yaptım elimdeki iki ithal akvaryumu arkadaşıma verdim her şeyiyle. Belki 10 yaşıda anubiaslarım, muhteşem formda karideslerim, mavi elma salyangozlarım...

Şimdi şehre alıştım stresler bitti derken mahallede Nudo Akvaryuma denk geldim. Çok hoş bir işletme balıklar cin gibi, akvaryumlar pırıl pırıl.

Ara sıra Nudo'ya gidiyorum, camlara ekmek banıyorum, esnaf da diyordur bu adam burada boş boş ne geziyor diye.

Tekrardan geri dönsen akvaryum fiyatları uçmuş, basit malzemeler bile ciddi para. İkinci el alsan çizik kırık dökük şeylerle uğraşacaksın. Hazır bırakmışsın bırak işte diyorum ama bu sevda kolay bitecek gibi durmuyor.
Anubias Bitkisi Bakım - Budama - Çoğaltma - Dikim
[QUOTE=Alehar]Çok güzel, keyifli bir video olmuş. Elinize sağlık.

Videonun ortalarında budama noktalarından zehirli bir salgı salgılandığını, bunu bertaraf etmek için bir süre suda bekletmek gerektiğini anlatıyorsunuz.
Bu konu Anubias için bir mit midir yoksa gerçek midir emin olamadım. Yabancı kaynaklarda bu yalanlanıyor. Hatta bir numaralaı nakvaryum bitkisi firması Tropicana da mit olduğunu, Anubias ların budansa dahi karidesler için güvenli olduğunu söylüyor. Acaba gerçek nedir?
Siz bu bilgiye nasıl eriştiniz ve ne kadar eminsiniz acaba?

Benim bol Anubias içeren bir akvaryuma karides ekleme niyetim var bu açıdan bu konuyu araştırıyorum…[/QUOTE]

Çoğaltmak istediğimde bıçakla kesip yarım saat bi saat kovada bekletip geri suya ekledim. Lepistes ve kiraz karideslerde ben herhangi bir ölüm gözlemlemedim.
Wd-40
Üstünde en fazla bir damla WD40 vardı onu da zaten yaptığınız temizlikle nerdeyse almışsınız. Seramikleri ben çamaşır suyu ile yıkayıp bol bol durulayıp kullanıyorum. Çamaşır suyu mümkün olduğunca ucuz ve katkısız kokusuz olanları tercih ediyorum. Doğru kullanıldığında çamaşır suyu kadar iyi bir dezenfektan yok .
Üretim Hane Açıyorum Satış Yapabilirmiyim
En önemli meseleyi en sona bırakmışsınız. Satış kanalı oluşturduğunuzda çok rahat bir şekilde işerinizi yürütürsünüz. İstanbul'da bir arkadaşla tanışmıştım merviden boşluğu gibi bir yerde malavi üretiyordu. Bin yavruya ulaşınca arıyor, toptancı da gelip alıyordu.

Balığı sizden alıp büyük şehirlerde satacak tipte toptancı bulursanız bence bu iş çözülür. Yerel petshoplara vereyim derseniz öyle bir fiyat verirler ki maliyetinin altında kalır, sizi zor durumda bırakıp ölü fiyatına almak için bilerek mal almazlar vs.
Lepistes Karnının Dışında Baloncuk Oluştu
Aynı durum bendeki bir balıkta da var bir haftadır. Kazayla fazla yemledim karnı patladı diye düşündüm ama bir tür ur veya kanser gibi bir durum da olabilir. Ben hiç müdahale etmedim.
Beslediğim Karides Türleri Görsel Şölen
[QUOTE=Chensy]

Yemlemeyi günlük olarak yapıyorum, karma bir düzende ilerliyor. Genelde bir tür için kabaca 3 tank kullanıyorum.
- 1. tank karma dişi ve erkeklerin bulunduğu, kalite derdi olmayan; sadece aynı tür olsa yeter dediğim tank. Burda genelde çok fazla diyete dikkat etmeden vatoz yemi bile kullandığım oluyor. Mevsim sebzeleri ve yaprakları da kullanıyorum.
-2. tank eşleşme tankı, burada genelde 10 dişiye 1 erkek gibi bir oran yakalamaya çalışıyorum ve olabildiğince mineralleri yüksek tutarak hızlı kabuk atma-yumurta alma süreci oluşturmaya çalışıyorum. Genelde Avrupa ve Uzakdoğu kökenli karides için markalı yemler kullanıyorum. Yine burada da her gün yemleme yapıyorum.
-3. tank yavru büyütme tankı. Günde 2 yemleme, sabahları baby yem akşamları ise toz haline getirilmiş yapraklar, sebzeler, artemia, arı poleni gibi yemler kullanıyorum. Karidesler oturmuş suları sevseler de yüksek proteinli besleme yaptığım için en yüksek oranda su değişimini burada yapmak zorunda kalıyorum.

Genel itibariyle yemleme miktarım canlı sayısına göre değişiyor, 2 haftada bir de bir günü boş geçirerek tanktaki yosunları yemeleri için bırakıyorum.




Genel kanı nostrum denen burun ucu ile göz arasındaki mesafeye bakılmasıdır, google da resimli örnekleri mevcut. Çok büyük bir ayrım olmasa da dişilerin sırtında yaşlandıkça çıkan neon çizgisi kırmızı sakura olduğuna işaret ettiği için öyle ayırmak daha kolayıma geliyor. Renk ve ton farkları da tecrübeli bir gözün işini kolaylaştırabiliyor.



Güzel yorumlarınız ve dilekleriniz için teşekkür ederim. Umarım topluluk olarak daha fazla imkanlara sahip olur ve ülkemizi de ulusal yarışmalarda da temsil edecek seviyelere getiririz hobiyi. [/QUOTE]

Siz dedikten sonra resimlere dikkatli baktım farkı anladım. Sırttaki çizginin olmaması damızlıkların seçiminde dediğiniz gibi kolay olur. Teşekkürler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.