ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Iskra
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
67
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Eylül 2016 23:31
Son Ziyaret:
19 Şubat 2018 10:15
Toplam Mesaj:
79 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Rıza Yurtsever
Doğum Tarihi:
04 Aralık 1994
Yaş:
29
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

100x40x50 - Pseudotropheus Demasoni Rıza Yurtsever

SON 10 MESAJI

Tropheus Hazırlıkları
Merhaba arkadaşlar, yeni kurduğum setimi yavaş yavaş hazırlıyorum. Bu hazırlık sırasında beni düşündüren konulardan biri 120x40x40 olan akvaryumumun, tropheus beslemek için uygun ölçülere sahip olup olmadığıydı. Ölçüleri standartları tam anlamıyla karşılamasa da 6-7 dişi 1 erkek şeklinde bir koloni beslemek için müsait midir sizlerce? Tropheusların koloni halinde yaşadıklarını, bunun için min. 12-13 adet tropheus olması gerektiğini okumuştum. Bir koloni beslemek bu açıdan sağlılık olur mu, balıkları strese sokar mı?

Bunlara ek olarak akvaryuma hamburg filtre yapıyorum ve pipo filtreyi destek olarak kullanıyorum. Hamburg filtrenin arkasına seramik ve zeolit koymak istiyorum. Şu an tam olarak yapımı tamamlanmamış olsa da, akvaryum suyunu döndürmesi için idareten kullanıyorum. Saatlik 250 lt su döndüren bir kafa motoru var. Sizce bu kafa motorunu değiştirmeli miyim? Tavsiyeleriniz nelerdir?

Not: Daha hamburg filtreyi tamamlamadığım için kayaları yerleştirmedim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189486/011020171552501.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189486/011020171553091.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189486/011020171553221.jpg[/IMG][EDIT]Iskra,2017-10-01 21:17:27[/EDIT]

Yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba?
Ölü Sinek
Teşekkür ederim ilginiz için.
Ölü Sinek
Merhaba arkadaşlar, akvaryum kumumu kaldırmam gerekmişti ve kovaya doldurmuştum. Arkadaşım kovanın kapağını açık unutunca içine sinek düşmüş ve ölmüş. Şimdi endişeye kapıldım, bu kumu kullanabilir miyim? Nasıl bir temizleme işleminden geçirmem gerek bilgisi olan var mıdır?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189486/280920171108421.jpg[/IMG]
Osman Ve Arkadaşlarına Nasıl Yem Almalı?
[QUOTE=Katilbalina]

Varya Allah senden razı olsun herkes saçma saçma yorum yapıyor yok balıklar ölcekmiş. Bu balıklar Bir senedir böyle yaşıyor kafayı yemiş ya bu arkadaşlar ciddiyim. Sen forumda yararlı bi adamsın bu foruma katkın var diğerleri gibi değilsin.[3)][/QUOTE]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189486/190520171553221.jpg[/IMG]
Su Tartısmaya Bi Son Verelim
İnsanoğlu bin yıllar boyunca hayatta kalmak için belli mücadeleler vermiş, bozgunlar yapmıştır. Hayvanlar evcilleştirilmiş, ormanlar tahrip edilmiştir. Hepsinin temelinde yatan, çıkış noktası hayatta kalabilme mücadelesidir. Sonrasında sınıfsal kimliğine göre hareket etmiştir. Şimdi, eğer bir etik tartışması yapılacaksa; görsel keyif harici hiçbir faydası olmayan balıklar akvaryumlara niçin tutsak edilmiştir? Bir kedi, köpek veya binek vs gibi fayda sağlamadığına göre, bu etik tartışmasını 'balıkların akvaryumlarda bakılması etik midir' tartışmasına evrilmesi gerek. Öteki türlü kısır döngü, paradoks yaratmaktan başka hiçbir elle tutulur sonuç çıkmaz. Madem balıklar akvaryumlara alındı, o saatten sonra canlılara en iyi şekilde bakmakla yükümlü hale gelinir. Bu durumda su piresi, artemia vb. canlıların verilmesi oldukça makuldur. Eğer balık akvaryumda yaşıyor ve yem oluyorsa aynı habitatın canlılarına, o zaman tartışılacak bir konu yok fakat sadece yem olsun diye dışarıdan bir balığın akvaryuma atılması bana göre tamamen izansızlık, vicdansızlıktır.
Tropheus Akvaryumu Ve Buzdağının Altı.
O sizin tercihinize bağlı bir durum ama tek renk olması bir sorun yaratmayacaktır. Yapay bitkiler şimdi salınım yapmasa bile ileride yapma ihtimali var, ben kullanmanızı tavsiye etmem. Hem daha doğal bir görüntü yakalamış olursunuz.
Tropheus Akvaryumu Ve Buzdağının Altı.
Merhabalar, umarım çocuklarınız da sizin gibi bu hobiye ileride de ilgi duyarlar. Tebrik ederim. Öncelikle akvaryum ışığınız ve dekorlarınız konusunda birkaç uyarıda bulunmak istiyorum. Mevcut ışıklandırma sisteminiz balıklarınız üzerinde yoğun strese sebep olacaktır, değiştirmelisiniz. Akvaryumdaki renkli dekorlar ve yapay bitkiler suya ileride salınım yapacaktır, keskin kayalar ise balıkların mukozalarında yaralanmalara sebebiyet verebilir. Bunun yanında akvaryumunuz bu tür için çok uygun değil, canlı yükünüzü hafifletmelisiniz. Mümkünse tek tür, tek koloni yapmanız en tolore edilebilir hale getirecektir. Keyifli hobiler dilerim.
Tropheus Siyah Nokta
[QUOTE=axi_ruzgar]Bence hastalık sadece göz zevkini bozmakta. İştah ve sosyallik yönünden sıkıntı hiç görmedim.
Gözlemlediğim bazı balıklarda tedaviye başlamadan noktalarda azalmalar olurken bazılarında artışlar mevcut. Ayrıca balıklar için üretilmiş ilaçlar dışında ilaç kullanmak pek mantıklı gelmiyor. Çünkü insan bünyesi için bile birçok yan etkisi olan ilaçları bizden çok farklı sisteme sahip olan balıklara uygulamayı doğru bulmuyorum. Eğer tedavi süreci başarılı olursa buradan paylaşırım. Kafamdaki bu konuyla alakalı en büyük soru tedavi ettiğim balığı hastalık yaşadığı akvaryumda bıraktığımda tekrar bulaşma olur mu?[/QUOTE]

Sonuçları merakla bekliyorum, lütfen bizlere de gözlem sonuçlarınızı aktarın.
Tropheus Siyah Nokta
[QUOTE=axi_ruzgar]Dün akşam benek miktarı fazla olan 2 balığımı ve 1 tane az benekli balığımı ayırdım ve Mikofish ile Metilen Mavisi ilave ederek karantina ortamı oluşturdum sonuçları yakında gözlemlemiş olurum.
[/QUOTE]

Umarım çözebilirsiniz, ben de araştırdım epey ve permasolle durumu çözenler olmuş.
Tropheus Siyah Nokta
[QUOTE=axi_ruzgar]Fotoğraf: Balıklar çok hareketli olduğundan net görüntü yok
Hastalık Belirtileri: Siyah 1-2mm çapında vücudun çeşitli yerlerinde noktalar. Bazılarında 1 adet bazılarında 10-15 adet
Akvaryum Kapasitesi (litre): 460LT
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Cüce Vatoz ve Çöpçü
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 25
Filitrasyon: 250ML Purigen, 4LT Sera Siprax, Mavi Sünger, Elyaf, İnce sünger malzemelerinden oluşan sump
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Henüz kullanmadım
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Günlük 15-20Lt su değişimi

Arkadaşlar akvaryumu kuralı 1ay kadar oldu. Bazı balıklarım da gördüğüm siyah noktalar diğer balıklarımda da gözlemlemeye başladım toplam 24Trop 4çöpçü 4vatozdan 10Tropta bu mevcut. Balıkların iştah durumları ve akvaryumdaki aktivitelerinde olumsuz hiçbir şey yok. Sitede ve internette konuyla ilgili araştırma yaptığımda 2012 yılına ait bilgiler mevcut ve genel olarak stresten olduğu söylenmekte. Sitedeki siyah benek hastalığına dair Sera Costapur ilacı önerilmiş.
Öğrenmek istediğim
1- İlaç kullanmalımıyım veya hangi ilacı kullanmalıyım
2- İlacı tüm akvaryuma mı uygulamalıyım. Karantina tankı oluştursam bu sefer balık sağlığına kavuşsa dahi akvaryuma koymam doğrumu.
3- İlacı tüm akvaryuma uygularsam sump çalışmalı mı? Sump çalışmazsa burda hastalık etkenlerini nasıl yok edebilirim?[/QUOTE]

Son durum nedir acaba?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.