ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yasar74
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Eylül 2016 22:25
Son Ziyaret:
02 Haziran 2019 01:56
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yaşar güler
Doğum Tarihi:
08 Kasım 1974
Yaş:
49
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

yaşar güler

SON 10 MESAJI

Filtreleme
S.A. arkadaşlar benim sizlere fikir olarak soracağım şey şudur.200 litrelik tankım var.Yandan sumplu ben şimdide tankın diger köşesinede hamburg filtreleme sistemi kurmak istiyorum.Bunu yapmak istememdeki sebepte bakteri kültürü yoğunluğunun oluşması bu konuda sizler ne söylersiniz.
Akvaryum Ve Balık Türü
S.A. Arkadaşlar 130x30x40 bir tankım var içinde şu anda 1e 4d yunus var 9,10cm civarı bunların yanına ıceman 1e 5 d alıp koymak istiyorum. ıceman ler görünüm olarak hoşuma gidiyor.Size sorum şu ıceman ler ülkemizde popülerliği nedir.Yani bu balık türünü beslemek verilecek emek ve sürece değer mi, dediğim gibi görüntüleri çok hoşuma gidiyor.
Filtreleme
S.A Arkadaşlar benim sorum şu ,geçen internet te kafa ve sürkilasyon motorlarının wat oranları ile ilgili bir video izledim.Almış olduğumuz bu her iki motorların watlarının doğru orantalı olmadığının farkına vardırıyorlar.bu wat oranını ölçen ve piyasada da pahalı olmayan bir ölçüm cihazı ile bunu kanıtlıyorlar.Yani bazılarında kutu içeriğindeki oranlardan daha düşük çıkıyor.Bazen arada bayağı yüksek oranlarda farklı çıkanlarda var mesela 35waat yazanda 15 waat 10wat yazanda 5.4 wat çıkıyor ben bir anlam veremedim.Peki benim 120 litrelik bir akvaryumum var ve ben bu akvaryumda tepe filtreleme sistemi kuracağım buna kaç oranda bir motor almalıyım,ve wat oranı ne olmalı. Birde bu wat olayının su devir dayımında ki fonksiyonu nedir.Bazı arkadaşlarda yorumlarında kaç litrelik akvryumunuz farsa onun 3 katını hesaplayıp ona göre motor alın diyorlar.Peki biz bu motorun saatte 360 litre sürkülasyon yaptığını neye göre anlıyoruz.Yani neticede ben ne kadarlık bir motor ve kaç oranında bir watta sahip motor almalıyım. Teşekkürler.
Akvaryum Kurulumu
S.A Arkadaşlar akvaryum ve kafalı yunus cikletleri ne olan özentim den dolayı kendime bir akvaryum kurma kararı aldım. Tabiki öncelikle araştırmalar yaptım ve çokça söz edildiği gibi geniş boyutlu ve yüksek hacimli bir akvaryumun gerektiğini öğrendim fakat ben yunuslarla ilgili bir çok araştırmamda elbetteki litre hacmi yüksek bir akvaryuma ihtiyaç duyduklarını biliyorum ama bir taraftan da rahat hareket ve yüzme alanları istediklerini de öğrendim.Şimdi benim aklımda kurmak istediğim akvaryum şu EN:130 boy:40 Genişlik:30 benim görüşüme göre bir akvaryum kafalı yunus beslemek için ideal bir akvaryum çünkü onlara hem geniş alan hemde yüzmek için uzun bir mesafe belirlemiş oluyorum.ayrıca boylanmaları da çok kısa zamanda mümkün olacak.Ekstra olarak ta akvaryumun üstünde taşınabilir bir sump sistemi yapmak istiyorum.Bununda ölçüleri 60x20x30 olarak düşünüyorum .Bu planladığım akvaryum projesi ile ilgili sizlerden yorum bekliyorum.Ve fikirlerinizi almak istiyorum.şimdiden hepinize teşekkür eder. saygılar sunarım.
Akvaryum Ve Balık Türü
S.A. Arkadaşlar 1e ve 1d kafalı yunus ile akvaryum sevdama başlamak istiyorum bunun için bana kaç litrelik akvaryum gerekir
Akvaryum Filtreleme
Su değişimini tabi ki yapacağım benim demek istediğim . Pisliklerin çekimi için dip pompası ile devamlı uğraşmamak.Anlatabildim mi.Yani bana fayda sağlar mı.
Akvaryum Filtreleme
S.A Arkadaşlar 150x35x40 ebatlarında 210 litrelik bir tankım var. yan sump sistemimde mevcut. Bunu sizlere sormamın sebebi dip temizliğini en aza indirgemek.Tankın alt zeminine 150x25 ebatında taban filtre sistemi kursam bunda dip çekini minimuma indirgemem mümkün olur mu sizce faydası ne kadar olur.
Akvaryum Ve Balık Türü
S.A Arkadaşlar bir akvaryum kuralım dedik kafam allak bullak oldu.Sonuçta bakmak istediğimiz bir canlı ve tam bilgiye sahip olmadan da başlamak ve canlıların canları ile oynamak istemiyorum.Şimdi benim sizlerden net olarak öğrenmek istediğim şey şu,Pet shop culara soruyorum ayrı bir cevap,balık besleyenlere soruyorum ayrı bir cevap, lütfen doğru bilgilendirilmek istiyorum.Ben 1e 4d kafalı yunus bakmak ve yetiştirmek istiyorum başlangıçta alacağım balıkların büyüklüğü,5 cm geçmeyecek bunları ben yavaş yavaş büyütmek istiyorum.Bunun içinde benim akvaryumun ölçüleri ve litresi ne olmalıdır. Bana petshop cu 70 litre yeter dedi.içine 5 değil 30 balıkta atsan fark etmez dedi.balık besleyen başka birine sordum sen delimisin.o kadar ufak akvaryumda o kadar balık bakılır mı dediler. sana bunu diyen kim diye sorduğunda petshop cu dediğimde der tabi ki fazla balık satmak için söylemiştir dedi.Şimdi bu hobinin gerektirdiği şartlar ve ortam ne olmalıdır. Bana bu hobiyi iyi bilen birinden yardım istiyorum .Ne yapmalıyım.
Ajvaryum Sürkülasyon Motoru
S.A. Arkadaşlar benim sizlere sormak istediğim eski elektronik malzemelerden çıkan motorlarla bir devir dayım motoru yapmak istiyorum.5w gücünde olan bir motor kullanmak istiyorum. Bununla 200 litrelik akvaryuma su sürkülasyon sağlayabilir miyim . aranızda bunu yapan varmı , bilmiyorum ama ben yapmak istiyorum ve bununla ilgili sizlerden bilgi ve düşüncelerinizi almak isterim.Şimdiden teşekkür ederim. Not; 5w yetmez derseniz kaç wat olmalıdır.[:)]
Akvaryum Kurulumu
S.A. Arkadaşlar yeni bir akvaryum kuruyorum.Sizlerden birkaç fikir edinmek istiyorum.Bana yardımcı olursanız sevinirim. Kuracağım akvaryumun ölçüleri: Boy:150 cm En:40 cm Yükseklik:40 cm. Toplam hacim:240 litre.Şimdi bunun içine iç sump yapılacak ölçüleri:15 X 40 X 40 olarak 3 bölmeli olacak.Benim sizlere soracağım şey şu sump olayında kafa motorumu yoksa iç filtrelerde kullanılan motor mu sonuçta iç filtrenin kafası da kullanabilir. Yanlış bilmiyorum sanırım.yani çin malı bir iç filtre motoru da kullanabilir miyim.Sanırım debi olayı da önemli yani kullanacağım iç filtre kafasının da debisi yüksek mi olması lazım. yoksa onunla hiç uğraşmadan direkt olarak kafa motoru mu almalıyım.Onunda debisi yüksek mi olmalıdır.Birde ısıtıcı kaç watlık olmalıdır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.