Akvaryum Kurulumu


yasar74Çevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 12
yasar74Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2019 19:10
S.A Arkadaşlar akvaryum ve kafalı yunus cikletleri ne olan özentim den dolayı kendime bir akvaryum kurma kararı aldım. Tabiki öncelikle araştırmalar yaptım ve çokça söz edildiği gibi geniş boyutlu ve yüksek hacimli bir akvaryumun gerektiğini öğrendim fakat ben yunuslarla ilgili bir çok araştırmamda elbetteki litre hacmi yüksek bir akvaryuma ihtiyaç duyduklarını biliyorum ama bir taraftan da rahat hareket ve yüzme alanları istediklerini de öğrendim.Şimdi benim aklımda kurmak istediğim akvaryum şu EN:130 boy:40 Genişlik:30 benim görüşüme göre bir akvaryum kafalı yunus beslemek için ideal bir akvaryum çünkü onlara hem geniş alan hemde yüzmek için uzun bir mesafe belirlemiş oluyorum.ayrıca boylanmaları da çok kısa zamanda mümkün olacak.Ekstra olarak ta akvaryumun üstünde taşınabilir bir sump sistemi yapmak istiyorum.Bununda ölçüleri 60x20x30 olarak düşünüyorum .Bu planladığım akvaryum projesi ile ilgili sizlerden yorum bekliyorum.Ve fikirlerinizi almak istiyorum.şimdiden hepinize teşekkür eder. saygılar sunarım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

çulsuzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/03/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 1877
çulsuzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2019 23:27
Akvaryum ölçüleri biraz ilginç eğer bir mobilyaya göre ayarladı iseniz başka tabi. Ama öyle değilse 120×40×50 daha şık duruyor. Sump ise o kadar büyük olmak zorunda değil. Ayrı olmak zorunda da değil. Akvaryum ölçülerinizi 20 cm uzatarak yanına ekleyebilirsiniz yeterli de olur.
Son olarak yunusları yavrudan büyütecekseniz 10 lt başına 1 balık alıp 6 aylık iken formu en güzel olan 1 erkek 7 dişi bırakırsanız damızlık olduklarında sıkışmazlar. İyi hobiler. [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir