ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BurakYILMAZ
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
54
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Aralık 2006 20:01
Son Ziyaret:
30 Mayıs 2020 10:55
Toplam Mesaj:
273 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak YILMAZ
Doğum Tarihi:
01 Şubat 1987
Yaş:
37
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Fizik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[b]BurakYILMAZ[/b]

SON 10 MESAJI

Bu Nedir?
Guncel fotolarini paylasabilir misiniz?
15 Yil Aradan Sonra Araniza Geri Döndüm :)
[QUOTE=MaliSglk ]İnsan böyle tankları görünce bir iç çekmiyor değil. Yurt dışında deniz akvaryumu kurmak Türkiye de tatlı su akvaryumu kurmaktan daha kolay resmen.
Bir ara yabancı bir forumda tatlı su akvaryumu teknolojisi deniz akvaryumu teknolojisine göre 7-8 yıl geriden geliyor resmen diye bir yorum okumuştum.
Biz hem tatlı sudan çıkamıyoruz hem de yurt dışına göre geriden geliyoruz. [:/] Her geçen gün imkanlarda daha zorlaşıyor bu hobide. Bakalım ne olacağız artık. [/QUOTE]

Burda hersey kolay insanlar stres yapmiyor hic birseyi, olmazsa olmaz deyip duzeltmek yerine yenisini yapiyorlar. Ama akvaryum bakimi vs isleri genelde firmalar ustleniyor, akvaryumunu belli surelerde temizlemeye geliyorlar vs inanilmaz paralar donuyo 😂😂😂
Onun haricinde burda insanlarin bu hobide bizim kadar kastigini gormedim, cesmeden su ekleyeninden tut gerisini nasil hayal etmek istersen artik. Canlilar baya toleransliymis. Coral fiyatlari covid 19 olana kadar ucuzdu, 10$ a aldigim fraglari dun 20-50$ arasi degistigini gordum, o biraz sasirtti.
Balik bu ara yok zaten, geldigi anda bitiyor her yerde 40$ a aldigimiz sari tangi 70-90$ arasi fiyatla gormek, hatta sadece camda fiyatini gorup akvaryum icinde baligin bile olmamasi😂
10$ bile etmeyen blenny goby e dun 55$ denmesi ve benim adama Turkce “OHA” demem 😂
Ama genel olarak, Su ana kadar incitmeyen fiyatlar oldugundan(sadece akvaryum setlerini cok pahali gordum, 1metrelik akvaryuma 499$ falan isteyen firmalar var) Tecrube yapma ihtimaliniz artiyor.
Surekli su degisimi imkanim oldugundan protein skimmer yerine yuksek miktar aktif karbon kullanacaktim, protein skimmerlarin fiyatlari 200-300$ arasi degisirken amazonda cin mali 40$ a protein skimmer bulup onu denedim bir iki modifiye ile sistemi hala guzel calisiyor cok iyi topluyor.
Burda bi akvaryumcu da nano tankinda protein skimmer yerine sadece aktif karbonla mukemmel stabil bir sistem kurdugunu gordum, yakinda gidersem fotografini cekip yeni bir post atabilirim.

Bazen oyle durumlar oldu ki bir yaz boyunca evde yoktum(mayistan ekime kadar) arkadaslarim eve gelip akvaryuma baktilar haftada bir, o da bir tek buharlasan su icin tatli su ilavesi yaparak oldu. Bi problem yasamadik. Dondugumde yaptigim testlerde hersey normaldi. O gunden sonra anladim ki bu sistem dusundugumuz kadar zayif kirilgan degil. 😂 Ama bir tek o kuru kafanin kafasindaki mor algler sari olmustu, zaten ustte bir onceki yorumumdaki fotografta belli oluyor.

Eveli gunlerde bir problem oldu henuz yeni cozdum, akvaryumun suyu ciddi anlamda bulandi aniden. Hic birsey yapmadan. Akvaryumun icinde 2 tane engineer goby var 20-25cm civari. Ilk basta kayalarin dizaynini degistirince onlarin yeni yuva yaptiklarini dusundum fakat ki 2 gun gecmeyince durum anladim ki sand storm degil olay direk bakteri cogalmasi olarak dusundum %60 su degisimi yaptim hemen ama durum degismedi. Faydali bakterilerin katliamini yapmamak icin UV kullanmiyordum ama tam baska sansim yok gibi derken bir yol denedim sabahina akvaryum yine berrakligina ulasti. Bunun icin yeni bir konu acmayi planliyorum guncel fotograflarla zaten yeni bir kac mercan daha ekledim fotolarini da atarim.

Bu arada bir kac gun once basima gelen suyun bulanmasi ile ilgili bir foto:

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/18245/130520201306111.jpg[/IMG][EDIT]BurakYILMAZ,2020-05-13 22:38:46[/EDIT]
15 Yil Aradan Sonra Araniza Geri Döndüm :)
[QUOTE=FurkanKöse59]

Kuru kafa dekoru hariç geri kalan herşey çok güzel [:)][/QUOTE]

😂😂😂
Tesekkur ederim.

Kurukafaya gelince,
Tatli su akvaryumu icin uretilmis mika epoxy karisimi basit birseydi bu, cok ucuz bi rakama alip akvaryumun icine attim, uzerinde algler gelismeye basladikca paha bicilmez bir guzellik olustu, akvaryumda uzun sure en dikkat ceken sey o oluyordu. Su an yeniden canlandiracagim bakalim o zaman nasil gorunecek yine :)

Eski fotolardan iki tane daha koyuyorum su an bunlarda senin icin gelsin :)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/18245/130520200346461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/18245/130520200346541.jpg[/IMG]
15 Yil Aradan Sonra Araniza Geri Döndüm :)
[QUOTE=PetitPrince]Hep bi deniz akvaryumu kurmak istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum. [/QUOTE]

Uygun sartlariniz varsa baslayin derim, ama bu uygun sartlar arasinda mutlaka evinizden ayrilma sureciniz max 1-2 gun olmali.

Tuzlu su konusunda burda hersey hazir, galonunu 1.50$ a satin aliyorum o yuzden pek fazla is kalmiyor en ufak birseyde hemen su degisimine gidebiliyorsunuz.

Turkiyedeyken cikabildigim en nirvana ciklet akvaryumu oldu, ama su an bu renkleri derinligi gordukten hissettikten sonra tum
fikirlerim degisti. Ozellikle deniz akvaryumlarinda dogru isik ve filtrasyon secimi yaparsaniz akvaryumunuzda gelisen cesitli canlilari izlemenin keyfi bildiginiz gizemli bir adada hazine arayip bulmak gibi. 😂

15 Yil Aradan Sonra Araniza Geri Döndüm :)
Arkadaslar Merhabalar;
Yillar once ciklet ve overflow deneyimlerimi paylasirdim, sonrasinda yurtdisina tasininca iletisim kopmustu. Bu gunlerde icimde tekrardan alevlenen hobimden kaynakli deniz akvaryumu bazinda kullandigim canli kaya tankimi yeniden dizayn etmeye basladim. Deniz akvaryumu icin Sadece canli kaya uzerinde alg yetistirmeyi seviyordum bu ara soft agirlikli mercanlar eklemeye basladim

Sizlerle paylasmak istedim.

Saygilar.

Not: daha fazla fotograf icin instagram hesabim : burakwashere


Ölçüler: 40 galon
Tankın Yaşı: 3

Filtrasyon ve Işıklandırma:
DIY Sump
396gph Head pump
2x240gph wave pump
1x420gph wave pump
Mini Protein Skimmer
Current Marine Pro 36” Auto

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/18245/120520201027101.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/18245/120520201026351.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/18245/120520201026511.jpg[/IMG]
Dıy Filtre
Tahacım ilk yorumunda bende sana destek verdim, ama durum ilk söylediğin gibi çalışmaz, hemde kesinlikle. Debisi düşük işe yaramaz demişsin ama, oradaki durum debi değil, motordan gelen mekanik enerji H2O dipollerini harekete geçirdikten sonra motordan gelen mekanik enerjinin kesilmesi ile dipollere geçen enerji suyun akışkan olması nedeniyle dipollerin limit bir hız ile ve bu limit hızın sıfıra yakınsaması ile kinetik enerji de basitçe hızın karesine bağıntılı olarak sıfıra yaklaşır. Bu yaklaşımın süresi motorla verdiğin mekanik enerjinin -taa ki limit hıza çıkıldığında sabitlenir(!)- suyu hareketlendirmesi ve su dipollerinin birbirine sürtünerek akışmasından dolayı değişim gösterir,(suyun içindeki katkı maddeleri bile bu süreyi değiştirebilir(!) ama konumuzla çok ta önemli değildir.) Eğer ki sen bu "debisi o kadar küçük ki çalışmıyor sanıyorsunuz" derken böyle birşeyin olabileceğini ispat edersen zaten; bu sonsuzluk durumu olur o zaman bilim adamlarının yıllardır bulmaya çalıştığı şeyi sen bularak tarihe geçersin. Şu durum vardır ki, su dipolleri gerçekten akıl mantık ermeyen yapılardır ama şu dünyada sürtünme ve yerçekimi olduğu sürece sonsuzluk yoktur, enerjisiz hareket sağlanamaz. Yani yıllardır bunu bize böyle okutturlar
DIY Protein Skimmer İçin Fikir ve Görüşleriniz
Oğuz Bey yardımınız için çok teşekkür ederim, açılan konuyu baştan sona okudum İlker Bey de alternatifler yaratmaya çalışmış, galiba ya verimli bir sonuca varılamadı yada o da birşeyler tasarlıyor. Burada artık hepimizin de birliği ile şu protein skimmerlar hakkında amatörden profesyonele doğru yol alalım artık diyorum, bazı şeyleri sonuca vardıralım deneyelim görelim verimine bakalım, bu yüzden başlangıcı ben yapacağım bu konuda herhalde. Bir kaç tane skimmer tasarlıyorum ne kadar amatör olsa da düzgün verimli çalışabilmesi için bu sefer uzun araştırmalar sonucu ve sağlamlık verimlilik ve yapılabilirlik açısından profesyonele yakın birşeyler yapabilmemizi istiyorum. Bunun içinde hepimizin, bilhassa tecrübeli resifçilerin de bu konuya desteğini araştırmalarını ve tecrübelerini bekliyorum.
Dıy Filtre
Tahacım o ilk motor hareketinden dolayı oluşan dalgalanma hareketi, bu yüzden yemi ilk koyduğun anda yem gidecek fakat aynı yemi, yani hortumun diğer ucundan çıkan yemi motor hareketi vermeksizin çıktığı anda ilk uca doğru getirirsen bu sefer çekmeyecektir sonuçta sen bir kuvvet verdiğinde kuvvet bir anda sıfırlanmaz, limitli bir şekilde sıfıra doğru ilerler, yani bir sirkülasyon söz konusu olmaz.
DIY Protein Skimmer İçin Fikir ve Görüşleriniz
Yorumunuz için teşekkür ederim Emre Bey, şu an kafamdaki proje ile mantıksal olarak akvaryum kabarcık gelmeyecek, motorda da düşüncem ortalama bütçe de en fazla hızı basıncı devri verebilecek piyasada da kolay bulunabilecek bir motor. Çünkü hava hortumlarının olduğu borudan ne kadar hızlı ve basınçlı su geçerse o kadar havayı içine çekecektir, sizce bu düşünce hatalı mıdır?

SAYGILAR..
DIY Protein Skimmer İçin Fikir ve Görüşleriniz
Emre Bey bu konuda haklısınız, diy protein skimmer lar üzerinde yaklaşık 2 yıldır araştırma yapıyorum, yaptığım ve verim aldığım modeller oldu. Tabi denemelerimiz büyük akvaryumlarda değildi. Kullandığımız motorlar normal motorlardı, hatta bir ara normal motoru çırpıcılı motora dönüştürmeye çalışmıştık.

Lafı uzatmadan konuma geleyim, şimdi ki düşüncem aslında uzun zamandır süregelen bu konuyu bir başlık altına toplamak ve bu sefer amerikayı tekrar keşfetmek yerine bazı şeyleri başarmaya çalışmak, benim şu anki düşüncemde motor olarak kuvvetli bir kafa motorunun çıkış ağzını uzatıp farklı uzaklıklara hava hortumu için delikler açıp(deliklerin çapını bir şekilde küçük tutarak) daha küçük deliklerden daha çok havanın suyun pompalanma etkisiyle girmesini ve daha küçük hava delikleri oluşturmasını sağlayan bir tasarım, eğer ki çırpıcı motor imkanımız olursa zaten sistemde pek birşey kalmıyor, motorumuzu monte edeceğimiz hesabı düzgün yapılmış bir pimaş borusu bile olabilir. DIY Protein skimmerlarda şu ana kadar net bir verim alınamamasının veya bununla karşılaşmamamızın nedenini düzgün motorlar kullanılsa bile hesapsız yapılan sistemlerden olduğunu düşünüyorum.

Sizce Emre Bey Basınçlı normal su içinde çalışan motor olarak aklınıza gelen modeller nelerdir? ve onlara nasıl modifiyelerle su/hava ve hava kabarcığı boyutunu ayarlayabiliriz?

SAYGILAR

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.