ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cemceyhan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Aralık 2015 14:09
Son Ziyaret:
01 Ağustos 2016 23:11
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cem Ceyhan
Doğum Tarihi:
19 Mayıs 1979
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cem Ceyhan

SON 9 MESAJI

Yeni Başlıyorum Öneri Lazım
İyi akşamlar daha önce akvaryum hobisiyle hiç uğraştınız mı bilmiyorum ama başlangıç için 200 litre fazla. ayrıca akvaryuma günde nekadar zaman ayırabileceğiniz ve bütçe ile bilgi verebilirseniz ona göre daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Plati
İyi akşamlar dişi oluşan yavruları atmaya başladıkça diğerleri onları yemek için arkasından gelirler imkan varsa dişiyi ayırıp içi rafya dolu bir akvaryuma koyabilirsiniz böylelikle çıkan yavruları kendiside yiyemez.
Çeşme Suyu Kaynatma
Selam hızlı su değişimi için sodyum tiyosülfat kullanıyorum. 1 lt saf suya 5 gr sodyum tiyosülfat karıştırıp erimesini sağlıyorum. 20 lt damacanaya su koymadan önce şırıngayla 10 cc çözelti ekleyip 30 dk bekliyorum su değişiminde tül kuyruk vatozlarımda şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. beyaz benek için karanlık ve ısısı yüksek akvaryuma ilaçlama yaparsan daha iyi olur. yalnız koyduğun ilaçlar oksijeni bloke edeceğinden ekstra havaya ihtiyacın olacak.
Tahta Nasıl Salınım Yapmaz Ve Dağılmaz?
Merhaba
Tahta çay kaşıklarını kaloriferin üzerinde ısıtarak önce içinde kalan nemi yok edebilirsin.
Ardından tahtaları çit haline getirip japon yapıştırıcı yı tahtaya emdirdiğinde ne su alır nede çürür.
Japon yapıştırıcının suya herhangi bir salınımı olurmu bilmiyorum ama önce sirkeli sonra karbonatlı suda beklettikten sonra deneyip görebilirsin.
Kolay gelsin.
Nematod Veya Planarialari Elektrik Öldürür Mü ?
Merhaba ben de bu parazitler için prazequantel dahil bir sürü ilaç denedim ama bitkilerde çürüme yapıyor. bitkileri çıkarıyim desen bi yerinde yumurtası kaldığında da bir anlamı olmuyor. Son olarak göz taşı diye bilinen bakır II sülfat kullandım , bitkilerde gübre olarak ta kullanıldığından bir sorun olmuyor. Ancak akvaryumda karides yada salyangoz varsa onları çıkarmanız lazım kötü etkileniyorlar. Bir de şunu belirtmem lazım hangi ilacı kullanırsanız kullanın isterseniz akvaryumu bütün kaynatın :) kullandığınız yemin içinde balık yada karides unu varsa kurt tekrar ortaya çıkıyor.
Lepisteste Parazit
Dostum öncelikle geçmiş olsun.
bahsettiğin belirtiler kadife hastalığına benziyor erken müdahale ile balığını geri kurtarabilirsin.
internette Oodinium diye aratırsan belirtileri ve tedavi için gereken ilaçları görebilirsin.
iyi akşamlar.
Akvaryumu Adi Salyangoz Bastı.
Merhaba zamanında bu salyangozlardan çekmiş biri olarak bende yazılanları denedim ama bunlardan en etkilisi piyasada göz taşı olarak satılan bitki gübresi yada bakır II sülfat.
5 gr göz taşını 1 lt suda eriterek aldığım bitkileri bu suda 1 saat kadar bekletiyorum. bitkilere yapışmış kurtçuk, salyangoz, planarya ve su piresine benzeyen ufak yaratıkları yok ediyor. daha önce aldığım bitkilere bu sıvı çözeltisini uyguladıktan sonra yumurta kalması ihtimaline karşın 2 hafta temiz su ile karantinada beklettim, fakat hiç bir şey çıkmadı.

Eğer akvaryumunuzda karides, katil salyangoz ve yeni yavru balık yoksa!!!! 200ml suda 2 gr göz taşını eriterek dipte çökelti olana kadar bekleyin ve bir pipet ile litre başına 1 damla olacak şekilde akvaryuma verin ve yarım saat sonra %30 su değişimi yapın. bu çözelti bitkilerde hem gübre hemde ilaç olarak kullanıldığından ben herhangi bir sorun yaşamadım. Karides akvaryumumda ilk denememde birkaç yavru karidesin öldüğünü görünce hemen su değişimine gitmiştim, yetişkin karideslerde sorun çıkarmadı. Akvaryum toprağında kurtçuklardan hazzetmiyorsanız bu çözelti onlar içinde iyi oluyor, sıvıyı akvaryuma damlatınca tüm kurtçuklar topraktan fırlayıp yüzeye doğru çıkmaya çalışıyor bir süre sonrada ölüyorlar. Hayırlı hobiler.
Bitmeyen İç Parazit
Merhaba

Murat bey aynı sorun benim plati ve kılıçlarımda da meydana geldiğinde forumlardan okuduğum bir sürü ilacı alarak sırayla deneyerek sizinki gibi bir sonuç aldım.
Son gittiğim akvaryumcu abinin tuz tavsiyesi üzerine balıkları ayrı bir tanka aldım ve tuz miktarını normalin üzerinde tuttum. Tuz balıklarda bağırsakların temizlenmesini sağlıyor. İki gün bu suda kalmış balıklara azar azar yem verip gözleyin. Bende işe yaramıştı umarım sizde bu illetten bir an önce kurtulursunuz.
Japon Vatoz Ve Komando Çöpcü İçin Yem Yapımı
Merhaba
Mısır unu konusunda Murat beye bende katılıyorum. Mısır unu sindirim sıkıntılarına yol açabilir.

Mısır ununu sanırım yeme kıvam vermesi için düşündüğünüzü var sayarak farklı bir yöntem önerebilirim.
Ben Brokoli sapı, bir diş sarımsak, kereviz sapı ve yaprakları, turp kabuğu, havuç, kabak, kırmızı biber ve agar agar (agar agar yeme kıvam vererek suda dağılmasını yavaşlatır ) az miktar su ile kapaklı bir tencerede haşlıyorum. Havuç ve kabakları 5 dakika önce kaynatmaya başlayarak yumuşatıyorum. Suyu fazla ise tencere kapağını açarak çektirme yapabilirsiniz. Sonrasında tümünü mikserden geçirerek hamur haline getiriyorum. Yem hamurunuz hala sulu ise yağlı kağıdın üzerine yayarak 50 derecede 30-45 dakika fırınlayabilirsiniz. Yem ele yapışmayacak kıvama geldiğinde 60 cc'lik şırıngaya koyarak (iğnesini takmadan) yağlı kağıt üzerine şerit halinde seriyorum.
Kuruduğunda marka yemler gibi oluyor ve vatozlarım severek yiyorlar.
iyi günler.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.