ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Dragut
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Nisan 2015 22:14
Son Ziyaret:
11 Mayıs 2019 16:22
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kadir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kadir

SON 6 MESAJI

Bitkili Tankda Led Kullanımı
Simdi kizsam mi yoksa tesekkur etsem karar veremedim 
Mevcut T5 lere iki tane daha T5 ekleyip Rotala Macandara'larimi kan kirmizisi yapmaya calisacaktim ama bu topigi gordukten sonra TMC Aquaray 1500 bile gozumden dustu.Benim gibi elektronikten anlamayanlara tavsiyeniz ne olacak peki ?
3. katta ev içi 5 ton akvaryum?
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=C-On5JkFuHM[/VID]

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=Eq2Gjmm7zAw[/VID]

Dragut2015-05-02 03:45:29
DIY Co2 Difüzör
Hem kabarcik sayaci hem diffizor,hosuma gitti...
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
[QUOTE=neo308]Yani Bora bey bize su Deðerlerini test edeceðim ve paylaþacaðým demiþtiniz þimdi testler ithal o yüzden Yapmýyorum falan diyorsunuz. Filtrenizi kullanan biri olarak hayal kýrýklýðýna uðradým doðrusu. Nerede bu Ar-ge sonuçlarý neyin AR-GE sini yaptýnýz merak ediyorum. Su berrak olunca herþey tamam mý sizin için. Su Kimyasý diye birþey yokmu bu hobide.[/QUOTE]


12 sayfa yorum yapilmis,ilk posttan bu yana 16 ay gecmis.Iddia edilen sey akvaryumda su degisimine gerek kalmayacak sekilde filtreleme yapilabilmesi. 

Bundan benim anladigimi su: Filtre kullaniminin sonucunda nitrogen dongusunden oratya cikan nitrat (NO3) i da temizliyor. 

Simdi iddia buysa alirsiniz bir API test kit,dersiniz ki iste kardesim suyun amonyak,nitrit,nitrat degerleri sudur. Zaten amonyak ve nitrit in sifir cikacagindan suphem yok; mesele nitrat degerlerinde.

Bunu mevcut akvaryumculuk mantigi icerisinde (hatta bilimi diyelim isterseniz) ya bolca bitki (bitkiler nitrati besin olarak kullaniyorlar,onun icin akvaryum suyu ciceklere faydali!), ozel filtre ve de haftalik %75 e varan sudegisimi ile oluyor.Artik yem ve balik diskisini etkin bir sekilde uzaklastirma (ki bu da sifonla temizlik yani akvaryumdan su cekme; su degisiminin ilk basamagi) nitratlarin olusmasini azaltarak fayda veriyor.


Maalesef su degerlerini paylasmadiginiz icin iddianiz havada kaliyor.Her ne kadar baliklarinizin saglikli olmasi,yavru vermeleri,yumurta dokmeleri,hastalanmamalari iddianiz icin birer karine teskil etseler de yeterli degil.

Ne demisler bir dirhem hakikat harmanlarca yalani savurur gider.Olcun su degerlerini,paylasin bizimle.

 Son sozum,filtrenizi alacagim,bakalim akvaryumumda ki su degerleri ne olacak.Sonucta elimde hem API nin hem Tetranin kitleri var... 
120 lt sil bastan akvaryum nasil kurarim ?
Balikla veya baliksiz olarak nitrogen dongusnu tamamlamaniz lazim.O da maalesef cabuk olacak bir sey degil.Haftalarca suren bir sey.
Akvaryumdaki baliklar,artik yemler,curuyen bitkiler Amonyak (NH3) uretiyorlar,amonyak baliklar icin cok tehlikeli,dusuk oranlarda bile zararli.Kimi balik daha az kimisi daha cok etkileniyor.Sonra bu amonyak zamanla filtrede biriken bakterilerce nitrite cevriliyor (NO2) bu da zehirli ama daha az,en son olarak da NO2 baska bir bakteri tarafindan nitrata (NO3) donusturuluyor,NO3 de zararli ama yuksek oranda birikince.Bununda onune devamli (haftalik %10-75) su degisimi ile geciliyor.Eski filtre,kum ise yarayacaktir veya sisedeki hazir bakteri solusyonlari da ise yarayabilir (benim bildigim Tetra Safestart patentli bir urun onun disindakiler cok etkili degil,zira bakteriler sicaklik degisimine cok hassas depolama ve rafda beklerken etkinlikleri kalmayabiliyor) bu dongu suresini kisaltabilir ama ne kadar kisaltacagi kesin degil.Baska akvaryumun suyunun pek bir faydasi yok zira bakteriler yuzeye yapisiyor ,onun icin kum,filtre gibi malzemeler daha uygun.Ama dikkat edin tasimak icin su dolu (akvaryum suyu cesme suyu degil,ondaki klo bakterileri oldurecektir)bir kap kullanin.
Nitrogen dongusu baliklariniz sagligi icin cok onemli,onun icin iyice arastirmanizi oneriririm.Turkce bir kaynak mutlaka vardir ama ben bilmiyorum ama ingilizce isterseniz aquarium cycling i aratin cok bilgi var
Selametle
En Agresif Ve Güçlü Balık Hangisi
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=b_4CfBi6TWU[/VID]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.