ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Erem
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ekim 2006 15:44
Son Ziyaret:
27 Haziran 2020 19:34
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
EREM ERGÜDER
Doğum Tarihi:
07 Şubat 1969
Yaş:
55
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erem ERGÜDER Akvaristler Derneği Üyesi

SON 4 MESAJI

Corlal X Marka calsıum kum sararıyor
[QUOTE=0ki] Arkadaşlar diğer akvaryumumda hagen marka calsıumlu kum kullnıodum dıger akvaryumumada coral x marka alıyım dedım almas olaydım markasına guvendım aldım kum 3 gune sararıyor kahve rengı oluyor anlayamıorum ben gıden parama mı yanayım emegıme mı akvaryuyumub goruntusune mı sakın kımse coral x almasın  [/QUOTE]
 
Sayın Oki, (isminizle hitap etmeyi tercih ederdim ama)
 
Öncelikle içinde bulunduğunuz durumu analiz etmek gerek. Kuma suç bulmadan önce aydınlatmanız, akvaryumun bulunduğu ortamın aydınlatma ve güneş ışığı miktarı, suyunuzun parametreleri gibi birkaç noktanın gözden geçirilmesi gerekir düşüncesindeyim.
 
Kumun kararmasının öncelikle ömrü dolmuş aydınlatma elemanları ve ardından da yetersiz akıntı gibi faktörlerden başlayabileceğini biliyoruz. Bunları kontrol ettiniz mi?
 
Önceki kumun rengi veya tonundan dolayı bu kararmayı görmüyor veya daha az fark ediyor olabilir misiniz? Yeni kumunuz daha açık bir renk ve tondaysa, yosun oluşumu/kararma daha fazla fark ediliyor olabilir.
 
Kullandığınız kumların üreticileri ile hiçbir bağım olmamasına rağmen, uzun akvaryum tecrübelerim sonucunda, madalyonun hep bir yüzünün daha olduğuna inanmışımdır. Mesela Coral X üreticisi ile temasa geçip, sorununuzu anlatıp da çözüm bulamadınız mı?
 
Bu yüzden kum için "sakın kimse Coral x almasın" söyleminden önce mutlaka yapılması gereken birşeyler olduğuna inanıyorum.
 
Selamlar.
 
 
 
Erem2012-04-05 09:25:27
Ankarada Evde Yemekli Bilgi Paylaşımı
[QUOTE=KILIÇ]
1-Servet Taylak
2-Alper Akyol
3-Mehmet Can
4-Kemal Ziya
5-Emre Erel
5-Alican Karakaya
6-Mert Ata
7-Mehmet Ata
8-Emin Çalışkan
9-Serkan Güçavlı
10-Tayfun Nallar
11-Erkaan Efe
12-Hüsnü Özdemir
13-Adem Tanış
14-Mustafa Tivem
15-Tamer Tanağardı
16-Ergün Kaaraca
17-Cenk Çetinkaya
18-Yiğit Koçbay
19-Erdinç VARLI
20-Musa Ünal
21-GÜVEN CEBECİOĞLU
22- Fatih Gönül
23- Mehmet İNCE
24-Haydar ULUTUZ
25-Oğulcan KARSLI   :)
26-Hasan ÇAKIRLAR
27-M. Erdem Arslantorun
28-Mert yüksel
29-Ümit KILIÇ
30 - Erem ERGÜDER
[/QUOTE]
Bir Kaşık Deniz Suyunda Neler Var?
Bir kaşık deniz suyunda şeffaf yaratıklardan bebek ahtopotlara uzanan bir çeşitlilikte sayısız mikro-canlı barınıyor.

"Küçük, güzeldir" açıklaması, Ekonomist E. F. Schumacher'a ait...
Bu, organizmalarının çoğu küçük ölçekli olan bir gezegen için bilgece bir bakış açısı.

Bir kaşık deniz suyu dahi, suyu bulandıran minicik serbest yüzücüler ve belirsizce sürüklenen canlılardan oluşan karışık bir çorbanın içindekileri gözler önüne serebiliyor. Çoğu, mikroskobik boyutlarda. Diğerleri de -neredeyse şeffaf olmasalar- aslında görülebilir büyüklükte. Kolayca biçim değiştiren jelatinimsi canlılar, akıntıda tembel tembel sürükleniyor. Bildiğimiz canlıların minyatürleri -iri gözlü balık larvaları, bebek mürekkepbalıkları ve ahtapotlar- ok gibi sağa sola fırlıyor. Onlarınki, tehlikelerle dolu bir yaşam. Bazıları yırtıcılara karşı kabuk kuşanıyor veya zehir salgılıyor; bazıları ise sadece karanlıkta hareketleniyor. Yine de sayılamayacak kadar çoğu, aç ağızlara -ya birbirlerine ya da erişkin balıklar ve büyük miktarda canlıyı bir anda yutabilen balinalar gibi daha büyük düşmanlara- teslim oluyor. Besin açısından fakir olan bu sularda hayatta kalabilmek için canlılar özelleşmek zorunda. Ve bu da beraberinde biyolojik çeşitliliği getiriyor...

Fotoğrafçı David Liittschwager, bu gösteriyi izlemek için Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'nden (ABD) uzmanlarla Hawaii Adası açıklarında bir araya geldi. Canlıların dikkatini çekmek için ışık kullandı. Peki bu ışığa neler geldi dersiniz? "Tam bir yaşam cümbüşü." Ve Liittschwager ışıkla oynayarak, neredeyse görünmez olanı yakaladı...

-Jennifer S. Holland


Savaş Renkleri

Boyu ancak madeni 25 kuruş kadar olan bir Glaucus deniztavşanı, zehirli Portekiz savaşçısı ile beslenip, zehir hücrelerini kendini savunmak için kullanıyor. Mavi–gümüş renklerle kendini kamufle eden bu denizsülüğü, ılıman sularda geziniyor.
 




Mikro Evren

Yaklaşık 15 kat büyütülmüş bir kaşık deniz suyu, hayat dolu. Bu plankton çorbasında böceklere benzeyen kopepodlar; uzun, cam gibi ok kurtları; kıvrımlı iplikleri andıran mavi-yeşil algler; balık yumurtaları; bir de pirinç tanesi boyunda, iri gözlü yengeç larvası var.
 


Vahşi Çift

Büyük bir kopepod (Neocalanus robustior ) (üstte), Hawaii yakınlarındaki yüzey sularını Alciopidae ailesine mensup bir erişkin poliket kurduyla paylaşıyor. Bu poliketler çok iri gözleriyle ve yan taraflarındaki siyah beneklerle tanınırlar.
 



Serbest Yüzücü


Entomacrodus türünden, bir olta iğnesi gibi kıvrılmış olan bu larva şeffaf ve fotoğrafçının ışıkları altında neredeyse renksiz görünüyor... İlk günlerinde Hawaii açıklarındaki yüzey sularında kalan bu balıklar erişkinliklerinde kayalık kıyılar boyunca dalgaların dövdüğü sığ havuzlarda yaşar.
 



Yassılaşmak


Bu pisibalığı larvası şimdilik başka balıklarla birlikte yüzüyor, şeffaflığı onu avcılardan koruyor. Kısa süre içinde dipte yaşayan, kendini kuma gömüp yukarıyı izleyen bir balık olacak. Başlangıçta her iki tarafta bir göz yer alıyor; kafatası geliştikçe gözlerden biri taşınıp diğeriyle buluşuyor.
 


Küçükten Başlamak

Hawaii'deki Coryphaena hippurus larvası, büyüdüğünde bazen sudan dışarıya sıçrarken görülebilen çok değerli bir av balığına dönüşecek. Larvalara çoğunlukla yüzey akıntılarının buluştuğu ve deniz canlılarının, döküntülerin ve köpüklerin biriktiği yerlerde rastlanır.
 


Hayal Uçuşu

Yüzgeçleri ince fırça darbelerini andıran, Cheilopogon türünden bu balık günün birinde su yüzeyine çıkarak yukarıda hız patlamalarıyla süzülecek. Şimdilik hayatta kalmanın hiç de güvencede olmadığı su kütlesi içinde ok gibi fırlayarak hareket ediyor.
 


Şeffaf ve Yırtıcı

Erkek karides larvası şeffaflığı sayesinde göz önünde saklanarak donanımlı bir yırtıcıya dönüşüyor.
 


Parlak Gelecek

Bezelye tanesi kadar olan bu uzunpervane balığı larvası şimdilik daha büyük hayvanlar için kolay lokma; ama erişkinliğe varınca 90 cm eninde koni biçimli bir yaratığa dönüşecek.
 


Tam Donanımlı

Bu bebek ahtapot, karanlıktan yararlanarak beslenmek üzere su yüzeyinin yakınına çıkmış. Erişkin hale geldiğinde dipte gezecek, avını kaba kuvvetle ele geçirecek ve barınmak için kovuklara gizlenecek.
 


Mavi Güneş

Mavi bir güneşi andıran ve denizanasının akrabası olan mavi düğme, tek bir organizma değil; koloninin yüzmesini sağlayan gaz dolu merkezde birleşen çok sayıda organizmadan oluşuyor. Her bir dokunaç, bu organizmalar birleşiminde -avlanma, sindirim, üreme gibi- özel bir role sahip. Mavi pigment morötesi ışını engelliyor.
 


Av Peşinde

Kabuklular sınıfından bir canlının larvası, pörtlek gözleriyle av arıyor; mızrağa benzer alın dikeni de kendini savunmasına yarıyor.

 

KAYNAK : National Geographic
EreM2010-03-18 10:13:20
Derneğin İstanbul şubesi için üye olabilirsiniz.
Değerli Arkadaşlar,
 
Türkiye Ekonomi Bankası yetkilileri ile havale masrafı konusunda bugün yaptığım görüşmede, Dernek hesabımıza Türkiye'nin neresinden olursa olsun para gönderilmek/yatırılmak istendiğinde MASRAF ALINMAMASI konusunda talimat girişi yaptıklarını bildirdiler.
 
Saygılarımla.
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.