ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ciklet Love
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ekim 2014 21:16
Son Ziyaret:
25 Ocak 2015 22:09
Toplam Mesaj:
39 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Cesur
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak

SON 10 MESAJI

Yunus Üstadları Cevaplarınızı Bekliyoruz..
Sarımsaklı yemin faydalarını bircok makalede okumuştum haklısınız..
Yunus Üstadları Cevaplarınızı Bekliyoruz..
Öncelıkle ilgilenip cevap verdıgınız ıcın tesekkur ederim, belkı bulanıklıktan gözünüzden kacmıs olabilir ama ince beyaz silis kumum :) dedğiniz gibi kumu sevıyorlar ve oynuyorlar balıkları alalı daha 5 gün oldu, yem konusu şöyle az yem verıyorum yemı üstte göruyorlar fakat gidip yemıyorlar tedirginlik gibi algıladım ben bunu. Bir cok makalede yunuslar dığer cichlidler gibi saklanmazlar deniliyordu genis alanda yüzmeyi severler diye okumustum ama daha cok cevap gelirse herkez bilgilenir.
Yunus Üstadları Cevaplarınızı Bekliyoruz..
Herkeze iyi keyifli hobiler.

Yunus üstadlarına sormak istediğğim bazı sorular var yardımcı olurlarsa tüm bilgiler herkezin isine yarayacaktır diye düsünüyorum böle bir konuya rastlayamadım cünkü.

1- yenı alınan yunus cichlid akvaryuma konulduktan ne kadar süre sonra adaptasyon sürecini atlatır ve alışır hersey normale döner ?

2- yeni alınmıs yunus ciklet icin ne zaman ışıklandırma kullanılmalı malum ışığı pek sevmıyorlar ?

3- kendımden örnek vermek ıstıyorum bu soruda aldıgım yunusları 2 gun ac bıraktım. 2 gun sonunda sabah cok az yem attım ve bekledım ancak yukarı cıkıp yemedıler yeme nasıl alıstırabılırız yeme tepki vermelerini nasıl sağlayabiliriz ?

4- yunusların kafa yapmaları icin soguk su önerıyorlar ancak yenı alındıklarında adaptasyonu hızlandırmak ıcın suyu 24 25 dereceye getirip alıstıktan sonra 19 20 dereceye ındırmek daha dogru olurmus sizce bu konu hakkında neler düsünürsünüz ?

5- Cok uzun süredir bu hobiyi yapmıyorum yaklasık 6 aydır yapıyorum ancak temel seyleri ögrendıgımı düsünüyorum. 200 lt akvaryumumda 1e(12cm) - 4d(8-9-10cm) 300 lt en az dendıgı ıcın ufak bir koloni kurdum ve anladıgım yegane şey cok balık iyi birsey değil (tabi akvaryum 150cm ve uzeri olmadıkca) az balık daha cok huzur ve sağlıklı hobi demek. bu konuda da fikrinizi söylerseniz sevınırım.

yüklediğim resimlerde akvaryumum ve balıklarım hakkında eleştri ve öneri de bulunursanız iyi olur dogrularımı yanlıslarımı bilmek isterim (not: balıklarım sürmeli ırkından. anaçlarını görerek aldım kafaları muhteşemdi benımkılerde damızlık altı ve kafaları belirmeye basladı sağlıklı besleyıp herkezın böyle kafalı güzel bol yavrulu hobiler dilerim değerli hobiciler.)

KONUNUN HERKEZE YARDIMI OLMASINI DİLİYORUM.









Demasoni büyük sorun !
İştahlarında hiçbir problem yok masallah cok güzel yiyiyorlar sürtünme de hic yok.
Acıkcası döngüde bir problem olması bana cok düsük ihtimal gibi geliyor neden diyeceksiniz tabiki 1 2 haftada hıcbır döngu tamamıyla oturmaz ancak bakteri kültürü ekledım suyu 1 hafta beklettım calısır vazıyette ve hastalık olma gıbı bır ıhtımalı olmayacak güvendıgım bır akvaryumdan su ekledım kendı akvaryumuma. Sanırım suanda onların yasayabılmesı icin gerekli bakteriler olusmustur ve gittikce kolonilesıyorlardır. ayrıca demasoni eklemeden önce 2 3 gun lepistes 2 adet ve bir cöpcü koymustum akvaryuma döngunun oturmasına hızlandırmak ıcın.
Üstadlar suanda akvaryumdan 1 e cıkardım ve sorun cözulmeye baslıyor gıbı hıssedıyorum dıger balıklar assa ınmeye basladı gezınmeyen balıklar akvaryumda cirit atıyor tabiricaise. bır süre erkegı dısarda tutmaya devam edecegım eger suanki gibi hersey yolunda devam ederse sanırım tek erkek olacak kolonimde.
saygılar arkdaslar.
Demasoni büyük sorun !
Evet eminim 2 erkek var sag ve sol tarafta olan bölgeleri tutmuslar diğerleri dişi

2 kere %30 su değişimi yaptım sonuc değişmedi

Acaba hacım mi yetersiz geliyor dıye düsünüyorum o da zayıf bir ihtimal gibi 200 lt tank balık sayısını mı azaltmalıyım acaba ?alpino242015-01-01 16:54:23
Demasoni büyük sorun !
Akvaryumu kurdum 1 hafta boş calıstıktan sonra ekledım balıkları. ayrıca balıkları aynı akvaryumdan aldım suan 2 erkek harıc butun balıklar su üzerinde bu sorunu nasıl cözebilirim 
Demasoni büyük sorun !
Merhaba arkdaslar herkeze iyi hobiler dilerim.

Benım sorunum, balıkları alalı 1 hafta cıvarı oldu 10d 2e seklınde bır koloni satın aldım akvaryumcudan. ancak balıklar ısıtıcı fıltre veya su üzerindeler sürekli. bu durum canımı sıkıyor. Balıkları büyük hevesle almıstım acıkcası bu konuyu cözemedım 1 haftadır balıklardan vazgeçme raddesindeyim.
Balıklar 7 8 9 cm sadce 3 tanesı 5 cm bilgisi olan arkdaslar yardımcı olursa sevinirim.





Yeni Demasoni kurulum.
Yorumlar icin tesekkurler. Bu gnays veya delikli kayaların nereden temin edildiğini bilmedğim icin simdilik bulabıldığım kadar kaya koydum 
Yeni Demasoni kurulum.
Arastırma yaptım biraz bitkisel ağırlıklı yem aldım. Utangaçlık yaşamamaları için yanına bir tür daha ekleyenler var banada tavsiye edildi ancak ben tek tür besleme taraftarıyım. 2E 8D şeklinde hacim bunun icinde yeterli sanırım. Direk damızlık olarak alıcam balıkları. Yorumunuz icinde tesekkür ederim.
Yeni Demasoni kurulum.
Fotoğraf:

Boyut (cm): 100x40x50
Kapasite (litre):200 litre
Canlılar:  Demasoni 

Malzemeler:Mavi & beyaz gralux aydınlatma. 
200w ısıtıcı
İç filtre
Lifetech 835 dış filtre
hava motoru


Akvaryum Bakımı: Haftada 1 dip çekimi 50 LT su değişimi.

Kullanılan Yemler:tetra pro vegetable * tetra discus * sera flora pul yem.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: kaya tuzu.


Merhaba herkeze iyi hobiler arkdaşlar. Akvaryumu kuralı 2 gün oldu döngü olusmasını beklemekteyım. Demasoni besleyeceğim akvaryumumda. Suanda dengeyi test etmek amaçlı vatoz ve çöpçü koydum akvaryuma pazar günüde balıkları eklemeyi düsünüyorum.
Demasoni hakkında öneri veya tavsiye edebilceğiniz şeyler varsa bilgilenizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
Ciklet Love2014-12-20 00:07:10

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.