ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
diaslayt
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
193
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ekim 2014 20:51
Son Ziyaret:
06 Aralık 2023 21:31
Toplam Mesaj:
172 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
2 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa METİN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Media Operations
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Metin

SON 10 MESAJI

Yeni 700lt Kurulum - Planlama Önerileri

Çok teşekkürler
Aynen öyle müdahale konusunda beni çok zorladı özellikle ilk temizlik ve dekorasyonda. 1-2 basamak merdivene çıkıp akvaryumun içine eğilmek zorunda kaldım ama yine de her yerine yetişemiyorum boyum 1.80 olmasına rağmen [:)]
Açılı ve teleskopik cam sileceği aldım arka camları onunla temizledim [:lol:]
Sump konusu benim çok yabancı olduğum bir konu maalesef biraz gözümü korkutuyor hobiye başladığımdan beri hiç kullanmadım. O yüzden kolaya kaçtım dış filtre daha cazip geldi[/QUOTE]

Kendim de bizzat yaşadığım için sump konusunda benim de çekincelerim vardı hatta itiraf edeyim korkularım : )
Ya taşarsa, su değişimden sonra aynı ayarı tekrar nasıl tuttururum, iniş borusu tıkanırsa vb konular ama inanın akvaryumu yapan kişi usta ise hepsi vesveseden ibaret.
Benim sump sisteminde 2 iniş +1 emniyet inişi ve 1 basış var. 1 inişle bile işi götürenler var.. Ayrıca sump ta son bir bölme var bir süre o boş bölmeyi taşma emniyeti için boş bıraktım ama bir çok senaryo denedikten sonra taşma neredeyse imkansız kanaatine vardıktan sonra yavruluk, karantina bölmesi gibi işlerde kullanıyorum.


Yeni 700lt Kurulum - Planlama Önerileri


Kurulumunuz hayırlı olsun..

Geniş taban akvaryum her zaman heves ettiğim bir durumdu belki Tanganyika Gölü balıkları beslememden kaynaklanıyor olabilir..
Geniş akvaryumda zorlanılacak tek konu akvaryuma mudahele çünkü 70 cm üstü genişlikte akvaryumun arkasına kolla uzanmak zor olur : )
Sumplı olması çok büyük avantaj olurdu sizin için.. (alt sumplı olması) ben overflow bean animal sistem (arkadan taşırmalı) kullanıyorum akvaryumun içinde
görünen ne dış filtre hortumu, ne sump kulesi, ne ısıtıcı ne de başka hiçbir nesne yok.. Sump temizliği için altta geniş geniş çalışma alanınız da olurdu. Yine de çok güzel ölçüler..

Tekrardan hayırlı olsun, kazasız belasız sağlıkla inşallah..
Forumda Durgunlaşma
Aslında herkesin kendince gördüğü, hissettiği ve belirttiği sebepler durgunlaşma olarak açılan başlığın altını doldurmaya yetiyor. Ekonomik sebepleri bir tarafa bırakırsak dijital dünya döneminin sürekli uyaranları karşısında insanların aktif olarak meşgul olmaları da forumdan ziyade hobiye ilgiyi azaltmıştır mutlaka.. Herkesin faydalı/faydasız pek çok konuda dijital platformlarda masrafsız ve zahmetsiz vakit geçirebilmesine bağlı olarak akvaryum hobisi de nasibini almış görünüyor. Akvaryum hobisi ile ilgilenen kişilerin diğer kanallarda/mecralarda ( google, sosyal medya, video içerikler, vb.) hobi konusunda faydalanması kendi tercihidir kaldı ki forumun amacı da fuzuli kalabalık veya lafügüzaf yapma yeri değildir. Son sözüm forumun ruhu yeter..

Sağlıklı Hobiler.. [EDIT]diaslayt,2023-03-31 13:00:24[/EDIT]
Kabukçul Maceram
Forum ortamındayız nihayetinde.. tecrübe, gözlem vs vs.. ne derseniz deyin bildiklerimizden iki kelam da biz bahsedelim tür davranış vb konularda.
Öncelikle Ocellatus, Meleagris ve Speciosus benzerliklerinden daha çok farklılıkları olan türlerdir..
Neymiş hadi anlat diyenler olacaktır, izah edelim..
Ocellatus ve Meleagris'e göre Speciosusun en önemli farkı dişisine karşı daha ılımlı olmasıdır. Speciosus dişiler yumurtlamaya hazır olmasa da erkek tarafından Ocellatus ve Meleagris dişiler gibi sürekli taciz edilip akvaryumun üst kısımlarında asılı olarak beklemek zorunda değillerdir. Erkeğin bu baskısı küçük hacimli tanklarda dişiler de stresse sebep olup bazen ölüme kadar gidebilir. Bu sebepledir ki Ocellatus ve Meleagris beslemek için tank uzunluğu olarak 80 cm nin altına inmemek yerinde bir karar olacak ve daha büyük, saklanma alanları olan tanklarda dişiler de rahat edecektir. Bu durumda ters taraftan baktığımızda Specious un da nispeten daha az hacimli tanklarda beslenebilir olması avantajı vardır. Zira 45*35*40y Specious çiftimden yavru almışlığım vardır.
30-40 cm gibi akvaryumlarda Ocellatuslardan yavru almak mümkün ama erkeğin dişiye olan yoğun baskısı sebebiyle keyif vermeyen bir zorlamadır şahsi düşüncem..
Ocellatus erkekler kullandığı kabuk/kabukların haricinde fazla olan kabukları gömecektir. Meleagris ve Speciosusta bu kabuk gömme mevzusunu hiç görmedim.
Kayda değer önemli farklardan bir tanesi de kurlaşma farklılıkları. Ocellatus ve Meleagrisler de hemen hemen birbirine benzerdir, dişiler kafa ve kuyruk kısmını karartıp kuyruk kıvırarak kur yaparlar. Speciouslarda ise dişi kuyruğuyla erkeğin yüzünü tokatlar gibi hareketler yapar.
Bu vereceğim son bonus bilgi de burada kalsın konuyu açıp okurken faydalanan olur umarım. Speciosuslarda cinsiyet belirleme yöntemlerinden bir tanesi de vücutlarının orta kısımlarının sararması (Nasıl anlatacağımı bilemedim:) Duboisi Maswaların bant açması gibi bir şey :) dişilerde çok daha fazla görülür erkekler bun nadiren yapar, Zaten büyüdüklerinde çok bariz ayrılabilirler vücut formuna bakılarak.. Sürç-i lisan olmuşşsa affola.. Sağlıklı hobiler..




Kabukçul Maceram
[QUOTE=CNDRAqua]En iyisini yapmışsın abi, bence kabukçulların en zevk-i yanlarından biri de tasarımları kendi şekillendirmelerine izin vermek.

Tüh yanlış tahmin etmişim [:D]. Daha da merak ettim şimdi. Ne zaman açıklayacaksın hangi tür olduğunu?



Hangi türlere ev sahipliği yaptınız şimdiye kadar hocam? [/QUOTE]

Sorgular gibi mi yoksa merakınızdan mı sordunuz bilemedim.. Arkadaşın açtığı konunun dağılmasını da istemesem de merakınızdandır diye yanıtlıyorum.
Hepsi bilinen klasik türler aslında..
N. Similis, N. Brevis, N. Multifasciatus
L. Ocellatus, L. Meleagris, L. Speciosus
L. Kungweensis, L. Signats, L. Ornatipinnis ( Kigoma ve Zambiya varyeteleri birbirinden gerçekten çok farklılar. )
N. Caudopunctatus, N. Boulengeri, N. Meeli,
A. Sumbu Shell, T. Burgeoni..
Hani 15 ti 14 oldu di mi? : ))

Kabukçul Maceram
Kurulumunuz hayırlı olsun.. Çamurcul ve Ocellatuslarda yaşadığınız talihsizliklerden sonra umarım düzeni oturtmayı sağlarsınız. 15 civarında farklı tür kabukçul besledikten sonra çok zor olmadıklarını biliyorum. Yeni türün ne olduğunu ya belirtmediniz, sürpriz :) ya da ben gözden kaçırdım. Ne olursa olsun kabukçul sevdası başkadır. Göl tadında seyirler dilerim..
70 Litrede Hangi Balıklar Beslenebilir ?
Tanganyika kabukçul türler öneririm.
Sinor's Cichlids (balık Odası)
Haftanın 7 günü bile yetmezken şimdi bir de pandemi yasakları. Sana çoookk kolay gelsin Cenk..
Ayrıca yapabileceğim birşey olursa söylemen yeter..
Bu arada gitmek kısmet olursa Ertan'ın hediyeleri hazır; Leleupi the yellow 🙈

Bass time.. Chili Peppers in favorim olan Otherside parçası, bass ın dolu dolu hissedildiği bu parça burada kalsa problem olmaz umarım.. 🤟
https://youtu.be/rn_YodiJO6k

[EDIT]diaslayt,2020-12-07 03:13:16[/EDIT]
Sinor's Cichlids (balık Odası)
[QUOTE=ErtanGulen]Tüm tanklar kurulsun, alternatif kurulum tarihçesini ben de fotolar ile paylasacagım. Gullük gülistanlık kurulumun arkası da bilinsin :) [/QUOTE]

Hadi bakalım kamera arkası/perde arkasında ne varsa ayyuka çıksın diyosun.. 👊
Sinor's Cichlids (balık Odası)
Elini korkak alıştırma.
Bas suyu, ver coşkuyu.
Gerisini karıştırma.. 😎

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.