ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Acemiakvarist42
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ekim 2014 23:47
Son Ziyaret:
10 Nisan 2015 20:21
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Güngör
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Güngör

SON 10 MESAJI

S.P ve DEMOSİNİ
Merhaba arkadaşlar . Çocukken bir akvaryumum vardı babamın bana hediye olarak aldığı ancak şimdi anlıyorum ki o gün bize balık satan adam bizi ayak üstü dolandırmış  . canlı doğuran vermişti yaklaşık 50 balık almıştık ve bize günde yalnızca 1 tane yem ezmemizi söylemişti . Isıtıcı almak istememize rağmen gerek yok demiş ve hava motoru felan da hiç söz etmemişti bende iç filtreden çıkan baloncuklara bakar bakar oksijen veriyor sanırdım . 
Aradan yıllar geçti şuanda 22 yaşındayım ve yeniden bir akvaryum kurmayı istiyorum . Malewi cikletleri çok hoşuma gidiyor beslemek istedigim balıklar : sarı prenses ve demosini . Size bu konuyu yazmamın sebebi ise şu ; 
1-) Bu iki balık bir biri ile saglıklı olarak yaşar mı ?
2-) Akvaryum ölçüleri ne olmalı ( en az ) 15 - 20 balık felan alcam .
3-) Balıklıkların cinsiyet ayrımını yapmasını bilmiyorum ve anladıgım kadarıyla bu türleri beslemek için dişi sayısının fazla olması gerekiyor bunu nasıl öğrenirim ?
4-) Yukarıda anlatığım olay gibi akvaryumcu tarafından salak yerine konulmayı ve o kadar balıgın vebalini almayı istemiyorum bu yüzden bana bu türler hakkında daha fazla bilgisi olanlar yazarsa sevinirim .
NOT : Konyalıyım güvenilir bir akvaryumcu önerseniz de fena olmaz !
Yaratıcı Fikirler .
Bazıları anlamamış sanırım ben sadece cam parası veriyorum akvaryumu ekstra para vermiyorum şimdi diyeceksiniz camda ondan pahalı tutar ancak öyle söyleyen kişide benim arkadaşım yani akvaryumcu dükkanı var yapıp satıyor neyse bunu geçelim ..
Deniz akvaryumu hakında az bir araştırın demişiniz ki bayadır bakıyorum maliyetlerini biliyorum zaten gücüm yetmeyecek olsa böyle bir işe  girişmem.
Son olarak ben sadece size fikir sordum yok maliyeti,yok Konya da bunları yaptıramazsın onları bana bırakın siz düşünmeyin .. Genede herkese teşekkürler .

Deniz Akvaryumu

Deniz akvaryumu için ;
1-) Sump şart mı ?
2-) Protein S. Her fiyatta var 1000tl var 4000tl hangisini almalıyım önere bileceğiniz marka ve model var mı ?
3-) Kum ne kullanılır 
4-) Sadece anemon balığı alıcam 4 yada 5 tane akvaryumu onların yavruları ile doldurmayı düşünüyorum palyaçolar hakkında bilginiz var mı bir birlerinin yavrularını yerler mi 
5-) Dediğim gibi anemon lazım önereceğiniz anemon var mı
6-) Birde anemonlar veya palyaçolar karides beslesem zarar verir mi birbirlerine 
7-) Işıklandırma ne derece önemli .
8-) Aslında en önemli soruyu en sona bıraktım , önce küçükte mi başlayayım yoksa direk büyükle mi daha önce hiç tuzlu su akvaryumum olmadı .

Yaratıcı Fikirler .
Sihinobi akvaryum komple 1 milyar dediginiz dogru ama dedigim gibi arkadaşım yapıcak hatta beraber yapıcaz yani bana öyle dedi içinden kar ediyor mu zarar ediyor mu bilemem ama bana dedigi fiyat bu :D ancak bir arkadaşın attıgı linkte 3 tonluk akvaryumun binada çökme yapacagı konulu bi başlık okudum biraz çekiniyorum bina biraz eskide .

Av ve avcı konusu biraz imkansız gibi duruyor daha önce deneyen olmuş ancak başaramamış olmasa güzel bir deniz akvaryumu dşnyorum işte .
Yaratıcı Fikirler .
Yok Artık :)) 

Cam kalınlığı için 19 buldum ancak 22 - hatta daha kalın istiyorlar piyasada yokmuş ancak camcı bir arkadaşım var onunla uğraşcaz biraz yaklaşık sadece akvaryuma 1 milyar gibi bir para gitcek tabi deniz akvaryumu hakında araştırma yaptım tatlı sudan 10 kat daha maliyeetli özelliklede protein s. çok para ancak zamana yaycam bu süreci zaten hop bu gün karar verip yarın yapamam da zaten o yüzden yavaş yavaş sonunda alacagım evk btün bu zahmete değer umarım .
Yaratıcı Fikirler .
Tatlı su yapmayacağım deniz akvaryumuna heves ettim bakalım neler olacak başıma gelenleri yazarım gene forma 
Yaratıcı Fikirler .
3000 litre oluyor,  piyasada şuanda en kalın cam 19 buldum ancak yetmiyor 22 olması lazım camı bulurum yani akvaryumu yapması onlar endişem değil ancak hayalim sizinde dediğiniz gibi zor görünüyor peki bu akvaryumda ne olur sizce kalabalık olsunlar istiyorum tür önerirmisiniz . ( Bitkiyle felan uğraşmak istemiyorum ) Kayayı daha çok seviyorum .
Yaratıcı Fikirler .
Nerede yaratın derken anlamadım demek istediğinizi .
Yaratıcı Fikirler .
Merhabalar abilerim , kardeşlerim . Konuya direk girmek istiyorum. Benim odam herkesin evinde olabileceği gibi salonu ikiye bölüp araya kapı ile set çekilmiş bir durumda. Bende bu durumdan görüntü olarak oldukça rahatsızım. Oraya akvaryum gömmeyi düşünüyorum. Akvaryumun boyunu 300-100-100h(yükseklik artada bilir ) olarak belirledim. Ancak benim kafamda şöyle bir şey var. Acaba kendi kendine yetebilen bir döngü oluştura bilir miyim? Mesela avcı ile av aynı akvaryum da ancak ikisinin sayısında da bir azalma olmayan sizce yapabilir miyim ?Ebubekir ATAR2014-10-21 02:27:18
MELEK
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim aslına bakarsanız maddi yönden sıkıntı yok çünkü 2 yıldır kafamda kuracağım akvaryum için bir birikim yapıyordum ve kafamdaki akvaryumda deniz akvaryumuydu ve vazgeçtiğim için melek balığı için güzel bir para var 1000 lira kadar .
Atmış olduğunuz resimde arkada pembe yapraklı bir bitki var o çok hoşuma gitti adı ne onun acaba
ve birde işte filtre , ısıtıcı, kum türü vs hakkında bilgi verirseniz markalarını yazarsanız çok daha iyi yardımcı olmuş olurusunuz .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.