ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gurkanucak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Kasım 2013 01:55
Son Ziyaret:
15 Ağustos 2014 11:49
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gürkan Uçak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 6 MESAJI

beta kuyruk sorunu
forumda gezerken şöyle bir şey okudum dibe çöken yemler mantar hastalığına neden olabilir diye.. benim ilk hafta böyle bir sorunum vardı dip süpürgem yoktu acaba ondan bu hale gelmiş olabilir mi? şimdi dip çekimi yapıyorum yemezse yemi geri alıyorum
beta kuyruk sorunu
aynen durum bu şuan filtre balığı çekip yapıştırmıyor normalde balık yanına gidince emdi kuyruğunu şuan zaten motora dıştan sünger sardım ve file içinde şuan rahatça motora gidiyor yanında yüzüyor.. ancak dediğim gibi çok isteksiz dünden beri yem yemiyor aslında 1 haftadır yemeğe başlamıştı karnında hafif bir şişlik var bugün fark ettim??

balığımı gerçekten üzülerek kaybetmek üzereyim ilk tecrübemdi.. motora takılcağı hiç aklıma gelmemişti.. dünden beri suyu 28 dereceye yükselttim bugün %30 su değişimi yaptım ama çok durgun.. ama tepkisi çok iyi onu anlamıyorum elimi yaklaştırıyorum çok hızlı hareket ediyor...
aldığıma göre çok renk kaybetti
beta kuyruk sorunu
peki bu balığa kesin teşhis koyabilir miyiz ? iç parazit dış parazit veya bakterial gibi.. kesin tedavi var mıdır su ısısı ve su değişimi ile atlatabilir miyim?
beta kuyruk sorunu
teşekkürler tekrar 
beta kuyruk sorunu
teşekkürler.. 

peki bu hastalıkların nedeni ne olabilir küçücük bir bardaktaydı balık aldığımda ve böyle sorunları yoktu gibi hatırlıyorum.

yem için de bendeki kurutulmuş ve küp haline getirilmiş olanı
beta kuyruk sorunu
Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler: kuyruk uçlarında topaklanma,renk değişimi ve kaybı, baş kısmında siyahlaşma

Akvaryum Kapasitesi (litre): 20

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: tek erkek beta

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): su minimum 24 derece oldu genelde 26 derce

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:-

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : dip çekimi yapılmakta, eksilen su eklenmektedir.


Yaklaşık 2 hafta önce bir betta balığı aldım. Akvaryumum 20lt ıstıcım ve iç filtrem var.. ısıtıcı ilk günden beri açık hiç kapatmadım yani su ısısında dalgalanma yok. İlk gün tecrübesizliği ile balığımı akvaryuma koydum ve yemek yemeğe gittiğimde motor balığın kuyruklarını emmiş balık motora yapışıktı geldiğimde.. hemen motoru kapattım ve balık kurtuldu ancak akvaryumun içine bolca tüy partikülü geldi. motoru devamlı çalıştırmıyorum şuan zaten modifiye ettim ve kesinlikle takılmıyor motora gidip yanına yüzebiliyor rahatça.

Genelde ısıtıcı çevresinde takılıyor kuytularda duruyor gece karanlıkta yüzüyor. ilk 1 hafta çok çok nadir yem yedi şimdi de pek yemiyor.. renginde solma var kuyruk rengi açıldı kafa kısmında kararma var ve kuyruk uçlarında minik siyah topçuklar var.ön yüzgeçlerinde hafif erime var gibi. Su neredeyse 1 hafta dinlendirilmişti ilk koyduğumda balığı. tepkisi çok iyi çok hızlı yüzebiliyor elimi yaklaştırdığımda inanılmaz hızlı kaçıyor. Termometre çevresinde ve ısıtıcı çevresinde baloncuk da yapıyor..  yem olarak aşağıdaki yemleri kullanıyorum. kurutulmuş kan kurdunu geçen gün aldım belki bunu sever diye ama bunu hiç yemiyor alıp tükürüyor.  Sorun ne olabilir 

yemler:





balığın durumu




Yardımcı olan ustalarımıza şimdiden teşekkürler





ışık kullanmıyordum bitkim yok daha rahatsız olmasın balık diye ancak resimleri çekmek için taktım ve şuan daha rahat yüzüyor gibi geldi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.