ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
baybaykuş
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Eylül 2013 12:15
Son Ziyaret:
05 Ekim 2014 23:31
Toplam Mesaj:
38 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ahmet talay
Doğum Tarihi:
11 Aralık 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bitkili akvaryum,dış filtre ve oksijen
Fikir ve önerileriniz için hepinize teşekkürler arkadaşlar,iyi forumlar dilerim .
Bitkili akvaryum,dış filtre ve oksijen
Recep Bey yanıtnız için teşekkür ederim,sadece dış filtre çalışıyor şuanda ve su üstünde akıntı mevcut fakat akıntıda hiçbir şekilde o2 baloncuğu yok,eğer bu sorun teşkil etmiyorsa bu sistemle devam edeceğim...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aynı şekilde sizede teşekkürler Sayın Işık Saygın

akvaryum içi dekorları hesaba katarsak akvaryum hacmi ortalama 70-75 lt ve şuan 10 lepistes ve 6 adet çöpçü bulunmakta ,akvaryum nüfusum bundan ibaret.

- akıntı bitkileri köklerinden sökecek kadar güçlü değil,sadece moss ve sazları birazcık sallıyor.
- akvaryumda mayalı co2 sistemi olması beni geceleri konusunda endişelendirmiyor değil,bu yüzden geceleri hava motorunu çalıştırmayı düşünüyorum..
Bitkili akvaryum,dış filtre ve oksijen
Arkadaşlar 60x40x50 ölçülerindeki bitkili akvaryumuma  jebo dış filtre aldım,akvaryumda eheim pickup iç filtre ile hava motoruda mevcut ,fakat ben iç filtreden sıkıldım ve hava motorunu sadece geceleri ışıklar kapalıyken kullanıyorum..

Akvaryumda mayalı co2 sistemi kullanıyorum.

iç filtremi akvaryumdan çıkarsam,su yüzeyine dış filtre su giriş hortumu ile bir akıntı versem balıklarıma o2 açısından bir zararı dokunur mu ?

şuan dediğim sistemi uyguladım,akvaryum su yüzeyinde bir akıntı var ve balıklar gayet rahat gözüküyor,java mosslarım akıntı yönüne doğru hafif bir hareketliliğe sahip,umarım bu akıntı balıkların ihtiyacı olan o2yi verirken,bitkilerime zarar vermez...

görüş ve önerilerinize ihtiyacım var ... iyi forumlar
baybaykuş2013-11-16 10:58:25
Potasyum,Demir,Fosfat ve Nitrat kullanımı
[QUOTE=BlueFall][QUOTE=baybaykuş]
Sera florena nitrat ve fosfat icermiyormus,nitrat ve fosfatin akvaryumdan kendiliginden yeterince olusabilecegini belirtmisler. [/QUOTE]

Oluşuyor doğru ama hangi şartlarda oluşuyor? Nitrat akvaryum döngüsü tamamen oturmuş ise oluşur. Nitrat oluşmadan önceki hali nitrit dir ve nitrata göre daha zararlı bir maddedir. Konu çok dağılacak şöyle toparlayalım. Test kitleri alamazsınız yeni gübreleri kullanmaya başlayın ve bitkilerinizi gözlemleyin.Bitkileriniz gelişiyor ancak yosun oluşumu da artıyor ise dozajı azaltın(bu bitkilerin kullanacağı besinin ihtiyaçlarından fal olduğunu ve yosunlar tarafından tükeltildiğini gösterir) Bitki gelişimi az yosunlaşma da az ise kontrollü biçimde azar azar eliniz dıy gübrelerle takviye yapın. Bitki gelişimi iyi yosunlaşma az ise veya hiç yoksa herşey yolunda demektir. 
Ama okadar çok değişken var ki, mesala gübreleme miktarınız tam diyelim ama ortamda iyi çözünmüş co2 yoksa bitkiler besini kullanamaz. Bu sefer de yosunlaşma çoğalır. Tabi birde doğru ışıklandırma meselesi var.
[/QUOTE]

Abi dediklerinize göre aşama aşama yeni gübreleri deneyeceğim ,ama şu canpet ürünlerimi ne zaman gönderecek şüpheli,cumartesi sabahı verdiğim sipariş için hala ''beklemede'' yazıyor,birde buna rağmen ana sayfalarında'' 24 saatte teslim'' yazıyor kocaman.
Bu kök çürümüş mü ?
[QUOTE=BlueFall]Difizör kısmı da tamam. Sorun aydınlatmanızda, Güneş ışığının taklit edilebilmesi açısından grolux kullanılması bitkilerin gelişiminde çok önemli. En azından day light ı çıkarıp yerine bir grolux koyarsanız ciddi faydasını görürsünüz.[/QUOTE]

işte bu kötü oldu abi,akvaryumun pratik floresan yuvasında aquastarlar takılı ve diğer 2 lamba yuvasını kendim dıy olarak yaptığım için lambaları değiştirmek tam bir eziyet,aquastarlardan birini çıkarsam ne olur acaba ?
Potasyum,Demir,Fosfat ve Nitrat kullanımı
[QUOTE=BlueFall] [QUOTE=baybaykuş]
cevabınız için teşekkürler,dıy sanırım gübrelerim,üzerlerinde hiçbir marka yok,şimdi jbl ferrotabs ve sera florena siparişi verdim,bu ürünleri sıvı gübrelerle birlikte kullanabilir miyim ?
[/QUOTE]

Buna karar verebilmek için aldığınız gübrelerin içeriğindeki maddeleri bilmek gerekir. İçeriğinde Potasyum,nitrat, fosfat vs.. varmı? varsa hangi ölçülerde var bunları bilmek gerekir. Bu tip hazır gübrelerin dezavantajı istediğiniz elementi artıırıp azaltmazsınız. Örneğin potasyum bitkilerin özellikle kök gelişmleri üzerinde etkilidir.Diyelim Siz tankınızı gözlemlediniz ve potasyumu arttırmaya karar verdiniz ama hazır karışım gübreyle bunu yapamazsınız. En iyi gübreleme şekli şu şekilde olur; test kitleri alırsınız (ne yazıkki biraz pahalı ürünlerdir) tankınızdaki elementlerin miktarını ölçersiniz duruma göre istediğiniz elementleri arttırıp çoğaltabilirsiniz. 
[/QUOTE]

Sera florena nitrat ve fosfat icermiyormus,nitrat ve fosfatin akvaryumdan kendiliginden yeterince olusabilecegini belirtmisler.
Bu kök çürümüş mü ?
[QUOTE=BlueFall] Diğer konunuza mesaj yazdım, tüm şartlar uygun gibi görünüyor. Geriye mayalı sistemden gelen co2 nasıl çözdüğünüz kalıyor, birde aydınlatma konusu var. SAnırım lamba türlerinizde grolux yok doğrumu ?[/QUOTE]

Ista 3in 1 difuzor kullaniyorum,co2 akisi sorunsuz gozukuuor,kisacik elodeolarim,co2 sisteme gectigimden 2 gun sonra asiri boy atmislardi.

Evet,grolux floresan yok akvaryumumda.
Potasyum,Demir,Fosfat ve Nitrat kullanımı
[QUOTE=BlueFall]Bu tablo doğru, bende aynı dozlamayı yapıyorum ve iyi sonuç alıyorum. Ancak dıy mı marka mı, dıy ise bilgili biri tarafından yapıldığına emin olunmalı. Birde demir kullanımında dikkat edilmeli, akvaryumda kırmızı bitki yoğunluğu az ise demir bu dozun altında uygulanabilir. Çünkü ciddi oranda alg oluşumunu tetikliyor. Nitratında akvaryumda doğal yollardan oluştuğunu düşünecek olursak, bu dozun 1-2 ml. altına çekilebilir. [/QUOTE]

cevabınız için teşekkürler,dıy sanırım gübrelerim,üzerlerinde hiçbir marka yok,şimdi jbl ferrotabs ve sera florena siparişi verdim,bu ürünleri sıvı gübrelerle birlikte kullanabilir miyim ?
Bu kök çürümüş mü ?
ışıklandırma sürem 5 saat açık-2 saat kapalı ve 5 saat açık. 60 wattlık ışıklandırma kullanıyorum akvaryumum 65lt diyebiliriz.

co2 sistemim mevcut ,gübreleme olarak sıvı gübreleme kullanıyordum potasyum-nitrat-fosfat-demir (bunlar 4 ayrı şişede)

ben bu sıvı gübreleri doğru kullanamıyor olabileceğimi düşünüyorum ve bu konu hakkında bir konu açmıştım fakat yardım bulamadım

http://www.akvaryum.com/Forum/potasyumdemirfosfat_ve_nitrat_kullanimi_k724720.asp?PID=4050283#4050283

ayrıca bu sıvı gübrelerden vazgectim artık,jbl ferro tabs ve sera florena gübrelerini sipariş ettim.
Potasyum,Demir,Fosfat ve Nitrat kullanımı
Arkadaşlar kullanan yok mu ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.