ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cagri54321
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ağustos 2013 14:01
Son Ziyaret:
07 Aralık 2021 17:02
Toplam Mesaj:
330 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağrı Eyüboğlu
Doğum Tarihi:
07 Nisan 1992
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

sarı prenses yunus ve melek
Merhabalar,

Sarı prenses ve yunus ikisi birlikte bakılacaksa en az 120cm'lik bir akvaryumda 1e 3-4d şeklinde bakılmalılar (120*60*50(h) ) bu bahsettiğim değer sınır olmalı çünkü yunuslar en az 300lt akvaryum isterler ek olarak melek bu iki türlede bakılamaz çünkü sarı prenses ve yunus'un sevdiği sertlikteki suda rahat edemezler. Naçizane tavsiyem eğer hobiye yeni başlayacaksanız 150-200lt akvaryumda yunus kadar büyük olmayan malawi cikletleri beslemeniz hem tecrübe kazanırsınız hemde dayanıklı balıklardır. Yaptığınız hataları diğerlerine oranla daha iyi tolere edeceklerdir.

Sağlıklı hobiler dilerim
cagri543212015-02-05 00:23:45
ısıtıcı bozuldu
Bu forum aracılığıyla tanıştığım çok değerli bir abime ulaştım sağolsun yedeğiyle beraber 2 ısıtıcı birden verdi , kademeli olarak 26 dereceye yükselttim sıcaklığı, benim ortak (betta) 2 yaşını geçti artık yaşlandı ama ısıtıcı gene bozulsun gene aynı hızla koşar giderim eksiğini almaya okadar seviyorum keratayı. Artık fazlada hareket etmiyor genelde bir köşede dinleniyor ayrılık vakti yaklaştı 
ısıtıcı bozuldu
Herkese iyi akşamlar,

1.5 senedir 40 litrede baktığım bettamın akvaryumundaki ısıtıcı bozuldu su 18 derece betta sabaha kadar yaşar mı?(bana da biraz zor geliyor) onun dışında zeynepkamil üsküdar tarafında oturan biri var mı kenarda ısıtıcısı olan 50-100w farketmez..
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sağlıklı hobiler.
180 lt
Demasoni öneririm saldırgan olmasa da agresiftir. Seyir zevki güzel bir balıktır tabi saklanmadığı sürece :) Yavrudan alırsanız fazla ürkek olmazlar yada çekingenliğini alması için yanına iceman ekleyebilirsiniz. Tabi hacim sınırda bir hacim olduğundan 1e 3d öneririm en fazla.

Sağlıklı hobiler dilerim.
Yeni akvaryum ölçü Önerileriniz
Doğan abi ben önceki akvaryumunu çok sevdim aslında 260*70*60h yaptırsan tadından yenmez ama ben şahsen amazon tasarımını ve şuan ki akvaryumunu çok beğendim.Yüksekliği kısa tutmanın nedeni bu sefer sehpasıyla yaptıracak olman ise 50 cm de çok iyidir. 

Sağlıklı hobiler dilerim.
sarı prensesler sebze yer mı
Ben otçul yeme ek olarak haftada 2-3 öğün salatalık verirdim malawilerime. Gönül rahatlığıyla verebilirsiniz tabi diğer yemlerle olan dengesini ayarlamanızda fayda var.

Sağlıklı hobiler dilerim.
yunus ciklet ile hangi ciklet türler baka bilirim
Farklı gölün balıkları olduğundan ve tropheusların sadece otçul beslenmesi gerektiğinden bakmanızı önermem.  Yunus ile diğer etçil ağırlıklı beslenen malawileri araştırmanızı öneririm.

Sağlıklı hobiler dilerim.
Paylaşımcı Üyelere Ces Akvaryum'dan Hediyeler
Yönetimden yaptığım paylaşımların bu yarışma kapsamına alınmamasını rica ediyorum.

Saygılar.
Sera siporax ağırlık hesaplaması nasıl yapılır
Osman abi,

Şahsen 2. el malzemelerimi bu tür sıkıntılar yaşamamak adına ihtiyacı olana bedava veriyorum ve alım gücümün yettiği ölçüde "0" ürün almaya çalışıyorum.İnsanlar konusunda kendi çapımda tecrübe sahibi olduğum için yaptığım her şeyi kayıt altına alma gibi bir huy edindim ki olumsuz bir durum karşıma konduğunda çıkartıp al kardeşim sen bunu demişsin kanıtlar burada diyebileyim.Konuya dönecek olursak, siporaxları "0" olarak aldığım için 291 gram geldiğini tartarak gözlemlemiştim ama hiç hacim ölçmedim.Ağzına kadar dolu bir kovaya(taşma seviyesinde olacak yani bir mL su ekleseniz taşacak) tüm sera siporaxları boşaltın taşan suyun tamamını 5 litrelik bir şu şişesine boşaltın tamamını dolduruyor mu bir bakın daha somut bir deney yapmak adına naçizane önerim budur.

Ek olarak benim rahatsız olduğum konu kimin haklı olduğu değil çünkü konu amacından başka yerlere doğru sapmaya başladı.O yüzden konu kapatılsın diye yönetime seslendim. Zaten konu bir sonuca bağlanmayıp tartışmaya dönerse forum kuralları gereği konu kilitlenecek.Geçmiş konularda da gördük benzer olayları.
Son olarak umarım bir sonuca varılır ve taraflar karşılıklı anlaşır.

Saygılar.
Sera siporax ağırlık hesaplaması nasıl yapılır
Konuyu okuduktan sonra 5 litre sera siporax alıp okulumun seramik labaratuvarında hacmini ve ağırlığını ölçesim geldi ama biliyorum ki 1 litre sera siporax 290 gram gelir bu işin standardı budur ve diğer bir konuya buradan yanıt vereyim 30-40 derecede kurutulan sera siporax'taki nemin tamamı gitmez ama tartımı da 1.5 kg için 50 gram kesinlikle etkilemez.

Bu konunun bir sonuca varmaması üzücü bir olay.Herkese sağlıklı hobiler dilerim.
Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.