ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
enes ysn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Temmuz 2013 19:06
Son Ziyaret:
20 Ekim 2016 00:17
Toplam Mesaj:
66 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes BİLGİN
Doğum Tarihi:
17 Temmuz 1992
Yaş:
31
İl:
Gaziantep
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Enes BİLGİN hayat çok üzülmek için uzun, çok gülmek için ise kısadır.

SON 10 MESAJI

27lt. 30x30x30 Nano Bitkili Akvaryum Kurulumum
Merhaba akvaryumunuzu çok beğendim dikkatli kullandığın sürece bilgisayar masasında hiçbir sorun yaşamazsın diye düşünüyorum. Alt zemine dikim yaptığın bitkilerini sağ ve sol tarafta toplayıp ortada kaya yı ön plana çıkarman hoş bir görüntü olabilir ben alt zeminde her tarafın kaplanmasını cok estetik bulmuyorum benim nacizane düşüncem. Tavsiye bitki için daha tecrübeli arkadaşlar cevap verebilir.
Dekorasyon önerinizve hangi arka fon
Bencede karışık resimler çok göz yoruyor sade ve düz bir fon ve kalın yapraklı uygun bitkilerle çok güzel bir görüntü alırsınız.Kısaca fondan önce bitki kesinlikle.
Dis filitre varken ic filitre nerede olmalı
hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler :) peki ben de şu şekilde düşünmüştüm dış filitrenin suyu emdiği borunun ucu sağ altda sol üstden su geri püskürtülüyor.ve genellikle kaba pislikler sol altda birikiyor sol alt kısıma takılsa nasıl olur?
Dis filitre varken ic filitre nerede olmalı
Arkadaslar hobidaslar Dis filitre kullandığım akvaryumda ic filitrenin konumu nasıl olmalı?
YAVRUDAN BÜYÜTTÜGÜM SARIM
Gayet güzel renkleri biraz daha oturur sanırım o zaman daha güzel olur onunda yavrularını almanız dileğiyle sağlıklı hobiler.
Ceviz dekorasyon
Yavruların saklanması ve strese girmemesi için güzel bir kovuk olur doğal kabukları suda kaynatıp akvaryuma koyabilirsiniz sorun olmaz ama suyun ph ını biraz düşürür.Düşük ph seven balıklar için daha uygundur.karides besleyenler içinde düşünülebilir.
Doğuma Ne Kadar Var (guppy) resimli
Kardeşim bu durumda iki seçenek var ya doğal üremelerini sağlarsın balığa hiç müdahele etmezsin yavrulara saklanacak yer yaparsın yada hamile balığı ayırarak yavrulatırsın ki bu işi profosyonel değilsen yapmanı önermem çünkü tam doğum stresi ve yavruluğun verdiği stres birleşip balığı öldürüyor ilk batımda zaten fazla yavru vermez ayrıca verdiğim tavsiyede balığın ilk doğumu olduğunu yaşını su sıcaklığını belirtmediğin için  standart boyda bir balık ve ortalama değerlere göreydi.Yani yeni yavruluktan çıkıp hamile olan bir balığı fotoğraftan hemen anlamayabilirsin. ilk doğum yapan balığın stresten öleceğine birkaç yavrun ölmüş yani kafanı duvarlara vurmana gerek yok kardeşim.
Siyah göz
Hocam bloat hastalığını bir araştır ve ne tür yem veriyosun? Ayrıca foto koysan daha sağlıklı bir cevap alırsın

enes ysn2014-08-02 13:11:50
Doğuma Ne Kadar Var (guppy) resimli
Hocam bu balık son doğumunu yapalı 1 hafta felan olmuş sanırım, su şartlarınıza göre  gün 2-3 hafta var acele edip balığı sitrese sokmayın.

LEPİSTESİM ÖLECEK Mİ !
Balığının davranışlarını incelersen rahatsızlık var mı yok mu anlarsın balık rahat bir şekilde yüzüyor yem yiyor ve üreme işlemleri devam ediyorsa sağlıklıdır değilse hasta mı diye düşünülmesi gerekir. Bazen kovalamaca yada kavgalarda kuyruk yırtılabiliyor ama sağlıklı bir balık ise kendiliğinden düzelecektir. farklı bir hareket sezersen onları paylaş daha yardımcı olabiriz. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.