ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ERMAN BASIM
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
35
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Temmuz 2013 19:16
Son Ziyaret:
05 Mart 2019 14:53
Toplam Mesaj:
267 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ERMAN BASIM
Doğum Tarihi:
07 Temmuz 1977
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ERMAN BASIM 170*50*50 Tropheus

SON 10 MESAJI

Dalga Motoru
Murat bey selamlar, dış/iç filtre vb detayları da iletirseniz sorunuza daha sağlıklı cevap verebiliriz. Ancak genel olarak Troplar akıntıyı seven balıklardır (aşırı olmamak kaydıyla). Gelişimleri için faydalıdır. Diğer taraftan akvaryumdaki bakteri vb yararlı oluşumlar ve mekanik temizlik için de dalga motoru faydalıdır.
Tanganyika Aquarium Hardscape
Taner bey, mobalar şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyelim. Bence bu setup için moliroya göre daha doğru bir seçim olmuş. Zira moliro, duboisi gibi daha koyu renkli türler biotop çalışmalarında bazen kendini çok ifşa edemiyor. Ama açık renkli troplar, vatozlar veya kabukçullar biraz daha güzel durabiliyor sanki :) Ellerinize sağlık, yeni paylaşımlarınızı bekliyoruz.
Yeni Projem (3d Arka Fon)
Herkesin 3d fon hakkindaki farkli tecrubelerini paylasmasi cok degerli. Konuya da 3d fon olarak ekleme yapsak fena olmaz bence :)[EDIT]ERMAN BASIM,2018-12-10 20:43:34[/EDIT]
Yeni Projem (3d Arka Fon)
Tamer bey, kurulumunuz şimdiden hayırlı olsun. 3D fon ile ilgili daha önce de paylaştığım tecrübelerimi aşağıda paylaşıyorum.

Yaklaşık 5 yıl önce ben de 3D fon olayını denemiştim. Akvayum ölçülerim 160x60x60 şeklindeydi. 3D fon varken malesef yavru alamamıştım. Diğer taraftan bildiğiniz gibi akvaryumun derinlik ölçüsünden 10-15-20 cm kayıp oluyor. Son olarak ise, 3D fon arkasında su sirkülasyonu sağlıklı olarak sağlanamadığı zaman nitrat deposu haline gelebiliyor. Uzun süre suda kalan 3D fonda küçülme yaşandığını da gördüm.

Hiç mi avantajı yok derseniz: Balıklar için doğal habitatlarına yakın bir sistem oluşturmanızı sağlıyor tabi ki. Estetik açıdan da güzel :)

Kum olarak suyu sertleştiren türlere yönelebilirsiniz. 3D fonla ince kumlar kullanmanızı çok tavsiye etmem. Kolay gelsin :)
Tropheus Aşk Küpü
Murat bey, akvaryumunuz ölçüleri nedir? 250 lt hacmindeki bir tankta daha sağlıklı olan senaryo: balıklarınızı cinsiyet ayrımı yapacak boya getirip sonrasında aşk küplerini eklemek. Yani balıklara gelişmeleri için olabildiğince fazla alan vermek daha mantıklı. Eklediğiniz her kaya vb dekor yer tutmak için kavgalara sebebiyet verecektir. Tabi akvaryumunuz daha büyükse örneğin 150 cm ve üzeri o zaman sıkıntı olmayacaktır. Sağlıklı hobiler.
Tropheus Duboisi Maswa Bant Sorunu
Tablet yem tropheus'lar için alıştırması en zor yemlerden biridir. Ama uzun zamandır tablet yem veriyorsanız ve halen ilgisizlerse o zaman Selçuk Bey'İn demek istediği gibi, bir sıkıntı olabilir. Ben videodaki hareketleri, formları ve renkleri üzerinden yorum yaptım. Ayrıca videolar bazen yanıltıcı olabiliyor. Sağlık durumlarını en iyi çıplak gözle gözlemlemek anlayabiliriz.
İLANGİLERİMİN GÜNCEL HALİ SYF:11 İLE 12 DE + VİDEO
Abi Maşallah akvaryumda nüfus patlaması olmuş :) Duboisiler gerçekten bereketliler galiba. Red Rainbow'lar da tüm asaletlerini sergiliyorlar.

Naçizane bir fikir vermek gerekirse.. pipo filtreleri küplerin arkasına yani akvaryumun köşelerine koysan sanki akvaryumda daha doğal bir görüntü olur abicim. Bir de filtrasyonun zaten çok iyi ve kuvvetli, pipo filtrelerin boyutlarını küçültebilirsin bile. Böylece bu güzel balıklar için daha da alan açılmış olur. Maksat kendimize iş çıkarmak :)))

Sevgiler, selamlar :)
Tropheus Duboisi Maswa Bant Sorunu
Gökhan Bey balıklarınız Maşallah gayet sağlıklı görünüyor. Fatih Bey'in tüm yorumlarına kesinlikle katılıyorum. Bunları uygularsanız daha sağlıklı sonuçlar elde edersiniz. Bir ekleme yapmak gerekirse: kaya gruplarını sağ ve sola olmak üzere iki ayrı grup halinde ayırın. Böylece iki baskın erkek bölgelerini belirler ve tüm balıklar da renklerini daha iyi gösterirler.

Akvaryumunuz yaklaşık 340 litre. Cinsiyet ayrımı yaptıktan sonra 2E 12D gibi bir koloni oluşturursanız daha güzel olur. 23 balıktan 12 dişi çıkar diye düşündüm :)

Ellerinize sağlık, sağlıklı hobiler.
F0 İsonga Akvaryum Kurulumu Ve Adaptasyon Süreci
Burada yeniden bir F0 var mıdır yok mudur tartışması başlatmak istemiyorum :) ama ben de katılıyorum. Kafa yapılarının bu balıkları ele verdiğini düşünüyorum. Bir de ebatları..
24 Maskeli Tropheus Kapampa Lime Spot F1
Mehmet ellerinize sağlık gerçekten çok güzel bir tür seçimi olmuş. Sağlıkla besleyip bol yavru aldığın günleri görürsün İnşallah. Balıkların kaynağı çok sağlam bir adres :)

Hiçbir çıkarım olmaksızın, Adem Sezginer'in bu işi gerçekten layıkıyla yaptığını özellikle söylemek isterim. Yeni akvaryumun şimdiden hayırlı olsun, emeğine sağlık. Tebrikler :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.