ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erdeser
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Mart 2013 08:23
Son Ziyaret:
24 Nisan 2021 21:02
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erhan DEVECİ
Doğum Tarihi:
07 Ocak 1977
Yaş:
47
İl:
Ordu
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erhan DEVECİ

SON 6 MESAJI

Forumdaki resimleri neden göremiyorum?
Merhaba,

Bazı konulardaki resimler görüntüleniyor bazıları ise görüntülenmiyor nedeni nedir acaba?
Yeni başlayacak olana tür ve akvaryum tavsiyesi.
[QUOTE=arifko]Bu sitede de bitki ilanları var. Çok değerli abilerimiz arkadaşlarımızın da bitkilerinden sipariş verebilirsin. [/QUOTE]

Güvenilir bir isim vermeniz mümkü mü?
Yeni başlayacak olana tür ve akvaryum tavsiyesi.
[QUOTE=firtina16] Merhaba
Öncelikle hobiye hoş geldiniz.Başlama amacınızı ve '200 lt akvaryumda ne yetiştirebilirim' yerine güzelce araştırıp konu açmanızı ayrıca tebrik ediyorum.Yazdıklarınızdan da bitkili canlı doğuran akvaryum kurmak istediğinizi düşünüyorum.
100x45xh50 yada 100x40xh50 ölçüleri gayet mantıklı ölçüler.Ordu ili, ekipman alımı konusunda, küçük bir il olduğu için pahalı olabileceğini değelendiriyorum.Ben Balıkesir'den hemen hemen hiç alış veriş yapamadım.İnternete göre neredeyse 2 kat pahalı.Güvenilir sitelerden iyice araştırarak alış-veriş yapmanızı öneririm.Marka konusuna gelecek olursak Eheim-Fluval markaları tüm akvaryum ürünleri ile kendisini kanıtlamış markalardır.Pek tabi nispeten diğerlerine göre biraz tuzlulardır.forumda ilanları bulunan Teleskop akvaryum;evcilal gibi firmalar güvenilir malının arkasında duran firmalardır.özellikle şuna dikkat edin,yukarıda saydığım petler zaman zaman indirim düzenliyorlar.tabi şuda çok önemli 200 tl lik bir filtre hiç duyulmamış bir yerde 100 tl ise kesin almayın.Ağzı yanan pekçok.
Hayırlı günler.
[/QUOTE]

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Gönlüm bitkili canlı doğuran akvaryum tarafında. Mantığım ise cichlid diyor. Bitki ve ekipman konusunda haklısınız Ordu da olanaklar hem çok kısıtlı hem de fiyatlar yüksek. Özellikle bitki konusunda gittigidiyor da ve sahibinden de çeşitli ilanlar var.Fakat güvenilirliği konusunda şüphelerim var.Bitki alımı konusunda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Yeni başlayacak olana tür ve akvaryum tavsiyesi.
Aklıma gelmişken akvaryumun sessiz olması çok önemli.Sessizlik konusunda kendini kanıtlamış ekipmanlar hakkında da bilgi verirseniz çok memnun olurum.
Yeni başlayacak olana tür ve akvaryum tavsiyesi.

Merhabalar 

Akvaryum hobisine yeni başlayacağım. Yaklaşık iki aydır balıklar, akvaryumlar,bitkilerle ilgili araştırmalar yapıyorum bilgi topluyorum.Evimde akvaryum için en fazla 1 metrelik bir alanım var.Edindiğim bilgilere göre:

Canlı doğuranlar hareketli ve cıvıl cıvıl olmaları bakımından güzel bir seçenek.Bitkili akvaryumda yaşamayı seviyorlar.Çok büyük tanklara ihtiyaç duymuyorlar.Bitkili akvaryumlar görsel açıdan çok etkileyici.Fakat orada balıklar kadar bitkilere de özenle bakmak gerekiyor. Low tech tanklar biraz daha az özen istiyor.Balığın yanında bitkiyle de uğraşabilir miyim bilmiyorum.

Malawi cichlidleri ise bitki sevmedikleri için bakımları daha kolay gibi geliyor.En azından sadece balıklarla ilgilenmeniz gerekiyor. Cichlidler de büyük tank, geniş hacim istiyorlar.Fakat görselliği ve hareketliliği daha az gibi.

 Çok zamanı olan birisi değilim.Kamuda memurum. Bakımın ve dolayısıyla hobinin eziyete dönüşmemesi ama görsellik açısından da evde bir zenginliğin olması amacım.Bir de 7 yaşındaki kızıma hayvan sevgisini aşılamak ve sorumluluk bilinci kazandırmak adına böyle bir işin içine girmek istiyorum.

 Bu durumda sizler bana özellikle bakım kolaylığı, görsel açıdan zenginliği, hastalıklara dayanıklılığı ve tank büyüklüğü  konularını göze alarak hangi türü tavsiye eder siniz. Cichlid ve canlı doğuran arasında bir seçim tavsiyesinde bulunursanız memnun olurum. 

 


erdeser2013-04-17 16:02:25
Ben nerede yanlış yapıyorum.
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Beyaz pamukçuklar.Halsizlik, keyifsizlik.Ağız kenarında kanlanma.

Akvaryum Kapasitesi (litre):21

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:450Lt/H

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Haftada bir.%30.

Merhaba arkadaşlar.Bir ay önce kızımında çok sevmesi ve istemesi üzerine eve akvaryum kurmaya karar verdik. Petshop a gittik ve bize ilk başta japon balığını önerdi.Akvaryumun ise fazla büyük olmaması gerektiğini söyleleyerek 21 litrelik bir akvaryum verdi.İçine de elinde o an için en küçük filitre olan.450lt/Saatlik bir filtire verdi.Ben işi bilmediğim için herşeye tamam dedim.4 tane de küçük japon balığı aldık(kuyruksuz 4 cm civarında) birazda midye kırığından oluşan taban malzemesi verdi geldik evimize.Büyük bir heveslekumu yıkadım.Bir kovaya da suyu doldurdum dinlenmesi için.1 saat içinde akvaryumu kurdum.Balıkları da içine koydum.Balıklardan 3 tanesi bir hafta sonra hastalandı ve öldü. Hastalandığını anladıktan sonra petshopcuya gittim durumu anlattım.Bana kaya tuzu ve mavi sıfı şeklinde her hastalığa iyi geldiğini söylediği bir ilaç verdi. İlacı verdiğimin ertesi gün balıklardan üçü öldü.Kalan bir tanenin yanına bir adet yeni japon aldım.Bir hafta sonra iki balıkta hastalandı.Aynı ilacı ve tuzu yine attım fakat yine işe yaramadı.Öldüler.Akvaryumcu yem olarak renkli renkli granül şeklinde poşet içinde bir yem verdi. Her gün bir sefer balık başına bir adet elinde ufalayıp atarsın dedi aynen uyguladım.Fakat filitre çok fazla akım yapıyordu akavaryumun içinde. Acaba strese girmiş olabilirlermi. Ben nerelerde yanlış yaptım.Ustalardan yardım bekliyorum.
erdeser2013-03-22 08:55:38

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.