ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
crn_knk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Şubat 2013 00:19
Son Ziyaret:
21 Şubat 2013 02:25
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ceren Kınık
Doğum Tarihi:
09 Ağustos 1990
Yaş:
33
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Betta ( 12 )

SON 7 MESAJI

Dişi Bettamın Üzerinde Beyaz Yosun Tarzı Oluşumlar Var
Üslubumdan taviz vermemeye çalışıyorum ama, sınırları zorlamayın daha fazla. Yanlış olduğunu düşündüğünüz bildiğiniz bir şey varsa "insan gibi bir şekilde" belirtirsiniz, üstten üstten konuşup bana bilmişlik taslamak sizin haddiniz değil. Hiç kimse anasının karnından balıkların ideal yaşam ortamları ve standartları konusunda uzman olarak doğmuyor. Bu balıklar bardakta, fanusta yaşayan, fazla bakım istemeyen balıklar olarak satılıyor her yerde. Toplu olarak almış bulundum fanusta bakılıyor diye. Akvaryumda bakamıyorum diye ölüme mi terk edeyim şimdi? Elimden geleni yapmaya çalışıyorum bende.
Dişi Bettamın Üzerinde Beyaz Yosun Tarzı Oluşumlar Var
Fanuslarda bakıyorum. Yukarıda yazmıştım bunu da. Gereksiz hırçınlıkla da sorun çözemezsiniz. İnsan gibi soru sorup yardım istiyorum şurada. Asabiyete lüzum yok.
Dişi Bettamın Üzerinde Beyaz Yosun Tarzı Oluşumlar Var
Bilip bilmeden konuşmazsak hoş olur. Bardakta beslemiyorum, ne sorunu var diye balığı aldığım yere göstermek için yanıma alırken kapaklı bardağa koydum. Ailemin evinde kalıyorum bu gece, balığı da yanımda getirdim.
Dişi Bettamın Üzerinde Beyaz Yosun Tarzı Oluşumlar Var
İlaç olarak ne kullanmalıyım peki? Bir tavsiyeniz var mı? Ayrıca sularını değiştirirken kullandığım fanus aracılığıyla diğerlerine de bulaşıyor. Kaplarını dezenfekte etmek için ne kullanabilirim?
Dişi Bettamın Üzerinde Beyaz Yosun Tarzı Oluşumlar Var
Maalesef bahsettiğim balığım bir gün sonra öldü. Ondan sonra 3 balığım daha öldü. Anlamsız şekilde cins cins sıçramaya, çırpınma tarzı hareketler yapmaya başlıyorlar. 3-5 gün içinde de ölüyorlar. İşten fırsat bulup ilgilenemediğimden bir yere götürüp neleri olduğunu soramadım, ne olduğunu bilmediğim için ilaç da alamadım. Şu anda yine bir balığım hasta. Eskiden büyük ve kalın olan kuyrukları inceldi, kuyruğunun uçlarında beyaz küf gibi oluşumlar var yine. Ayrıca uçlarından kopup dökülüyor kuyrukları. Yarın izin günüm, bir pet shop'a götürüp nesi olduğunu öğrenip ilaç alacağım. Ama yine de resimlerini ekleyip sizlere de sormak istedim. 
Balığın kuyruğunun ucundaki beyaz küf gibi şeyler özellikle ikinci fotoğrafta görünüyor. Ne olduğuna dair bilgisi olan var mı acaba?
Dişi Bettamın Üzerinde Beyaz Yosun Tarzı Oluşumlar Var
Beyaz benek hastalığına baktım konuyu açmadan önce, ama benzemiyor benim balığımın üstündekilere. Gerçi balığın beyaz beneği olsa da göremem sanırım kendisi beyaz olduğu için ama. Ben arattığımda şu fotoğraflardaki gibi bir şey göseriyor genel olarak. Bundan değil.
http://img158.imageshack.us/img158/456/punktoldisdd3.jpg

Dün suyunu değiştirirken şöyle bir ovaladım balığı üstündekiler gitti o yüzden fotoğraf ekleyemiyorum. Umarım tekrar oluşmaz fakat olursa çekerim fotoğrafını. Ama genelde kayaların falan üzerini kaplayan çok kaygan yosunun beyazı gibi sanki. Yüzdükçe üstünde dalgalanan beyaz beyaz yosunumsu şeyler var. Dün akşam yem vermiştim onu da yememiş :( . Büyük cam vazoda bakıyordum buna, ısıtıcısı yok yani. Kaya tuzu alıp atsam mı bugün suyuna?
Dişi Bettamın Üzerinde Beyaz Yosun Tarzı Oluşumlar Var
Yeni aldığım dişi bettamın üzerinde beyaz yosun gibi bir şeyler oluşmuş. Aynı oluşumları 1 hafta içinde ölen diğer iki dişi bettamda da görmüştüm, ama onlarda öldükten sonra oluştuğu için sorun olduğunu düşünmemiştim. Diğer iki dişinin aynı kaba koyduğumda birbirlerini dürtmeleri sonucu aldığı yaradan falan öldüğünü düşünmüştüm ama şimdi bakteri tarzı bişey olabileceğini düşünüyorum. 9 bettam daha var, hepsine ayrı kapta bakıyorum, onların herhangi bir rahatsızlığı yok. Haftada bir 5 litrelik pet su şişesinde beklettiğim su ile sularını değiştiriyorum. Yem olarak Sera Bettagram kullanıyorum. Bu balığımın da ölmesini istemiyorum. Sorun hakkında bilgisi olan var mı :( .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.