ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kayrali
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2013 10:30
Son Ziyaret:
12 Aralık 2014 10:32
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kayrali kayrali
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1983
Yaş:
41
İl:
Afyon
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kayrali

SON 10 MESAJI

ciklet balılarım neden ölüyor
5 adet sp akvaryuma eklemiş bulunmaktayım.
Yaptıklarım: Balıkları getirdiğim kova içerisine akvaryumdan aldığım suyu azar azar ekledim bir yandanda kovada ki suyu başka bir yere tahliye ettim. Tahminimce balıkların bulunduğu kovadaki suyun çoğunluğunun akvaryumdan aldığım suyla dolduğunu düşününceye kadar bu işlemi yaptım. Bu süraç 15dk. kadar sürdü. Balıkların daha fazla havasız kalmaması için kovadaki suyu akvaryuma koymamak için kepçe yardımı ile balıkları aldım ve akvaryuma aktardım. Bu arada akvaryum suyu yaklaşık 20-25 günlük, 1 haftadırda içerisinde 2 adet vatoz yaşıyor. Şimdi balıkların sorunsuzca akvaryuma uyum sağlamasını beklemekten başka bildiğim bir şey yok.
 Acaba bu yaptıklarımın dışında ilave yapmam gereken bir şey var mı? 
Son karar
hayırlı olsun
Akvaryum fiyatı ?
Ankara Kızılaydan 80cm. plastik kapaklı akvaryumu 50TL. almıştım. 2 ay önce.
ciklet balılarım neden ölüyor
Zebraların çok dayanıklı balılar olduğunu duydum. Niyetim bir çift alıp akvaryumun dengesi oturuncaya kadar onunla avunmak, daha sonra farklı bir türe geçebilirim. Hemde çok yavru verdiklerini biliyorum, bu sayade bunca balık ölümünden sonra biraz hobiye geri ısınırım diye düşünmüştüm.
ciklet balılarım neden ölüyor
Afyonda zebra ciklet bulabileceğim arkadaşlar var mı?
ciklet balılarım neden ölüyor
Yarın akvaryumda bulunan tuzlu suyu boşaltıp yeni su ile dulduracağım. Söylediğiniz gibi arkadaşımın akvaryumundan filitresinin süngerini getirip içerisinde bir kaç gün bekletmeyi, hatta biraz su getirip doldurmayı düşünüyorum. Ayrıca bakteri kültürü için elimde bulunan ilaçtan takviye etmeyi düşünüyorum. Bu arada Afyonda bulunan arkadaşlar elinizde yavru sp, iceman varsa görüşebiliriz. Bir süre diğer akvaryumumda bekletebilirim. İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
ciklet balılarım neden ölüyor
2 günlük beklemenin ardından akvaryuma iyotsuz tuz koyarak su ile doldurdum. 1 gün bu şekilde bekleteceğim, daha sonra suyu boşaltarak tekrar dolduracağım. Tavsiyeleriniz varsa memnun olurum.
ciklet balılarım neden ölüyor
Dün akvaryumun iç silikonlarını komple söktüm ve tekzenden aldığım akvaryum silikonu ile akvaryumun silikonlarını yeniledim. Şimdi kurumasını bekleyeceğim.
ciklet balılarım neden ölüyor
Bu gün akvaryumu tamamen boşalttım. 2 adet vatozumuda diğer akvaryuma aktardım. 2 avuç kadar kaya tuzu ile akvaryumun silikonlarını ve camlarını ovalayarak sildim. Tuzuda içinde bırakarak su ile doldurdum. 2 gün kadar bekletmenin yararlı olacağını okudum. Ama bi aklımda silikonları sıyırıp akvaryum silikonu ile yeniden silikonlamak geçiyor. Artık işi şansa bırakmak istemiyorum. Ölümler beni bıktırdı. Bu konuda deneyimi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
ciklet balılarım neden ölüyor
Akvaryum tarihinde bir ilk oldum sanırım. Dün akşam bir kaç gün beklemenin ardından farklı bir akvaryumcudan 3 adet ciklet aldım ve sevinçle eve gelerek tüm alıştırma yöntemlerinide uygulayarak balıkları akvaryuma bıraktım. Sabah yem vermek için gittiğimde ne göreyim 3 balıkta ölmüş. Resmen çökmüş durumdayım. Tüm yöntemleri denedim. Bekteri kültürü bile kullanıyorum, ama nafile. Denemediğim tek şey akvaryum, acaba akvaryum gerçekten taymur marka mı yoksa taklitmi. Sabah internetten taymur akvaryumun  numarasını bularak aradım ve konuyu anlattım. Görüştüğüm arkadaş çok sayıda iş yerinin kendi depolarında ürettikleri ürüne taymur marka etiketi yapıştırarak piyasada sattığını bu durumla karşılaştıklarını söyledi. Acaba diyorum silikonda bir sorun olabilirmi çünkü tek müdahale etmediğim o kaldı. Akvaryumu komple söküp antibakteriyel silikonla yenidenmi kursam.  Artık silikon zehirlenmesinden şüphelenmeye başladım.  

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.