ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozgur_cetinkaya
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Aralık 2012 21:09
Son Ziyaret:
04 Şubat 2014 11:34
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
özgür çetinkaya
Doğum Tarihi:
02 Mart 1985
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

özgür çetinkaya

SON 10 MESAJI

kriza gold hakkında bir kaç soru
Merhaba arkadaşlar. Kriza gold türüne geçmeyi planlıyorum. bakımı yavru alma hakkında bilgi ve fikirlerinize ihtiyacım var.
Akvaryum ebat 120*60*60 damızlık olarak kaça kaç  bakılmalıdır?
Dişi Mobam Yine Ağzını Doldurdu
Öncelikle tebrikler. Benim dişilerde yavru aldı 3 günlükken kusturmak istiyorum bu konudaki fikriniz nedir?< ="" scrolling="no" border="0" allowtransparency="true" id="snap-" style=": 60000; : transparent; : ; top: 0px; left: -1000px; width: 490px; height: 320px; border: 0px solid rgb255, 0, 0;">
Frontoza Brundi
Cevaplarınız için teşekkürler. Hafta sonu bu dediklerinizi yapacağım.
Frontoza Brundi
[QUOTE=dentu] Yağlanma genelde , verdiğiniz yemden veya yemin miktarından kaynaklı olabilir.Tabi filtrenizin kapasitesinin yetersiz olup gerekli temizliğin sağlanamama ihtimali var.Bahsettiğiniz parçacıklar filtreyi kapatıp ilk açtığınız anda filtreden geliyor olabilir.İlk çalıştırmada kısa bir süre gelen suyu akvaryuma değilde başka bir ortama verin.Fitre içinde kullandığınız ekipmanların kaliteli olmasına özen gösterin.Genelde 3 sepetin birinde bolca elyaf ,birinde biyolojik sünger birindede substrat ve makarnaya benzeyen adını tam hatırlayamadığım malzemeden kullanın.Dinlenmiş su ile değişim ve dip çekimini ihmal etmeyin.[/QUOTE]

 Yağlanma olayını bir türlü kesemedim genelde hava hortumunda, buhar camında ve dış filtre hortumlarında karşılaşmaktayım. Elimde atman-3338 model filtre bulunmaktadır. Filtrasyon alttan yukarıya doğru gerçekleşmektedir . Buna göre sırası ile en altta porselen, ikince sırada karbon kömür, en üst kademede ise elyaf bulunmaktadır. Bir arkadaşım bana eğer sudaki bulanıklık gittikten sonra dış filtre içerisindeki kömürü çıkartıp zeolit koymamı söyledi kömürü sadece aşırı yağlanma olduğunda kullan at dedi. Sizce bu dediği doğrumudur. Sizin önerebileceğiniz bir dış filtre malzemeleri nelerdir komple değiştirsem bir faydası olur mu?
  Bir diğer husus ise elimde bulunan 10 adet büyük balıklar içerisinde en küçüğü(11-12cm tahmini) bir dişi balık sürekli saklanıyor yuvaların arkalarına köşelere yansımasını görüyorum. Bu neden olabilir?
Frontoza Brundi
Size bir kaç sorum olacak;
-Akvaryumdaki yağlanmalar bazen o kadar ciddi oluyor ki hava hortumlarında kat kat tabakalar oluşuyor bu neden olabilir(dainichi yem kullanıyorum)
- Bir diğer husus ise dış filtre iyi temizlemediğini düşünüyorum suda lif parçacıkları görüyorum (elyaftan kopan parçalar diye düşünüyorum)dip temizliği yaparken balıklar ürküp kaçınca bir sürü parçacıklar meydana geliyor daha sonra çöküyor. Akvaryumda su netliği mükemmel çok berrak. Dış filtre bu pislikleri temizler mi? Bir kaç kişiye sordum içindeki ekipmanlar adi olduğundan yapabilir normalde 4 ayda bir su değişimi yapsan bile yeter diyorlar kaliteli bir dış filtre iç ekipmanı al sorun çözülür diyorlar 3 sepetli filtre için hangi malzemeleri önerirsiniz ve hangi kata hangilerini kullanmalıyım.
Yemleme hakkında
Merhaba; 13 adet frontoza balık beslemektyim ve boyları 3 adet 6 7cm diğerleri ise 10 ile 15cm arasındadır. Balıklarda genelde yavru balıklar yemlere sadırıyor , erkek balığın karides dışında diğer yemleri yediğini görmedim. Balıklarda bende 1 aydır bulunmaktadır. Bu neden  olabilir?
Diğer bir konu ise günlük yemleme planı düşünüyorum yorumlarınızı bekliyorum.

Pazartesi: DAINICHI ULTIMA KRILL BABY

Salı: DAINICHI XL PRO

Çarşamba: DAINICHI XL PRO

Perşembe: DAINICHI CICHLID COLOR FX BABY

Cuma: THERA A FORMULA NON MEDICTED ANTI PARASITIC LG (sarımsaklı)

Cumartesi: Yemleme yok

Pazar: 1 adet soyulmuş karides
 
Sizce bu menü uygun mudur?
 
 
Bülent ÖNER2013-03-03 20:09:18
Frontozalar için öneri
Akvaryum 392lt normalde kumu falan sayarsa 350l diyebiliriz. Balıklar 3 adet olup 3 adet yavru diğerleri ise 10 ile 15 cm arasındadır.
Frontozalar için öneri
Kimsenin bu konu hakkında bilgisi yok sanırım. Konuyu kilitleyebilirsiniz.
Frontosa'larda bant sorunu.
Benim balıklarda da yatay şekilde hafif gri çizgi var. Sizce bu bant bozukluğumu yoksa normal mi?
Frontozalar için öneri
Bir konuda daha yardımlarınıza ihtiyacım olacak. Balıklar geceleri ışığı kapatınca balıklar suyun üstüne çıkarmış gibi dalaşıyorlar erkek kovalıyor yanlış hatırlamıyorsam. Neden yapabilir?
Güncel.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.