ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
mavi prens
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Eylül 2012 21:06
Son Ziyaret:
18 Kasım 2012 16:32
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
ferhat çadırcı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
mavi prens
SON 4 MESAJI
Mavi prenses erkek sorunu
Bence sorunuzun cevabında akvaryumunuzun hacmi kritik. Mavi prenseslerin erkekleri çok agresif ve bölgeci oluyorlar. Akvaryumda geniş bir alan seçip o bölgeye giren her balığa, özellikle kendi hemcinslerine (çiftleşme faaliyetleri dışında) saldırıyorlar. Hacmi büyük bir akvaryumda bu sorunun yaşanmayacağını söylüyorlar genelde.
Bence sorunuzun cevabında akvaryumunuzun hacmi kritik. Mavi prenseslerin erkekleri çok agresif ve bölgeci oluyorlar. Akvaryumda geniş bir alan seçip o bölgeye giren her balığa, özellikle kendi hemcinslerine (çiftleşme faaliyetleri dışında) saldırıyorlar. Hacmi büyük bir akvaryumda bu sorunun yaşanmayacağını söylüyorlar genelde.
Bende 3d 1e mp var. Erkek akvaryumdaki en baskın balık. Akvaryumdaki tüm balıklar ona göre hareket ediyorlar. Başta 1d 1e'ti mpler. Dişiden yavru almama rağmen erkek çiftleşme günü dışında sürekli rahatsız ediyordu dişiyi. Ben de gidip bir dişi daha aldım ama o dişi hiç yavrulamadı. Erkek kur dahi yapmıyor ona. Fakat kıyıda köşede yaşayıp gidiyor ikincisi.
frenatus
Frenatusun yosun yediği yönündeki bilgiye dair şunu söylemek isterim; bendeki frenatusun yosun yediğini görmedim. Belki bendeki öyledir. Ama sürekli kumların üzerinde yem atıklarını topluyor.
Frenatusun yosun yediği yönündeki bilgiye dair şunu söylemek isterim; bendeki frenatusun yosun yediğini görmedim. Belki bendeki öyledir. Ama sürekli kumların üzerinde yem atıklarını topluyor.
Camlardaki yosunları temizlemek için vatoz istemiyorsanız vatoz ağızlı çöpçüyü deneyin. Bende var, harika bir balık.
frenatus..
80 litrelik tankımda 12 karma cichlidle birlikte yaşayan 1 frenatusum var. Akvaryuma bambaşka bir hava katıyor bu yüzden çok memnunum. Akvaryuma cichlidlerden yaklaşık 2 ay kadar sonra 2 frenatus katmıştım. Tavsiyeler üzerine, henüz 3 cm. boylarındaki cichlidlerin yanına 5-6 cm. boyunda seçmiştim frenatusları. Frenatuslardan biri, yaygın olarak söylendiği gibi, diğerine baskın çıktı ve beslenmesini engelledi. Bunu açık olarak gözlemleyebiliyordum. Ezilen frenatusu tanktan ayırmayı düşünürken bir sabah ölüsüyle karşılaştım.
80 litrelik tankımda 12 karma cichlidle birlikte yaşayan 1 frenatusum var. Akvaryuma bambaşka bir hava katıyor bu yüzden çok memnunum. Akvaryuma cichlidlerden yaklaşık 2 ay kadar sonra 2 frenatus katmıştım. Tavsiyeler üzerine, henüz 3 cm. boylarındaki cichlidlerin yanına 5-6 cm. boyunda seçmiştim frenatusları. Frenatuslardan biri, yaygın olarak söylendiği gibi, diğerine baskın çıktı ve beslenmesini engelledi. Bunu açık olarak gözlemleyebiliyordum. Ezilen frenatusu tanktan ayırmayı düşünürken bir sabah ölüsüyle karşılaştım.
İnternette de araştırırsanız, 2 frenatusun bir akvaryumda olmayacağı yönündeki aynı tecrübenin sıkça yaşanmış olduğunu görürsünüz. Balıkları aldığım 30 yıllık akvaryumcu da aynı şeyleri söylemişti. Balıkları alırken, bunlardan biri baskın olacak, onu tutar diğerini bana getirirsin demişti. Ama ben acemilikten geç kaldım.
Şimdiyse, tek başına kalan frenatus benim için akvaryumumdaki vazgeçilmez balığım. Cichlidlerle beraber olmasından dolayı hiçbir sorun yaşamadım. Ama başta da söylediğim gibi, cichlidler 3 cm. boylarındayken, 5-6 cm. boyundaydı frenatuslar akvaryumcumun tavsiyesi üzerine. Böylece cichlidlerin muhtemel agresifliklerinden etkilenmeyeceğini söylemişti ki sanırım haklıymış. Şimdi cichlidler büyüdü ama birlikte büyüdüklerinden aralarında hiçbir sorun yok.
Bir de vatoz ağızlı çöpçüm var akvaryumda. Tıpkı frenatus gibi vazgeçilmezim. Yosun sorunu yaşayınca sonradan alıp tanka dahil ettim. Aynı sebeple büyük boy seçtim bu balığı da. Şimdi camlarımda yosundan eser bulamazsınız.
Frenatus ve vatoz ağızlı çöpçü çok çevik balıklar. Bu yüzden zaten diğer balıklar tarafından rahatsız edilebilmeleri zaten güç. Üstüne bir de balığın kendisi biraz baskınsa zaten kendine yönelen ataklara anında cevap veriyor. Baskın değilse zaten kısa sürede fark edersiniz.
Sağlıcakla.
tatlı su midyesi.
Umut Günay, midyelerin 15 dereceden fazla sıcaklıktaki suda yaşamasının hayvana işkence olacağını yazmış. Bu konuda bilimsel bilgi sahibi olmamakla birlikte, kendi tecrübemi aktarmak isterim.
mavi prens 2012-10-21 13:26:44
Umut Günay, midyelerin 15 dereceden fazla sıcaklıktaki suda yaşamasının hayvana işkence olacağını yazmış. Bu konuda bilimsel bilgi sahibi olmamakla birlikte, kendi tecrübemi aktarmak isterim.
Yaklaşık 1 ay kadar önce akvaryumumda yeşil su sorunu yaşadım. Kimyasal kullanmadan çözmek için çok uğraştım ama sonuç alamadım. Tatlı su midyesinin suyu temizlemeye faydası olacağı şeklinde birşeyler okudum. Aklıma yattı ve gidip 8 adet tatlı su midyesi aldım. Akvaryumum küçük, 80 litre. yani 10lt. başına 1 midye koymuş oldum tanka. Yeşil su sorunu çözülmedi. Ben de son çare, tankı boşaltıp herşeyi yıkadım ve yeni su ile tankı komple baştan kurdum.
Ancak ben tankı yeniledikten sonra, su şimdiye kadar hiç olmadığı kadar berrak. Eskiden (yani midyelerden önce) filtereyi, haftada bir temizlerdim ve filtreden baya pislik çıkardı. Suyu da aynı şekilde, dip çekimi yaparak %20-25 oranında değiştirirdim. Şimdi, su ve filtre gözle görülür biçimde temiz olduğu için bir aylık süre zarfında sadece bir defa su değişimi yaptım ve filtreyi yıkadım. Filtreden çok çok az pislik çıktı. Suyu ise sadece bir kere, dip çekimi yaparak %20 kadarlık bir oranda değiştirdim. Şu an akvaryum karşımda ve suyu cam gibi. Midyelerden önce su asla bu kadar berrak olmadı. Hele bu kadar uzun süre su değişimi yapmadan bu temizlikte hiç kalmadı. Ben bunun tamamen midyelerle ilgili olduğunu düşünüyorum. Midyelerin suyu filtrelemesi cidden çok etkili gibi.
Bu arada akvaryumu tanıtmayı unuttum. Karma ciklit akvaryumu ve tank hacmine göre fazla balık var. 3 mavi prenses, 4 sarı prenses, 3 yunus, 3 aysmen, 1 frenatus ve 1 vantuz ağızlı çöpçü ve tabi bir de 8 adet midyem var. Balıkların hemen hepsi ortalama 7-8 cm. midyeler 4 cm civarı. Tank ısısı 26 derecede. Bu kadar tankta bu kadar balık olur mu diyeceksiniz. Küçükten büyüttüm hepsini ve şimdi çıkarmaya kıyamıyorum.
Midyelerin 29 dereceye kadar yaşayabileceğini bir biyologdan öğrendim. ama elbette bu ideal sıcaklık değil, sıcaklık için üst sınır. ideal sıcaklığın 20 derece civarı olduğunu söylemişti biyolog arkadaşım.
sağlıcakla.
SON MESAJLAR
- Akvaryum Park Bahcelievler Mah, 02:03
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - 80x40x40 Nature Aquarium Tetra Eminsalih, 01:35
Yeni Üye Forumu - 30x30x30 Tankla Yeni Gelmedik,geri Geldik😁 Meryemmm, 23:10
Akvaryum Tanıtımı - Sobo Sf550 Ve Sf350 Filtrasyon Önemli Soru :) Shortbuff, 22:23
Yeni Üye Forumu - 170 Litre 5 Adet Oranda Yanına Balık Tavsiyesi Hoppala, 20:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Eurostar Hbl 802 Detaylı Deneyimlerim userhamit, 20:23
Filtreleme Seçenekleri - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin oguzozt, 20:21
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Karideslerim Hangi Tür? NightWist, 17:24
Omurgasızlar - 45x35x35 Amazon Blackwater Kurulumum sakal34, 16:08
Akvaryum Tanıtımı - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Orhan76, 15:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sunsun 603b Ve Sobo Sf-550f Karşılaştırma Aguamentist, 14:47
Yeni Üye Forumu - İlaç Satışı Neden Yok? NightWist, 14:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Aktif Toprak Ve Ters Osmos Sistemleri efesutcu44, 14:29
Taban ve Gübreleme - Tetra Akvaryumu Öneri aquaticathearmi, 11:18
Akvaryum Tanıtımı - 84l Lepistes Akvaryumunda Filtre Önerisi Mithrandirr, 10:47
Yeni Üye Forumu - Neon Tetrada Bı Hastalık Var Sufisu, 09:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Petshop'a Akvaryum Sistem Kurulumu Aguamentist, 08:09
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Hava Sirkülasyonu İçin Sineklik İle Çerçeve yigitglu, 05:33
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Sunsun 603b Filtre Dizilimi IgorVladimir, 04:00
Filtreleme Seçenekleri - Dünden Bugüne.. MCY4, 23:39
Akvaryum Tanıtımı - Sessiz Motor Önerisi JujuSeri, 22:14
Yeni Üye Forumu - Parkede Eğim aupqua, 21:37
Yeni Üye Forumu - Yeni Bir Kurulum yhackup, 21:16
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum Anubias Üzerinde Oluşum umitlee, 17:15
Bitki Akvaryumları Genel - Shrimp Gh+ Cyber_Scout, 16:17
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum Kurulumu Oozer3466, 16:11
Akvaryum Tanıtımı - Java Fern Çürümesi Akvaryumcu_Doru, 15:58
Bitkili Akvaryum Canlıları - Akvaryum Ölçülerim Channa İçin Yeterli Mi Mithrandirr, 15:42
Yeni Üye Forumu - Endler Koleksiyonum Köroglu.88, 15:14
Canlı Doğuranlar - Endlerium (hobihane) NightWist, 14:15
Akvaryum Tanıtımı - Aktif Soilli Lepistes Tankı Ph Yükseltme aquaticathearmi, 13:34
Yeni Üye Forumu - Yandan Sump Buharlaşma Sonucu Devirdaim Durması ahmetfiratozkaya, 11:49
Filtre ve Sump Yapımı - Aguamentist Youtube Video Tanıtımları Aguamentist, 09:43
Akvaryum Dünyasından Haberler - Akvaryumda Yeni Başlayan Nokta Canlılar Orhan76, 09:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Üretimhanelerdeki Su Bakımı VaranusSalvator, 01:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığı Semaay, 00:25
Yeni Üye Forumu - Bitki Türü Bilgisi Cyber_Scout, 23:33
Bitki Türleri ve Bakımı - Piranamın Türü Nedir Acaba 1Balikci, 23:12
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Selamın Aleyküm Erencann, 23:10
Yeni Üye Forumu - Neolamprologus Multifasciatus caga71, 22:58
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Betta Karında Şişlik Ahmet özşen, 22:47
Hastalıklar ve İlaçlar - 🎧 Şu Anda Ne Dinliyorsunuz? | Bir Forum Klasiği ツ 1Balikci, 22:06
Forum ve Site Hakkında - Görseldeki Japonlar İçin 100 Litre Yeterli Midir EmiirKaan, 21:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - L144 Şeffaf Dışkı akvarist10UR, 18:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Dizayn Önerisi fishhyy, 18:15
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Buhar Kapağı Menteşe Bulamıyorum. Shortbuff, 15:22
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumlarda Buhar Cami ? Shortbuff, 15:07
Bitki Akvaryumları Genel - L144 Vatozum Astronot Akvaryumuna Yumurtlamış MelihSvS, 13:54
Canlı Doğuranlar - 70lt(70x35x35) Akvaryumum İçin Tür Tavsiyesi EmiirKaan, 13:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Moli Balığı Cyber_Scout, 12:49
Cinsiyet ve Tür Belirleme
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Aciliyetten Ada Solar1 Green Şok Fiyata Aporetti 02:30
- İhtiyaç Fazlası Oase Skimmer Cam Lily Pipe Co2 Gös platinium 01:50
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 01:24
- Crptocoryne Crispatula Var SeaWorld 00:52
- Bitki Armatürü SeaWorld 00:52
- L 144 Bristlenose Yavruları SeaWorld 00:52
- Otomatik Yemleme Makinesi kazbek1 00:42
- Sunsun Hbl 701 Askı Filtre Sıfır Ürün kazbek1 00:42
- Nano Akvaryum LEGEND59 00:29
- Komple Malawi Kolonisi Mr. WingMan 00:17
- Sarı Prenses- Beyaz Prenses- Auratus- Şeker Pembe Malawi market 23:53
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 23:53
- Similis-speciosus-sumbu Shell-leleupi erdo_bg 23:43
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 22:55
- 4 Adet Festivum, 2 Adet Ramirezi Canerkartal 21:07
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 20:15
- Akvaryum 30*30 metsi 20:15
- Fluval Fx6 Dış Filtre (sadece 6 Ay Kullanıldı) idiopatik 20:03
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 19:49
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 19:49
- Bitki Çeşitleri emreemin 19:49
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 19:49
- Turuncu Sakura Karidesler şansal 19:04
- Su Piresi & Yeşil Su & Infusoria Amati340 18:54
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 18:54
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 18:54
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 18:54
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 18:54
- 🌿 Akvaryum Gübreleri🌲 Npk➕️ Fe➕ Excel kilic88 18:36
- Özel Yapım 170*70 H:60 Beyaz Mobilyalı Akvaryum Serengeti 17:24
- Neolamprologus Multifasciatus fishhyy 17:14
- Sarı Ateş Neon Karides & Tilki Kuyruğu Bitkisi aupqua 16:58
- Su Mercımeği (ücretsiz) aupqua 16:58
- L144 Blueice Dişiler hero14 16:56
- Su Piresi / Yeşil Su ALTEMUR 16:12
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 16:11
- Uygun Fiyata Akvaryum Malzemeleri ozan_1903 16:11
- Damızlık L010a Erkekleri Ve Singapur Tül Erkek ozan_1903 16:11
- Subulata, Java Fern, Cryptocoryne Wendtii Sp, zimdaldil 15:53
- Düz Kuyruk Cüce Vatoz (ancistrus Sp.) zimdaldil 15:53
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 15:29
- Rasbora Arıyorum Miller 15:29
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 14:05
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 14:05
- Uygun Fiyata Spagetti Kaya flanormimar 13:46
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 13:31
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 13:22
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 13:22
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 13:22
- Sıfır Fluval 107 - Fluval 206 Mil Pervane Ve Kapak erimgorgulu 13:22
KULLANICILAR
- 32 Online Kullanıcı, 17 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.
