ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mesutgulpinar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ağustos 2006 09:30
Son Ziyaret:
13 Şubat 2023 13:11
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ArDa
Doğum Tarihi:
30 Ocak 1981
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
bilgisayar teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

by Mesut gul

SON 10 MESAJI

7,5 Aylık İlangilerim Güncel Video Syf 3
Merhabalar öncelikle hayırlı olsun. Umarım sorunsuz buyutursunuz. Ben de frontosa'dan sonra biraz hareketli bir tür olsun diye, tropheus beslemeyi düşünüyorum ama İKOLA yada İLLANGİ kararsiz kaldım. Hayırlısı olsun.Bülent ÖNER2014-02-27 22:15:40
Yeni Akvaryumum
ben teşekkür ederim kardeşim 
Dış filtre sitede mlz satan arkadaşlar var ucuz olur işini görür.
Akvaryumun altına muhakkak sunta koy cunku taban düz olmalı sonuçta cam altı boş olmamalı.(sahbanın üzrerinde sac varsa straforda koya bilirsin.)
kaya tuzuna gelince evet 1 avucun yarısı  kadar olabilir fazla atma.

Balık olarakta tabiki başlarken biraz dayanıklı tür seçmelisin yine site aracılığıyla malawi türü olabilir.

sarı prenses veya yunus olabilir. 

Bide kardeşim şimdi sen yeni olduğun için sürekli dekor değiştırceksin tabi ne bir kere yap tam yap fazla değişikli iyi olmaz buda bir dip not 

suyu puslu ve bulanık bulabilirsin kesinlikle komple suyu değiştirme acemi olduğun icin uyarmak istedim.

  
mesutgulpinar2013-11-19 12:59:18
Yeni Akvaryumum
Öncelikle hayırlı olsun Arkadaşım öce akvaryumu sabun kullanmadan güzelce yika sonra kaya tuzyula (iyozsuz tuzla) akvaryumu doldur  senin akvaryum yeni oldugu için doğal ortamın stabil olabilmesi için 4-5 gün boş calıştır.Akvaryuma koycan tum mlz güzelce yıka 

arka fona gelince ne tarz balık besliyeceksin ? yapışkanlılar var yapıştırmak biraz zordur.istersen sadece arka fon olarak al ve jöle yardımıyla yapıştıra bilirsin.

Kuma gelince Hangi tür balık besliyecegine bağlı bide zevkine tabi siyah yada beyaz quartz kum güzeldir.
ama türe baglı tabi.
dip cekim,ne gelirsek ben evde hortumun ucuna 1,5 lt pet su şisesini bant yardımıyla hava almayacak sekilde bantladım bu şekilde kumun en alttakı yerine kadar dip cekimi yapabiliyorum.bence gerek yok habiyi ucuza yapmak herzaman daha iyidir.dostum.

filtreye gelince dolpin yada ehaim olabilir fiyatları farklı bide akvaryumun kücük diye kücük diş filtre alma bence ben kendi tecrübemi anlatmam gerekirse bende 100 luk akvaryum vardı c1000 aldım ama şimdi akvaryumu buyutmeyi düşünüyorum. ve yeniden dış filtre almam gerekiyor. 
cüce vatoz iyidir bence.
Profil icin kare profilmi yoksa L profilmi kere ise altına sunta koyarsan olyur. ama profil L ise içine tam otura bir sunta daha koymalısın zamanla basınçtan sunta zedelenip kırıla bilir. 

umarım faydalı olabilmişimdir.

Saglıklı balıklar dilerim..... 

 
mesutgulpinar2013-11-19 12:41:36
SU BULANIKLIĞI
ufukbasar dediğiniz benimde aklıma geldi ve baktım herhangi bir şey yok zaten suyu yeni koydum ve iç camların tümünü yıkadım başka bişi olabir.



kerimist tüm mlz cıkardım ve dip cekimi yaptım ama yıne berrak değil su bide balıklar suyun dibine sürtünüyolar üzerlerinde bakteri olabir yada bilmiyorum önerilerinizi dinlemek isterim. 
SU BULANIKLIĞI
4 ADET DEKOR KULLANIYORUM ONLARDA 3 ADET KUCUK BEYAZ TAŞ 10 CM 1 ADET MERCAN PARÇASI ORTALAMA BOYU 35CM KADAR BAŞKADA BİŞEY YOK (TAŞLAR DÜZ ) GEREKİRSE DEKORLARI CIKARTIRIM BİDE ÖYLE DENİYCEM.mesutgulpinar2013-10-23 11:11:00
SU BULANIKLIĞI
MERHABALAR ORTALAMA 1 HAFTA ÖNCE SU DEĞİŞİMİ YAPTIM İLK 3 GÜN HİÇ BİR SORUN YOK SU COK BERRAK AMA 4 GÜNDEN SONRA SU GİTTİKÇE BULANIKLAŞIYOR SANKİ SUYUN İÇİNDE Bİ BEYAZ BULUT VARMIŞCASINA AKVARYUMDA HİÇ BİR CANLI YOK DOLPİN C1000 DIŞ MOTOR ÇALIŞTIRIYORUM ONUDA YIKAMIŞTIM VE KUM OLARAK QUART BEYAZ KULLANIYORUM 3 ADET KUCUK BEYAZ TAŞ VAR 1 ADET MERCAN PARÇASI ORTALAMA BOYU 35CM KADAR. AMA NE YAPTIYSAM BİR TÜRLÜ SUYUN BULANIKLAŞMASINI GİDEREMEDİM. HER DEFASINDA AYNI SORUNLA KARŞILAŞIYORUM BİR TÜRLÜ BERRAK BİR AKVARYUMUM OLMADI.

DÜN FRONTOSA MPİMBWE YAVRU ALDIM 9 ADET BALIKLAR SAĞLIKLI VE GÜZEL YETİŞSİNLER İSTİYORUM 

BU KONUDA YARDIMINIZI BEKLİYORUM.... SAYGILARIMLA. 
Dolpin C1000 Musluk TAMİRİ
Olabilir denemek lazım plastik contoların olabileceğini duymuştum ilginize teşekkür ederim


Dolpin C1000 Musluk TAMİRİ
Öncelikle Herkese merhabalar Dolpin C1000 Musluktan su kacırıyor her ikisindende önce bu muslukların motorun üstünde bulunan dışlı kısmını cıkartıp arasına posetten kestiğim bir parça naylona sızdırmayı kestim ama en ufak bir hareket ettiğinde yada bi temasta yeniden damlatmaya başlıyor.

Musluk değiştirmeden Kesin Çözüm önerebilecek bir arkadaşim varsa çok iyi olur.
Beyaz Kum Boyama
Kimsenin fikri yok herhalde 
Beyaz Kum Boyama
Merhabalar akvaryumda nihayet frontoza besleme başlıyacagımdan kumu sıyah yapmak ıstıyorum 3d arka fonlarda su bazlı boya kullanılıyor bu sistemle kumu boyasam ve kurutsam acaba salınım veya balıklarıma bı zarar verebilirmi simdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.