ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Korkmaz81
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ağustos 2012 21:07
Son Ziyaret:
31 Ağustos 2012 16:16
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Korkmaz mehmet
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1981
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Korkmaz

SON 6 MESAJI

Greshakei mi beyaz prenses mi?
Peki üstadım en alt resimdeki koyu sarı balık için de bir yorumunuz var mı acaba?ona dair de açtığı bir konu var.yardımcı olursanız sevinirim.bu cevabınız için de teşekkür ederim.
Akvaryum kumu yüzünden sudaki toz bulutuna çözüm arıyorum...
Arkadaşlar bakteri kültürüyle alakası olduğunu sanmıyorum.Çünkü bugün itibariyle kumu çıkardım akvaryumdan ve bir kovada yıkamaya çalıştım.defalarca sayısız yıkamalarıma rağmen tekrar yıkama girişimimde yıkama suyum yine bulanık berbat bir görüntü alıyor.Akvaryuma koy oturur demeyin çünkü balıklarım kumu karıştırıyor sürekli ve toz bulutu yine oluşuyor.adeta boya veren kumaş misali bir kum.hala uğraşmaktayım yardımınızı bekliyorum.altından kalkamazsam siyah hagen kum alacağım.ama bu kumu değerlendirmek isterdim..
Greshakei mi beyaz prenses mi?







Üst resimdeki balığı erkek beyaz prenses diye verdi akvaryumcu bana.niyetim alttaki iki resimdeki beyz prensesin dişisi olduğunu söylediği balığıma eş vermekti ben eş vermesini istemiştim çünkü.fakat araştırma sonucu üstteki bu balığın Greshakei erkek olduğu olasılığı bende güçlendi.şimdi bu balık Greshakei midir ve bu iki balık birbirleriyle çiftleşir mi? Greshakei olduğunu düşündüğüm balık akvaryumun en baskın balığı kendine yer tutuyor ve kimseyi yaklaştırıyor.kumları temizleyerek yuva yapıyor oldukça agresif.bu balığın türü ve çiftleşme konusunda yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Koyu sarı bir ciklet türü?
Arkadaşlar bu balıkların türleri hakkında henüz net bir bilgi bulamadım.beyaz sarı kuyruklu olanın prenses olup olaası son derece önemli beni için.çok agresif ve hakimiyet kuran bölgesini koruyan bir balık.beyaz prenses değilse aldığım yerden değiştireceğim.yardımınızı bekliyorum.
Koyu sarı bir ciklet türü?


Bu koyu sarı renkteki balığın türü ve cinsiyeti nedir arkadaşlar? Akvaryumcular dahi bişey diyemediler.Kenyi ciklete benzettim ben ama olmayabileceği söylendi bana.Akvaryumumda tek kaldı açıkçası ne yapacağımı bilemedim bende.Eşleyemiyorum da bu yüzden.Agresif bir tür.

Son iki resimdeki beyaz balıkların da birinin erkekbüyük olan sarı yüzgeçli beyaz balık) birinin dişi küçük olan beyaz yüzgeçli beyaz balık)  olduğu söylendi ve beyaz prenses olarak verildiler bana.Ancak bir de snow prenses türü varmış.bunlardan birinin snow prenses olma durumu var mı ve eğer varsa bunlar kendi aralarında çiftleşir mi?Akvaryumum bunlar için küçük biliyorum böleceğim zaten başka bir akvaryuma.yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.
Korkmaz812012-08-30 16:12:23
Akvaryum kumu yüzünden sudaki toz bulutuna çözüm arıyorum...

Arkadaşlar yukarıdaki kumu kullandım ve akvaryumdaki görüntüsü de altta.


7-8 defa yıkadım bu kumu ama nafile.şu an akvaryumda sürekli hareket hlinde küçük tozlardan oluşan bir toz bulutu var.iç filtre kullanıyorum.50 lt lik bir akvaryum.akvaryumu iki gün dinlendirip içine sera nitrivec bakteri kültürü ve kaya tuzu da eklemiştim.5-6 gün oldu hala aynı durumda.kumu çıkarıp yıkayıp geri koymak yedek akvaryum olmadığı için çok zor bi olay benim için.zaten böyle de temizleneceğini sanmıyorum.taşlar adeta kireç gibi renk bırakıyor suya.Her gün düzenli yüzde 10-15 su değişimi yapıyorum ama işe yaramıyor.bir de kovanın üzerine utanmadan yıkamaya gerek yok yazmışlar.ne denir bu firmalara bilmiyorum.bunu bana satan akvaryumcuya da bir çift lafım var ama burdan söylemeyeyim.yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.henüz acemiyim bu işte.
Korkmaz812012-08-30 15:42:45

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.