ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Caspian0
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Temmuz 2012 16:12
Son Ziyaret:
22 Aralık 2016 15:16
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Budak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Tıp Öğrencisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/131797.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Hareket Eden Balık Dışkısı (?)
[QUOTE=illiyuanka]Burak bey akvaryum içinde filtrasyondan dolayı balık dışkıları hareket ediyordur.Ayrıca balıklarınız yüzerken yanlarından geçerkende aynı şekilde dışkıların oynaması mümkün bu yüzden endişelenmeniz gereken bir durum olmadığını düşünüyorum.

Saygılar.[/QUOTE]

Volkan Bey, yıllardır bu hobinin içindeyim ve eminimki filtrasyon veya balık hareketiyle havalanan dışkıyı ayırt edebilirim. İlginiz için teşekkürler.



Siyah kurt olayını araştıracağım, teşekkürler.
Hareket Eden Balık Dışkısı (?)
İyi günler

Başlıkta da belirttiğim gibi ilginç bir durumla karşı karşıyayım  İlk başlarda göz hareketlerinden dolayı oluşan bir yanılsama sandım fakat öyle değilmiş. Onlarca defa şahit oldum ve uzun süre inceledim.

Akvaryum tabanında kalan dışkıları bazen hareket ederken görüyorum. Bu hareket bir yerden bir yere taşınma şeklinde değil, daha çok irkilmeye benzer bir hareket. Yaklaşık 5-6 saniye sürüyor. Etrafında dışkıyı hareket ettiren bir canlıda göremiyorum. Sürekli karşılaştığım bir durum olmadığından videosunu alamadım fakat yakalayabilirsem mutlaka buraya ekleyeceğim.

Son zamanlarda akvaryumda ortaya çıkan nematodlardan şüpheleniyorum. Geceleri suda yüzmeye başlıyorlar, ışıklar açılınca hepsi tabana kaçıp gözden kayboluyor. Akvaryumdaki balıklarda ve bitkilerde bir yan etki gözlemlemediğimden dolayı bu canlılara müdahale etmedim.

Bu kurtların, balık dışkılarında (veya bağırsaklarında) yaşama olasılığı var mı?
Aklıma başka bir sebep gelmiyor.
Yorumlarınızı bekliyorum, bilgi alışverişiyle belki bu durumu anlayabiliriz.
Yeni Kurduğum Bitkili Akvaryumum
10 cm lepistes imkansız gibi bir şey :/ Emin misin?
Brachydanio Rerio (Zebra) Üretimi
Pet şişede olmadı bende ana tanka koydum yetişkinleri, orada yumurtladılar. Tabanı kepçeyle hafif dalgalandırarak yumurtaları havalandırıp yakaladım ve ayrı bir akvaryuma aldım. 2 güne çatladı, şimdi onlarca yavrum var :) Sanırım ana tanktaki gözümden kaçan yumurtalar da yendi.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler :)
Bitkili Nano Deneyimi
Hayırlı olsun Muhammed bey.

Maşallah bitkilerin fotosentezi gayet yerinde :)
Doğadaki bu salyangoz ve bitkilerin türleri nedr?
[QUOTE=maydogdu] /a>
[URL=http://hizliresim.com/Y3W8QE]</a>
[/QUOTE]

Bu bitkiye bizim orada kaz ayağı derler, tabi internette araştırırsan aynısını bulamazsın :) Dereden toplayıp bizzat akvaryumda besledim bunları. Belki farketmişsindir yarı sucul bitkidir bunlar, hem toprakta hem de suyun altında yaşayabilirler.

Akvaryuma çok rahat adapte olan ve aşırı arsız bir bitkidir. Çok hızlı filizlenir, yanlara sürgün verir. Akvaryumda derinlik arttıkça boyuna uzama yatkınlığı daha fazla olur, yani bu resimdeki gibi kenarlara yayılmaz genellikle. Yukarıya doğru olabildiğince uzar, sonra küçük yapraklar çıkarır. Tamamen derinlikle alakalı bu, resimdeki yerde derinlik az olduğu için kısa boy atmış ve geniş yapraklar çıkarmış. Bu bitkinin benim gözlemlediğim ilginç bir özelliği var, genelde yeni filiz veren bitkim bir yandan da çürüyor. Örneğin bir kökten yeni filiz çıkıyorsa, o kökten uzayan saplardan birisi çürümeye başlıyor (resimdeki gibi kararır) ve genel olarak sap sayısı dengeli kalıyor. Belkide benim akvaryum şartlarımdan dolayıdır tam emin değilim.

Üçüncü görseldeki bitkiye de bizim yörede tere derler. Ondan da topladım fakat o aralar pek bakamadığımdan maalesef hepsini çürüttüm. Kaz ayağından daha sağlam bir bitki olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca bu tarz bitkilerde (özellikle de kaz ayaklarında) yaprak altlarında çok fazla kurbağa, böcek yumurtası falan olur. Akvaryuma koymadan önce iyice bakmanı öneririm.

Kolay gelsin :)
Kapıkulu382014-08-03 23:15:11
Brachydanio Rerio (Zebra) Üretimi
İyi günler hocam

Dediğiniz yöntemi ben kendi akvaryumumda da uguladım fakat şöyle bir sorun var, balıkları düzeneğe koyduğumda çok strese giriyorlar. Birisi yanlarına yaklaştığında sanki sudan fırlayacakmış gibi kaçışmaya başlıyorlar, onun haricinde de çok durgun (hatta dipte hareketsiz) kalıyorlar.

Sizin balıklarınız da bu şekilde stres yaşadı mı? Nasıl rahat hissettirebilirim onları?
Bugün Aldığım Lepisteslerin Biri Öldü Biri Çok Durgun (Resimli)
Lepistese ilk başladıysan balık ölümlerin çok olur :( bende lepistese 25 litre akvaryumda başlamıştım, 2 hafta içeriside 7 balıktan 4 ü maalesef öldü :( genelde motorun üstünde sürekli olarak duran balıklar bir süre sonra yemden kesiliyorlar, iştahsızlaşıyorlar ve ölüyorlar. bunu kendi deneyimlerime dayanaraktan söylüyorum. bu ölümlerin su dengesi

bu balıkların motorla acaib takıntıları var, stresli olduklarında falan motorun üstüne gidiyorlar :D benim akvaryumum bol bitki olmasına rağmen uyuyacakları zaman bile motorun en arkasındaki küçücük yere girerek uyuyanlar oluyor. sabah bi kalkıyorum balığın biri gözükmüyor, kesin motorun arkasında sıkışmıştır diyorum ve bingo, oradadır :D

dediğim gibi su değerleriyle alakalı bir şeydir. su hazırlayıcın varsa kullan, yoksa komşunun-arkadaşının akvaryumundan bir kavanoz su alıp akvaryumuna dök. böylece bakteri oluşumunu desteklersin. eğer bu imkanlara sahip değilsen yapacak pek bir şey olabileceğini sanmıyorum :) sağlıklı balıklar..
Konya'daki en temiz ve kaliteli akvaryumcu
En iyi akvaryumcu hangisidir bilmem ama çağ pasajındaki akvaryumculara gitmemenizi tavsiye ederim. Sürekli bi müşterileri kandırma, yanlış bilgilendirme çabaları var. O pasajdaki bütün akvaryumculara gittim, bir tanesinde orta yaşlı kadın çalışıyor, o biraz dürüst gibi. Geri kalan hepsi düzenbaz...
30 Litre Bitkilendirme
[QUOTE=toroslu695]Plastik bitki akvaryuma salınım yapabiliyor ve balıkalrınız zarar görebilir ayrıca canlı bitki su şartlarını düzenledigi ve yavrulara daha çok saklanma alanı verdigi için daha faydalı olurdu. .keşke acele etmeseydiniz internette uygun fiyata  canlı bitki satılan  siteler vardı almış olduğunuz plastik bitkilerden dahada ucuza elde edebilirdiniz.[/QUOTE]

Bu salınım, akvaryuma ilk konulduğu vakit mi oluyor sadece, yoksa sürekli olarak mı salınım yapılıyor?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.