ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tigrisnemo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Haziran 2012 23:09
Son Ziyaret:
01 Temmuz 2012 12:32
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat as
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Diyarbakir
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat As

To be or not to be...

SON 5 MESAJI

melek balığının saldırısı
Mrb arkadaşlar. Geçen iki yavru melek almıştım. Bir sorun yoktu. Akvaryumcuya da biri dişi biri erkek olsun demiştim. Daha sonra maalesef içlerinden birini kaybettim. Yerine yine bir yavru aldım. Güya ölen dişiydi. Bundan dolayı da dişi almaya gittim. Önceki akvaryumcuda olmadığı için başkasına gittim ve dişi istedim. O da yavruyken cinsiyet belli olmaz dedi. Ben de rastgele bir tanesini aldım. Akvaryuma bırakır bırakmaz eskisi yeni gelene sürekli saldırıda bulunuyor. Bundan öncekine herhangi bir şey yapmamıştı. Acaba yeni aldığım ve eskisi erkek olduğu için mi durum böyle. Tecrübeli arkadaşlardan bu konuda yardım istiyorum.
 
Not: Saldırı hep tek yönlü ( eski melekten yenisine doğru)
İç Filtre
Cevabınız için teşekkürler. Ben de değiştirmeyi düşünmüştüm.
İç Filtre
Mrb arkadaşlar, yaklaşık 20 ltlik akvaryumum var ve buna uygun da iç filtre aldım ama sürekli tutukluk yapıyor. Şöyleki balıklara yem verdiğimde iç filtreyi kapatıyorum ama tekrardan çalıştırdığımda tutukluk yapıyor. Aldığım yere durumu izah  ettim. Orda da denedi tutukluk oluyordu ama çalışıyordu. Temizlik deseniz her hafta temizliyorum. İç süngeri pervanesinin dönmesini engelliyor diye düşünerekten, süngeri az biraz kestim. Bundan dolayı halloldu gibi gözüktü ama tekrardan tutukluk yapmaya başladı. Çalışması için illaki kafa kısmına bir kaç kez vurmam gerekiyor ki. Bu durumda da içindekiler doğal olarak akvaryuma geçiyor. Bu durumun sebepleri ne olabilir, bilen varsa ve beni aydınlatırsa sevinirim.
Akvaryum Boyutu ve Balık Çeşidi/Sayısı
cevabın için teşekkürler ama beta sadece japonları kovalıyor.
Akvaryum Boyutu ve Balık Çeşidi/Sayısı
Arkadaşlar ben de akvaryumda yeniyim mart ayından beri başladım. Buradaki tecrübeli arkadaşlardan  başlığımda da belirttiğim konulardan yardım istiyeceğim. Mart ayında 17-18 lt hacminde akvaryum aldım. Akabinde iç filtre, ısıtıcı da aldım. Önceden fanusta olan biri japon biri de vatoz balıklarını da bu akvaryuma koydum ( tabi fanus bir haftalık falandı. Sağolsun buradaki forumdan fanusun balıklar için işkenceden ibaret olduğunu anlayaraktan hemen akvaryum aldım) daha sonra akvaryumcuya danışarak 1 japon, 1 çöpçü ( 1 cm var), 2 melek ( büyüdükten sonra ikisini de 1 cm lik meleklerle takas ettirdim), 1 beta ve 1 tane de tetra aldım ( maalesef bir haftaya kalmadan öldü). Akvaryumcuya bu kadar balık fazla olmaz mı bu akvaryuma dedim. Hayır 15 taneye kadar bırakabilirsin dedi. Dezenfektan ve antiklor da aldım.
 
Kısacası şu an 17-18 lt lik akvaryumumda 1 beta, 2 japon ( küçük boy olanlardan), 2 melek ( 1 cm), 1 vatoz ( 4-5 cm), 1 çöpçü ( 1 cm) ve 1 tane de cam göz var. Bunlar akvaryumum için fazla mı? ayrıca balıklar her ne kadar aldığım yer birbiriyle uyumludur dese de gerçekten uyumlu mu? ( Zira beta japonları sürekli taciz ediyor. Önceki meleklerimden biri de büyüdüğünde japonları taciz ediyor du.)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.