ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SüleymanTürk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Haziran 2012 18:30
Son Ziyaret:
02 Mayıs 2013 20:29
Toplam Mesaj:
85 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Süleyman Türk
Doğum Tarihi:
23 Ocak 1997
Yaş:
27
İl:
Bursa
Meslek:
Lise 2. Sınıf öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


62 Litre Bitkili Kiraz Karides Tankı.
Lütfen Türkçe'mizi doğru kullanalım.

SON 10 MESAJI

Bursa Bitkili akvaryum sanatı grubu toplantısı (01.05.13)
Gözlerim nerde :(
Güzel bir gündü iyi bir başlangıç oldu :)
Bitki tavsiyesi :)
Merhabalar arkadaşlar,sizden bir konu hakkında yardım istiyorum.
Akvaryumun dekorundan artık sıkılmaya başladım,zaten çok da göze hitap etmiyor.Bu yüzden dekorunu değiştirmeyi düşünüyorum.Ama bazı şeyler hakkında bilgi eksikliğim var ve bunu gidermek istiyorum.Sorularımı yazmadan önce şu bilgiyi vermem gerekiyor,
Akvaryumum 62 Litre,50Cm ön camın eni 30cm de yükseklik var.15+15 Slyvania T8 Daylight ışıklandırma kullanıyorum.Yani Low Tech.
1-Arka plana koymayı düşündüğüm İwagumi tarzı taşların önüne hangi bitkiler olabilir ?
2-Orta plan bitkisi olarak,yani iwagumi tarzı taşların önündeki bitkilerin önüne,H. micra dışında neler kullanabilirim ? {Çünkü Ortada bir kısımda H. Micralarım var}
3-Son olarak da ön plan bitkisi olarak ne kullanabilirim? Aklımda Sp. japan bitkisi var.Uygun mudur? {Aynı zamanda ön planda subulatalarım da bulunmakta}
Sorularım bu kadar,şunu da eklemek istiyorum,gübre-co2 gibi şeyler kullanmıyorum,o yüzden lütfen bakımı kolay ve kırmızı renge sahip bitkiler önermezseniz memnun olurum :)
Yapacağınız yorumlar için şimdiden teşekkürler :)
blue pearl (Mavi inci karideslerim)
Konuyu takip ediyorsanız birşey söylemek istiyorum,katil salyangoz sandıklarınız katil değil,minare salyangoz: http://img269.imageshack.us/img269/4605/img1264.jpg
Katil Salyangoz böyledir: http://img704.imageshack.us/img704/3466/salyangoz2.jpg
Linklere direk tıklanmıyor,kopyalayarak sağ tıklayıp bağlantıyı aç diyebilirsiniz.
SüleymanTürk2013-02-22 21:17:29
Neritenin öldüğünü nasıl anlarım ?
Bir canlı alırken en hareketli,aktif,canlı renklerde ve görevini yapan canlıları almanız gerekirdi.Pet shop sahibi hele paragöz ise asla geri kabul etmez.
25 litre akvaryuma balık önerisi
Estağfirullah triple alakası yok ben sadece doğru yolu göstermek istiyorum önce hata yapıp belli kayıpları verdikten sonra hatasını düzeltmesi mi daha iyi olur yoksa direk işe hata yapmadan başlaması mı daha iyidir arkadaş öneri istiyor biz de bilgilerimiz doğrultusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz yanlış bilgi vermek daha mı iyi olurdu?
bu kökler uygunmu
Peki o zaman denesin ve sonuçları birlikte görelim :)
Bitki Akvaryumu Hakkında
Bu arada eledoalara dikkat edin,keşke almasaydınız diyeceğim ama iş işten geçmiş.Diğer bitkileri zehirleyici ve öldürücü bir zehir salgıladığını duydum,eledoaların olduğu akvaryumda en iyi gelişen bitki eledoalardır.Bunu gözlemlerinizle görebilirsiniz.Sadece ne olduğunun farkına varmanız için bu uyarıyı yaptım.İsterseniz araştırıp sorabilirsiniz.
balık seçmek çok zor
Karideslerle de başlayabilirsin karides dünyası da apayrı bir zevk veriyor.
25 litre akvaryuma balık önerisi
Arkadaşlar her kafadan bir ses çıkıyor.25Litre bir akvaryumda 1erkek 3 dişi lepistes bakarsanız ne olur? Lepisteslerin teki zaten en az 20 yavru verecek,bir de 2. doğumlarında yavru sayısı 3/2 oranında artar,o zaman nasıl başa cıkacaksınız küçücük akvaryumda o kadar yavruya,25litre anca lepistes yavruları için ideal olur.Onun dışında beta bakayım ama bitkisiz olsun diyorsunuz,az biraz kum alın tabanı kaplayacak kadar,sonra köksüz bitkileri araştırın,mesela örnek vereyim,moss türleri.Ya bir pet shoptan veya hobicilerden mangrowe kökü alın,veya derelerden güzel,hoşunuza giden görünümde taşları toplayın kaynamış suda 1 gün bekletin temizlenmeleri için,sonra sarın misina ile mossları taşlara ve akvaryuma koyun.En azından beta kendini daha mutlu hissedecektir bitki olunca.Beta balığı ayrıca çok asil ve beslemesi zevkli bir balıktır sahibini tanır.Akvaryumun litresi düştükçe bakılabilecek türler ve sayıları azalıyor.Yapacak birşey yok malesef.Ayrıca ''ben kucukken kucuk akaryumlarda japon beslerdim'' demişsiniz,japon balıklarına sordunuz mu yerinizde mutlu musunuz? diye.Bu forumda istediğiniz her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.Ama biraz araştırmacı olmanız gerek.Sonuçta uğraşacağınız şey bir malzeme,makine veya oyuncak değil,canlı.O yüzden daha özen gösterip bütün gereksinimleri öğrenerek bir işe başlamak en hayırlısıdır diye düşünüyorum.


Ayrıca cüce vatoz ekle diyenler olmuş,lütfen yorum yapmadan önce doğru sandığınız yanlışları önermek yerine araştırıp doğrusunu bularak en uygun cevabı vermeye çalışınız.Cüce vatozlar 50litre altında bakılamaz.Ben bile 62litre akvaryumda cüce vatozum için bu akvaryum yetmez diyerek daha büyük akvaryumu olan bir arkadaşıma vermiştim..
balık seçmek çok zor
Akvaryum ve tür önerisi bölümüne bakarsanız istediğinizi bulursunuz..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.