ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ycoskun41
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Haziran 2012 12:28
Son Ziyaret:
10 Ocak 2016 20:42
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yunus COŞKUN
Doğum Tarihi:
28 Ağustos 1989
Yaş:
34
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yunus COŞKUN 420LT F1Tropheus İkola

SON 10 MESAJI

ATAKAN PETSHOP
[QUOTE=caquash]Atakan petshoptan forumda okuduğum yorumlardan ve gittigidiyor yorumlarını okuduktan sonra ista 3 in 1 ve malzeme(termometre-kepçe) aldım ve tek kargoyla göndermelerini rica ettim ancak maalesef ıvır zıvır ürünler ayrı kargoyla geldi, her neyse benim asıl beklediğim difüzör ise hatalı kargolandı ve nereye gittiği belli değil bana gönderilip gönderilmediğini dahi bilmiyorum, defalarca gittigidiyor üzerinden mesaj atmama, sistem yöneticileri ile konuşmama ve telefonla cepten ve dükkandan aramama rağmen ne bir cevap alabildim ne de ilgilenen biri oldu, gittigidiyor şikayetim üzerine ücreti iade etti, ama bu petshopun ilgisizliği ciddi boyutlarda, burada yazılan yorumları okuyarak bu firmanın güvenilir olduğunu düşünmemenizi tavsiye ediyorum.

edit: bu mesajdan sonra Ali bey tarafıma ulaşmış olup sorunun gittigidiyor ile ilgili bir sistem hatası olduguna karar verilmiştir. Yani sorun çözüldü.[/QUOTE]

Kendileriyle Lifetech 838 Dış fitre yedek parça konusunda tanıştım. İlgi ve alaka konusunda bırakın ticari boyutta yaklaşmayı 5dk telefon muhabbetimiz olmuştur. [K]İlgi alaka ve hizmet konusunda bence gayet başarılı bir firma.[/K]
Yat Yanına Seyret Akvaryumum(köklü Değişim:)
Çok güzel bi çalışma olmuş. buhar cam ve sump kısımını daha detaylı fotoğraflayabilirsiniz daha faydalı olabilir. Ayrıca kafa motorunu eheim e benzettim. bende düşünüyorum 420lt için minimum 3 katı çevirebilmesi lazım debi düşmesi ve yazdıkları debiyi vermememesi konusunda şüphelerim var. Ayrıca önemli bi etken daha var odada oluşacak düşük frekans motor sesi.[EDIT]ycoskun41,2015-11-22 03:21:32[/EDIT]
Tropheus İkola Ve Su Değerleri
Arkadaşlar Merhaba.

420lt lik Demasoni serüvenimi tamamlayıp Tropheusa geçmeye karar verdim. Mevcut Silis kumumda değişikliğe gitmeden Kayalarda değişiklik yaparak 20 Adet yaklaşık 1.5cm boyunda ikola alarak Tropheusa geçmiş bulunmaktayım. Fakat Tropheuslar hakkında pek bilgim olmadığından araştırmalarım sonucunda pek net bilgiler edinemedim. Tecrübeli arkadaşlardan sorularıma yardımcı olmalarını bekliyorum. bu sayede bilgi kirlili olmadan tek başlık altında da bilgi paylaşımları yapılabilir düşüncesindeyim.

1. Su Sertliği
Bulunduğum ilçede Su analiz raporlarında yıllık PH değerleri 7.40 ile 7.55 arasında değişlik göstermekte. Tropheuslar PH 8.5 - 9 arasındaki sularda sağlıklı yaşarlar ama 7.50 lerde bağısıklıkları zayıf üremeleri ve renkleri verme konusunda başarılı olamayacaklarını araştırmalarım sonucunda ögrendim. Bu durumda Kumu değiştirmem zor bi ihtimal. Dış filtremin bi gözüne kalın mercan kırıgı koysam 420lt tankta Ph ne derecede oynama gösterir? Buffer ve Salt Lake sadece para tuzağı mı? Ph yükseltmek için Maden Suyu kullananlar var bunun yararları ve zararları nedir? Yararlıysa ölçeği nedir?

2. Suya Atılacak tuz.
Suya Atılacak tuz akvaryumculardan da temin edilebilir ve İyotsuz kalın turşuluk tuz olabilecegini de ögrendim. Ilık suda eritip yavaş yavaş suya bir miktar karıştırdım. Araştırmalarım sonucunda net bi bilgi sahibi olamadım. 20lt ye 1 çay kaşığı diyende var corba kaşıgı diyende. Bu konuda net bir değer ve ölçü nedir araştırma analiz varmıdır?

3. Su değişimi
Su değişimlerini Haftalık %30 Düşünüyorum. 100-120lt suyu dinlendirmem mümkün olmadığı için su hazırlayıcı olarak Aquatan kullanıyorum. Bir miktarda bakteri kültürü takviyesi yapıyorum. Su değişimlerinde değişim miktarına göre tuz eklemem gerekli mi?

4. Kaya dekoru
Kaya olarak Gnays kullanıyorum. 3 adet akvaryumun ortasına koydum. sag ve sol kenara 3lü kombin yapmayı düşünüyorum. Su sertliğini sabitleyecek ve arttıracak önereceginiz kaya varmdırı yoksa onlarıda gnays mı kullanayım.?


Akvaryumun suanki halini sizinle paylaşıyorum.

[IMG]http://img.prntscr.com/img?url=http://i.imgur.com/K80Duhj.jpg[/IMG]
Demasoni Tankım 420LT
Tesekkur ederim.

Yavrular dha renksiz seffaflar. Belli belirsiz bantlar gorunuyo. İlk yavru alisim onunda etkisi olabilir. Ama baliklarda hastalik gormek icin dha erken diye dusunuyorum
Demasoni Tankım 420LT
Arkadaşlar yavruluk konusunda da sorunum yok. sorunum hastalık mı beslenme mi anlayamadım. Yavruluğum Akvaryumun dış tarafına takılan hava ile ana tanktan su sirkülasyonu sağlayan model. Ana Tank suyunu yavruluktan kademeli olarak çekip tahliye ediyor. 3 tane farklı bölmesi mevcut boy boy yavrular koyulması için.

Yavrulugun Markası; Marina Askı Plastik Yavruluk Büyük




Demasoni Tankım 420LT
[QUOTE=Can_turgut]Yunus bey kayaların tiplerini deiştirin lütfen!. benden size tavsiye aynı tip bendede vardı bu taşların satışını biz yapıyoruz ismide makarna taşı olarak geçer aynı tip bende kurmuştum akvaryuma sonradan azalttım ve bu taşların daha geniş deliklilerinden veya antalya falez taşı kullandım o taşı daha çok seviyolar geniş deilkli makarna taşı'da mevcut şu an ama dediğim gibi geniş delikli kullanırsanız daha iyi ileriye doğru arasından ölü balıklar topluyabilirsiniz ALLAH KORUSUN...[/QUOTE]


Taşlarla ilgili sorunum suan için yok fakat ölümler Anatank suyunda bulunan yavrularda.
Demasoni Tankım 420LT
Arkadaşlar yavrularda ölümler başladı 4 tane yavru kaldı. Ana Takın suyuna bağlı yavruluk kullanıyorum. Günde 1 Kere canlı ertemia veriyorum.
Demasoni Tankım 420LT

Arkadaşlar bir dişim daha yumurta aldı. Bu kayalar iyi yıkanması gerekiyor. Su içerisinde bekletilip tanzikli su ile yıkamak lazım. ilk zamanlarda kayaları hareket etttirdigim zamanlarda su rengi değişiyordu ama artık iyice temizlendi kayalarım.

 
ycoskun412013-01-11 17:29:46
demasonilerim
Sanırım iç parazit var. yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.  ichthyo damlattıgında kurulmuş döngüyü sıfırlar. Ayrı bir tanka alarak ichthyo damlattıgın tankta alarak balığı 1 dk bekleyip tekrar ana tanka koy. Ama Ana Tanka ichtyo kullanma. Sanırım onların 24 saat etkisi var. 24 saat doldugunda bakteri kültürü ve Aquatan ilave et. ana tanka sakın ichtyo kullanma.
Demasoni Tankım 420LT

Arkadaşlar Damızlık altı olarak aldıgım Demasonilerden ilk yavrumu aldım. 1 Adet dişim ilk olarak 9 Adet yavru verdi. İlk yumurta alışı olduğu için kusturma yapmadım. Suan Başka dişilerimin ağzında yumurta yok. Yavruları artemia çıkartarak besliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.