ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
carpediem34
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Haziran 2012 01:54
Son Ziyaret:
13 Eylül 2016 13:29
Toplam Mesaj:
47 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gökhan tanrıverdioğlu
Doğum Tarihi:
24 Temmuz 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
satış pazarlama müdürü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


BİZ NABZA GÖRE ŞERBET VERMİYORUZ. ÖNCE ŞERBETİ VERİYORUZ NABIZ NE ATARSAA

SON 10 MESAJI

200*50*55(h) Karadenizin Beyaz İncisi
Şu akvaryuma olumsuz yorum yapanlara şaşırıyorum ya.. sırf eleştirmek için yazıyorsunuz. klasik akvaryum çizgisinin dışında çok şık ve güzel bir akvaryum olmuş. ellerinize ve emeğinize sağlık. 

benim tavsiyem, bu akvaryumda az sayıda yunus beslemek yerine rengarenk kalabalık bir akvaryum yapın derim. misafirlerinizin gözünü alamayacağı bir akvaryum olur diye düşünüyorum. 

sağlıklı balıklar
3D fon yapımı

Forumdaki konularda sıkça takip edip ilk kez denediğim 3D fon denememdir. 

Tavsiye öneri ve eleştirilerinizi bekliyorum. Duruma göre akvaryuma koymayacağım :) Şuan son kat boyasını yaptım balkonda kurumaya aldım.


Uygulamayı düşündüğüm akvaryumum bu. Demasoni sarı prenses ve snow prenses besliyorum.

Birde bişey sormak istiyorum. Derz dolgusunun üzerine boya uyguladım. 
POLİSAN ın su bazlı tüp boyası. Suya salınım yapmayacağını söylediler. Riske atmamak için üzerine koruyucu uygulamalımıyım? Nasıl bir koruyucu uygulayabilirim ? Daha önce yapmış arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum
Nakata2012-07-12 08:51:48
Antalya'da Mbuna Dünyası "ONARIMDA" Ftğr başladı Eski ve Yeni. S:11
[QUOTE=Mehmet GÜL] Ali abi güzel düşüncelerin için teşekkürler. Balığın türü ise Aulonocara sp. Red Rubescens Red Rubin'dir.

[/QUOTE]

İsme bak ya :) ispanyol mu bu balıklar 4-5 isim bi arada :) 

şaka bi yana çok güzel balıklarınız. maşallah 
Tropheus için Hobici İlanları Hk.
Arkadaşlar merhaba 

ben bu hobiye bir internet sitesine satmak için nintendo wii koyduğumda full akvaryum teklif edilmesiyle 2-3 ay önce başladım. Şuan balık beslemenin ne kadar zor bir iş olduğunu gördüm. akvaryum.com forumunda balıklarla ilgili birçok şey öğrendim. zorluklarını da verilen emekleri de hobicilerin balıklara olan tutku ve bağlılıklarını da....

bu hobiye başlamadan önce balıkların çok daha pahalı olduğunu düşünürdüm ve fiyatları hakkında hiçbir bilgim yoktu. Ben aradan 3 ay geçmesine rağmen ve akvaryum.com u hergün neredeyse açılan bütün konularıyla takip etmeme rağmen hala bu balık fiyatlarının ucuz olduğunu düşünüyorum. 10 liraya harika canlılar satın alıyosunuz ve hala pahalı diyosunuz. ayda 50 TL verseniz 3 ayda tek tür gayet düzgün bir yavru koloni yaparsınız kanısındayım..

ben aynı zamanda evimde tarantula da besliyorum. pahalı bir canlı görmek istiyorsanız tarantulaları inceleyin derim size. ufacık yavru tarantulalar 100- 150 TL den satılıyor. forumda görüştüğüm profesyonel hobicilerin çoğu para kazanmak derdinde de değil. kiminle konuştuysam bana yavru hediye etme teklifinde bulundular. 

yani arkadaşım gerçekten bu balıklar pahalı değil. bir hatunla yemeğe çıksan 200 TL bi balığa 10-15 TL vermişsin çokmu 
tür belirlemesi resimli
Resimdeki balığın tam olarak türünü söyleyecek bir arkadaş varmıdır acaba. bir arkadaş sülfür kafa maylandi dedi ama emin olmak istiyorum.
carpediem342012-06-26 02:07:57
Yunuslarımda sorun mu var ? resimli
[QUOTE=GÜMRÜKCÜ ÖMER]Merhabalar akvaryumun hacmi yunuslar için yeterli degil bide yunuslara açıkrenk kum kullanın  silis kum olabilir iç dekarasyonuda degiştirin olabildigince açık alan yapın yunuslar açık ve geniş alanı severler[/QUOTE]

kum konusundaki tavsiyenizi dikkate alıcam teşekkür ederim 
Yunuslarımda sorun mu var ? resimli
[QUOTE=Ulvi]Dekor ve hacim sorunu var.
Siyah kum olduğundan yunuslar kendini karartmış. Stres yapacaklardır bu akvaryumda akvaryumunuz büyültüp daha açık renki bir kum alın.
[/QUOTE]

Forumda siyah kumun iyi olduğunu söyledikleri için siyah almıştım ama eğer balıklara iyi gelecekse değiştiririm. teşekkür ederim 


[QUOTE=havrali2004] Kardeşim bi sorun yok ama akvaryum dekaroasyonu felaket yanlış anlama sakın benim 200 lt akvaryumda sadece 3 testi var sende sadece testi koysan yeter hemde balıklar için alan açılmış olur sağlıklı balıklar.... [/QUOTE]

ya aslında çok fazla taş olduğunu bende düşündüm ama içinde dolaşabilecekleri mağaralar yapmaya çalıştım ondan biraz böyle oldu. doğal ortamlarına yakın bişey olmasını istedim. 
Yunuslarımda sorun mu var ? resimli


200 L tankta ;

5 yunus 1E 4D
2 sp 1E 1D
1 sülfür kafa 1E
1 snow prenses 1D

Bu şekilde balıklarım. yukarıda göründüğü gibi balıklarım sürekli akvaryumun sol duvarında takılıyorlar. sizce herhangi bir problemlerimi var ? diğer alanlarda neden dolaşmadıklarını anlamıyorum kafaları eserse bir-iki tur atıp tekrar aynı yere geliyorlar. yardım ederseniz sevinirim? Neyi eksik yapıyorum sizce??
carpediem342012-06-22 02:18:58
Duvara gömme Akv. 50'de 270 Lt. geçiş S-7 - Trophesu geçiş S-16
[QUOTE=mithataktop]

 
 
 
 
[/QUOTE]

hocam sen bu dekorasyon işini gerçekten iyi biliyosun .. baştan sona bütün görüntülere baktım taşları kökleri ve bitkileri çok güzel kombine ediyosun. tebrik ederim .. şu akvaryuma benim gibi bakıp kaç kişinin imrendiğini özendiğini tahmin etmek güç değil. eminim bende dahil tamamımız :)
böyle kusursuz bir akvaryuma maşallah demekten başka bişey söylenmez.  nazarımız değmesin. 

sağlıklı balıklar. 
Clarias Batrachus (kedi balığı)
Çok hareketli ve cana yakın balıklardır. çok hızlı büyürler. bende 3 tane vardı 1 tanesini birine verdim. diğer 2 tanesini de arkadaşıma veriyorum. çok hareketli olduğu için akvaryumdaki diğer balıkları strese sokuyorlar. kısa sürede şaşırtacak kadar büyürler. bu balıklar akvaryumun dibinde zerre kadar yem bırakmazlar o iyiliği var :) akvaryumda özellikle köşelerdeki bütün dekor ve kumu altüst ederler. bildiklerim bunlar :) 

yani kısacası çok tavsiye etmediğim bir balık :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.