ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
enginengin55
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Mart 2012 10:44
Son Ziyaret:
19 Kasım 2023 12:23
Toplam Mesaj:
64 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
engin üresin
Doğum Tarihi:
18 Haziran 1982
Yaş:
41
İl:
Samsun
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Baliklar akvaryumda hapsolduklarini biliyorlar mi?
Yorumlariniz icin tesekkur ediyorum, artik bende kendi icimde mukayesemi yapmaya devam edecegim.
Baliklar akvaryumda hapsolduklarini biliyorlar mi?
[QUOTE=mai_41] Sonsuz bir evrende biz kendimizi dünyaya hapsedilmiş hissediyormuyuz ? 
Ben hissetmiyorum..Aya, marsa, varsa başka dünyalarada gitmek istemem, tırsarım..Doğduğumda bana sunulan bu olduğu için yadırgamıyorum. Akvaryumda doğmuş balığında böyle hissettiğini düşünüyorum. Ama doğadan toplanıp alınanlarda ciddi sıkıntıdır. Koray beye birebir katılıyorum..Akvaryumdan doğaya salacağınız balığın doğada yaşama şansı daha az..hatta yok..
Bize düşende balıklara mümkün olduğunca geniş hacimli akvaryumlar ve doğasına yakın ortamlar sunmak ..Tek şansları biziz, ve bunu yapacak gücümüz var.. Hobiye tekrar başlayabilirsiniz..
Ben elimden gelse balıklarda önce sokaklarda dilendirilen çocukları doğal ortamlarına sokup , çocukluklarını yaşatmak isterim..ama birkaçına yardım etmenin dışında bu durumu çözecek gücüm yok..Ama gücü olanlar var  
[/QUOTE]

Simdi bir acidan baktigimiz zaman dogru ama, yasadigimiz dunyada hangimiz dunyanin heryerine gidebiliyor yada bu dunyadaki herseyi maddi yada manevi yapabiliyor, yani dunya bile bizim icin cok buyuk, ama hangi akvaryuma koyarsaniz koyun baliklar bu akvaryumun heryerine saniyeler icinde ulasabiliyor. Ama bir yandan baktigimiz zaman ufak bir goldeki baliklar icinde ayni sey gecerli, yani dusunursek buyuk bir akvaryum gibi oluyor ve dogal ortamlari o kucuk göl oluyor.Biraz kafa karistirici bir durum benim acimdan. Daha onceden katil salyangozlar beslemistim acaba sadece bitki ve salyangoz akvaryumu mu yapsam , yoksa baliklar icin dusundugum bu durum bir acidan baktigimiz zaman salyangozlar icinde gecerli oluyor.Canlilara gore maksimum akvaryum boyutu olsa,yani su kadar litre akvaryum kurar ve icinde su canliyi beslerseniz, o beslediginiz canli kendisini dogal ortamina sanacaktir seklinden kesin bir bilgi olsa ancak benim isimi o gorur sanirim, ama buda cok zor gibi gorunuyor.
Baliklar akvaryumda hapsolduklarini biliyorlar mi?
Evet dogru Mesut Bey , akvaryum sartlari zaten uygun degilse bunu besledigimiz baligin hareketlerinden de anlayabiliyoruz, ve durumu duzeltme youlna gidiyoruz, ve baliklar sartlar uygun olunca yasiyolarlar ve ureme gerceklestiriyorlar. Yalniz muebbet hapse mahkum olmus bir insan istemesede bu durumu kabulleniyor ve eceliyle olebiliyor, benim kafama takilan acaba baliklar akvaryumdan disari cikamayacaklarinin ve dunyanin onlari koydugumuz akvaryumdan ibaret olmadiginin farkindalar mi ? Farkindalar ise artik yapacak bisey yok deyip durumu kabulleniyorlar mi ?
Baliklar akvaryumda hapsolduklarini biliyorlar mi?
Herkese merhaba , 15 sene once akvaryum hobisiyle tanistim ve canli doguranlar uzerine bu hobimi ilerlettim, ozellikle lepistes besledim ve urettim. Yalniz baliklarin akvaryum icinde hapsolduklarini bildiklerini ve muebbet hapis gibi hisettiklerini dusunmeye basladim ve baliklara eziyet olmamasi icin cok sevidigim bu hobiyi biraktim. Acaba bu konu hakkinda tutarli ve aydinlatici dusunceleri olanlar var mi diye bu konuyu actim.
Bu arada akvaryumlarim hepsi bitkili 100 lt ve civari akvaryumlardi, yani ufacik fanuslara birbiriyle yasamayacak baliklari bir araya koyan insanlardan degilim, akvaryumculuk gereklerine ve kimyasina uyan bir kisiyim.
Simdiden tesekkurler.enginengin552015-05-16 08:41:04
Samsun'da bir akvaryum grubu kursak?
Tamam numaranızı aldım, yarın ben sizi bulışma yerine gelice ararım. Kaç kişi geleceği belli mi acaba ?
Samsun'da bir akvaryum grubu kursak?
Tamam o zaman, cumartesi akşamı ayrıntılarıda(tel numaralarımız vs...) konuşuruz.
Samsun'da bir akvaryum grubu kursak?
Şimdi gelenleri en geç cumartesiye kadar buradan listeleriz. Sonra telefon numrası alışverişi yapılır zaten, ama bakıyorum kimseden ses seda yok. Herkes ben varım demiş ama konuyu takip eden yok sanırım mesaj falan mı atsak acaba ?

1-Yusuf İlker Ekim
2-Engin Üresin

Diğer katılacak arkadaşlar kendilerini bu listeye eklerlerse kimin gelip kimin gelemeyeceğini öğrenmiş oluruz. Eğer yeterli çoğunluk sağlanamazsa toplantıyı erteleme durumunu konuşabiliriz. Saygılar.
Samsun'da bir akvaryum grubu kursak?
Bir aksilik olmazsa geliyorum. Saygılar.
Akvaryumumdaki garip böcekler
[QUOTE=ByRaptiye] [QUOTE=enginengin55] [QUOTE=xdelix]Merhabalar Atilla arkadaşım,senin akvaryumunda bulunan böcek tarzı şeyler ,talı su mikroorganizmaları  ile beslenen supiresi türünden bir canlı akvaryumuna bir zararı dokunmaz .
 
saygılar.
[/QUOTE]

peki hocam suyun dışına çıkma yada suyun dışında yaşama ihtimalleri var mı, sonuçta zıplıyorlar bende üstlerini tül ile kapattım dışarı çıkıp evde çoğalmasınlar diye.Saygılar.
[/QUOTE]

Öyle bir şans yok. Su piresi suyun dışında yaşayamaz. Balık olarak hangi türü besliyorsunuz?
[/QUOTE]

Bu canlılar su piresi üretimi için kullandığım şeffaf kovadalar, kovada pistia ve su mercimeği var onların üstünde sağa sola zıplıyorlar. Ayrıca kovada adi salyangozda mevcut.
Akvaryumumdaki garip böcekler
[QUOTE=xdelix]Merhabalar Atilla arkadaşım,senin akvaryumunda bulunan böcek tarzı şeyler ,talı su mikroorganizmaları  ile beslenen supiresi türünden bir canlı akvaryumuna bir zararı dokunmaz .
 
saygılar.
[/QUOTE]

peki hocam suyun dışına çıkma yada suyun dışında yaşama ihtimalleri var mı, sonuçta zıplıyorlar bende üstlerini tül ile kapattım dışarı çıkıp evde çoğalmasınlar diye.Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.