ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
_PoseidoN_
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Temmuz 2006 16:27
Son Ziyaret:
09 Eylül 2006 14:40
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ilker D
Istanbul

SON 1 MESAJI

Hazin bir ilk deneyim...
Herkese merhaba,

Akvaryum işine yeni heves etmiş biri olarak, bir ay kadar önce 70 cm.lik bir akvaryumla başladım. Ancak bu ilk ay hayal kırıklıkları ile geçti.

İlk balıklarımı, Eminönün'den akvaryumumu da aldığım yerden edindim. Kabaca bana dedikleri, balık seçerken ana bir çeşitten seçmem gerektiği idi. Ben de o an bana çok sevimli gelen tropik balıkları seçtim . Oradaki kişiye de danışarak 2şer tane Argus, Melek, Gurami ve Neon Tetra aldım. Aldığımın ertesi günü sabahında maalesef Argus'lar, Melek'ler ölmüştü. Halbuki akvaryumcunun dediğine bakılırsa Argus'lar dayanıklı balıklardı.

İlk şüphelendiğim, akvaryum içinde çok akıntı yaratan Atman marka filtre. Filtrenin su veren kısmına gelen balık, akıntıya kapılıp 10 cm kadar geri sürüklenip, sersemliyordu. Acaba filtre çok mu güçlü? Halbuki tüm sistemi Eminönün'deki akvaryumcunun tavsiyeleriyle oluşturdum!

Sonradan okuduğum makaleler ışığında, ikinci şüpheli de sürekli açık bıraktığım ışık oldu! Akvaryumumun içinde bitki ya da taş olmadığı için herhangi karanlık bir köşe kalmıyordu. Artık ışığı günde 1-2 saat açık bırakıyorum.

Bir diğer şüphelendiğim şey de Melek'lerin aslında tropik balık olmaması. Amerikan cichlid'i olarak geçiyor. Sizce Melek, Guramiler ve Neon Tetra'lar bir arada yaşayabilir mi? Bu "kimler birlikte yaşar" bilgisini nasıl elde edebilirim?

Sonunda sistem yavaş yavaş rayına oturdu gibi: şu an 1 Gurami ile 1 Neon hayatta ama 1 haftadır herhangi bir sorun yok. Neon'ların sürü halinde dolaşmak istediklerini okudum. Biran önce yeni Neon'lar mi eklemeliyim?

Yardımlarınız için teşekkürler.
Ilker - Acemi Akuvarist

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.