ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bbevren
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Şubat 2012 23:58
Son Ziyaret:
14 Temmuz 2014 15:42
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bekir Evren
Doğum Tarihi:
18 Temmuz 1977
Yaş:
46
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bekir Evren

SON 10 MESAJI

f0 balıklar hakkında.
[QUOTE=furrion]Bu konunun açılmasına sebeb olan satıcı şahıs o zaman yalan söylediğini itiraf ediyor.Adam yalancı  şu anda yalan söylemediğini kim bilebilir ki_?[/QUOTE]

Email ile önceden paylaşılmış bir makaleydi, biraz daha derinlemesine araştırınca cichlid-forum.com sitesinde kısa bir süre içinde sebebi bilinmeden silinen bir yazı imiş.

Ben ne satış yapıyorum nede ticari bir amacım oldu akvaryum konusunda..üstelik kendimde bir ton balık aldım f0.

Dikkat edersenizde hiçbir yorumumda olmadı zaten..yalan konusunuda anlayamadım banamı diyorsunuz?
bbevren2013-04-07 14:01:22
f0 balıklar hakkında.
Merhaba, Simbarashe. 
Sorularıma vereceğin cevapları ciklet sevenlet sitesinde yayımlamak istiyorum. Öncelikle zaman ayrdığın için teşekkür ederim. Bize kendinde, tropikal balıklarla ilgili geçmişinden ve ilginden bahsedermisin? Zambia ve Tanzanyada üretim çiftlikleri tarafından ve gölden yakalanan balıklar nasıl bir aşamadan geçiyor ve biz bu balıkları nasıl akvaryuma alıştırmalıyız. Akvaryumda sıkça karşılaştığımız tropikal balıkların hastalıkları vahşi yaşamlarındada oluyormu sıklıkla? 

48 yaşındayım Mpulungu'da doğdum. 6 çocuğum var hiç bir zaman bir akvaryum kurmama zamanım olmadı daha doğrusu gerekde görmedim.  3 yıldır meyve ithalatı yapan şirketimi işletiyorum ondan önce 24 yıl  çeşitli balık üretim çiftliklerinde görev aldım temizliğinden ithalatına kadar birçok statüde bulundum. Aslında bu postada balıklara ilgimden çok bu işin ticari yalanlarından bahsetmek istiyorum bu işle hala ilgilenenler bunu okuduklarında ki hiç sanmıyorum okuyacaklarını, beni hain gibi düşünecekler ama işin gerçekleri bildiğiniz gibi değil. Sorunda gölden yakalanan balıklar demiştin, afrikada gölden balık yakalanmıyor cunku artık yasak bırakın yakalamayı dalış yapmak için bile birçok izine ihtiyacınız var. Bahsedilen bu gölden yakalama 20 yıl önceydi. Buradaki tüm çiftliklerin gölü gördükleride bile yok. Dışmekan havuzlarında yıllardır yaşayan damızlık olan balıkların yavruları yetiştiriyoruz.  Son çalıştığım Saabra Fisheries firması örneğin, vahşi balık diye ithalat yapmasına rağmen gölden 730km uzakta hatta birçok üretim tesisleri ülkenin dışında. Aklınıza bunu bilen dağıtıcı neden sizden alıyor o zaman diye bir soru gelebilir onun sebebi çok açık. Bir yavru balık bize 0.2 cent maloluyor. Başka bir ülkede bu maliyet imkansız üstelik hem ucuza alıp hem afrika balığı diyerek misli satabiliyorlar. Yani çok miktarda balık alan birisi için, kendi ülkesinde üretilen balıkları almak çok daha maliyetli olur.

Akvaryumcu neden vahşi yakalanan balık ister? Kendisini özel hissetmek, doğadan kopartıp sahip olma duygusu ve çok güçlü renkleri olduğu için. Detaylı bakınca aslında bu 3 öğede özünde peri masalı. Sanıyormusunuzki havuzlarımızda hapis olan ve en ucuz yemlerle beslenen balıklar renkli olacak? Bana sorarsan hepsi aynı renk görünüyor… Buda işin inceliklerinden birisi, balıklar kargolanmadan 10 gün önceden yoğun bir renklendirme yemlemesi yaparız pollia condensata ve onlarca bitki karışımlarını yemlere karıştırırız bu şekilde balıklar sağlıklı dururlar.

Hastalıklar konusu ise oda başka bir konu. Havuzlarda kepçeyle kilolarca ölü balık çıkardığımız zamanlar hep oluyor akvaryumdada olacaktır buda bu işin riski

Simbarashe Mautsa 
Çeviri Hakanito
Tanganyika İkizleri 200cm+130cm
21x8w 4 mavi 4 beyaz t5 (2lik akvaryum)
28x2 1 mavi 1 beyaz t5 (130luk akvaryum)

Ayrıca armatürler modifye edildi içine 10metre 3 renkli smd led ve arka plana 5m led döşendi (fotoğraflarda yanık değil)


Yarışma hakkında bu konuda birşey sormak istiyorum hepinize..deneme amaçlı aşağıdaki fotoğrafın büyük ve yazısız halini yarışmaya sokmak için yükledim. Gelen cevap da yazan ise fotoğrafımın kalitesiz olduğu ve yarışmaya kabul edilmediği... 

Tamam çok uğraşamadım fotoğraf işiylede kabul edilmeyecek kadarda kötümü sizce? En azından diğer örneklere bakınca...tuhaf




Aynı yarişmada kabul edilen diğer fotoğraflardan örnekler

bbevren2012-12-17 12:12:58
Göz göre göre geçmeyen benek ve oluşan parazit balıklarımı eritiyor..
Suyunuzu eklemeden önce dinlendiriyor musunuz yada su eklemesini çok mu hızlı yapıyorsunuz?  Bende başıma gelen benzer bir durumun sebebinin klordan olduğuna kanaat getirdim.
Sera Baktepour kullanırken karbonu cıkarmayı unuttum acil yardım.
Aktif karbon sudaki kimsayalları yok eder..ilacınızın etkisinide zayıflatır tekrar ilaç uygulamanız gerekli.
Kaya tuzu koymam gerekirmi çok önemli bakarmısınız
Koyarken oranını çok iyi ayarlamanız gerekiyor bir keresinde fazla tuzdan balıklarımda problem oluşmuştu
Gözbebeklerim,Safkan L144 Longfin Blue Eyelerim ,Yeni Fotolar Sayfa 3
Sağlıklı ve güzel longfinleriniz var.. benim merak ettiğim birşey diğer L türü vatozların üretimi konusu..hiç yapan yokmu?
500 Lt. Bitkili Discus - Yeni Akvaryumla Devam :)
Discus çok hoşuma giden ama bir türlü cesaret edemediğim bir tür..maşallah balıklarınıza
süper 180*60*60 kurulum ve yeni resimler
Hayırlı olsun...çok güzel heyecan yeni akvaryumu beklemek..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.