ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Cenk ÇİFTÇİ
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Şubat 2012 23:05
Son Ziyaret:
04 Mayıs 2017 09:45
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kadir cenk çiftçi
Doğum Tarihi:
27 Haziran 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kadir cenk çiftçi

SON 10 MESAJI

Eheim Jager 300Watt ısıtıcı
3 yıldır hem 300 waat olanını 560 lt hemde 200 waat olanını 200 litrede kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım.Sadece büyük akvaryum özel harici dijital termastat devresinden geçirdim biri yanlış yaparsa diğeri yapmasın diye :) hatta büyük akvaryumumu boşaltığımda fişi çekmeyi unutmuşum 2 gün cayır cayır çalıştığı halde hiçbir şey olmadı bir çok diğer marka ısıtıcılarda böyle bir durumda camı çatlar kırılır çalışmaz hal alır en ufak bir şey olmadı güven alıp kullanabilirsiniz.
L144 LONGFİN SUPER REDLER YAVRULADI . sayfa4'd
[QUOTE=DOĞAN KARDEŞLER]
               YENİ İTHALATIMIZ  ALBİNO CHİPİMBİ DAMIZLIK BALIKLARIMIZ GELDİ ... BANA BU İTHALATTA YARDIMI DOKUNAN, EMEĞİ GEÇEN SEVGİLİ NACİYE DOĞAN, SERDAR ŞAMDERELİ VE TURGUT ÇALIŞ KARDEŞİME TEŞEKKÜR EDERİM ... ŞİMDİLİK BU TÜRLERİMİ TANIYORUM.ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER İÇERİSİNDE KISMET OLURSA DAHA BAŞKA NADİR TÜRLERİDE BEĞENİLERİNİZE SUNUYOR OLACAĞIZ... UMARIM BEĞENİRSİNİZ. ŞİMDİDEN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM ...



[/QUOTE]
 
Normal Chipimbi Besleyen biri olarak bunlara bittim.Kocaman bir maşallah güle güle besleyin.
 
Bu ırkı mutasyonu nasıl elde ediyorlar bilgisi olan varmı acaba?Sanırım bir kaç tropheus türünün çaprazlaması sonucu elde edilmiştir diye düşünüyorum.
TROPHEUS CHİMPİBİ AKVARYUMUM YENİ EVİNDE SF2
İyi dilekleriniz için teşekkürler.Açıkçası piyasada çok tutulan bir balık olmasada asıl renklerini verdiklerinde izlemesi son derece zevkli.3 yıl bitiyor balıkların ben olduğu süre birçok yavru aldım ancak bir türlü kendime yeni bir koloni oluşturamadım malesef :) gelen eş dostları kıramıyoruz sadece bir kaç tane dişi ayırdım kendime biraz zaman geçip balıklar kendine geldikten sonra kan değişikliği olması mayetinde bir kaç tane dışarıdan yine bunlar kadar kaliteli balık eklemeyi düşünüyorum ki aile içi eşleşmeleri nispeten önlemek ırkın güzelliğinin devamını yansıtmak için.
 
Bu arada tropheusa başlamadan önce bir çok kişi zor balık besleyemezsin bloat olur bakamazsın parana yazık gibi kavramları çok dinledim ama bu öğütleri bir türlü içime sindiremedim sözünü dinlemediğim kişiler kızmasın bana :) bu balıkları beslerken içinizde biraz hayvan sevgisi varsa bu kadar zor bir balık olmadıklarını göreceksiniz ki bende ki balıkların çekmediği stres yaşamadıkları çile kalmamışken hiçbir kayıp vermedim.Tropheusa yeni başlayacak arkadaşlara önerim biran önce iyi bir koloni oluşturup beslemeye başlayın son derece keyif alacaksınız.
TROPHEUS CHİMPİBİ AKVARYUMUM YENİ EVİNDE SF2
Herkese Tekrar Merhaba,
 
Uzun zaman oldu birşey paylaşmayalı uzaktan zaman zaman takip ediyordum kısmet bugüneymiş.
 
Öncelikle yeni bir akvaryum kurmasamda tür değişikliği yapmasamda akvaryum boşaltıp tekrar kurmak en az yeni akvaryum kurmak kadar heyecan veriyor insana.Ev değiştirdiğimizden malesef taşınma teleşanı bizlerle birlikte evdeki hayvanlarda çekmek zorunda kaldı.Kuşlar ve kaplumbağlar için sorun daha az olsada akvaryum balıkları için bu hiçte kolay olmadı öncelikle tüm yavru tankındaki balıkları anaçların yerine koymak zorunda kaldık böylesine büyük bir işe girişincede akvaryumların detaylı temizliklerini yapalım dedik.Yavru akvaryumunu işyerine götürdüm ve anaç tankından damacana ile su taşıyarak döngünün çabuk oluşmasını saladık nede olsa fazla vaktimiz yoktu ve balıkları kaybetmemek için her yolu denemeliydik :) daha sonra tüm balıkları yavru tankında 3 hafta misafir ettik yeni evde yer sorunu yaşadık orası mı olsun burası mı olsun derken akvaryumumuza yer bulduk sonunda güzel olsun aklımdakileri yapayım diye fazlada acele etmedik.Sonunda anaç tankımı kurup döngüyü oluşturduk ve balıkları tekrar eski ama yeni dekorlu evlerine getirmeye koyulduk eve yaklaşırken birde maddi hasarlı trafik kazası yaşadık balıkları suyu döküldü saatlerce beklemek zorunda kaldık oksijenleri neredeyse bitiyordu ufak çaplı baygınlıkta geçirseler Allah şükür kayıp vermedik bu kadar strese iyi bile dayandılar.
 
Bu arada eheim hava motorum bozuldu yerine sera marka 550 R aldım eheimden daha gürültülü çalışsada performans olarak çok daha iyi.
 
Bir çok aydınlatma istemi denesemde istediğim sonuca bir türlü ulaşamamıştım ancak JBL marka solar color ve solar natur T5 floresanları ile son bir şansımı deneyim dedim aldığım sonuç beni fazlasıyla tatmin etti.Biraz pahalı olsalarda sonuç olarak iyiler.
 
Akvaryumun kurulum resimlerini sizlerle paylaşmak istedim.Hala Chimbi beslesemde  bunlardan hariç istediğim tarzda F0 duboisi halembe yada daha özel ırklar(albino serileri) beslemek isterim.
 
 
[/URL]
 

[/URL]

[/URL]

[/URL]

[/URL]

[/URL]

[/URL]

[/URL]

[/URL]

[/URL]

[/URL]

[/URL]

[/URL]

[/URL]

[/URL]

[/URL]

YAVRU TANKI
 

[/URL]

[/URL]

[/URL]

 
Bembalarımda gitti. Hobi bitti.
Maşallah Allah nazarlardan saklasın
Tropheus Kiriza Gold 120 adetlik MİNİ koloni sy:34'te
MAŞALLAH ÇOK GÜZELLER,ALLAH NAZARLARDAN SAKLASIN.
TROPHEUS CHİMPİBİ AKVARYUMUM YENİ EVİNDE SF2
[QUOTE=fb_yelken]Piyasasını bilen için çokta pahalı değil aslında Cenk abi.. Akvaryumcudan 13-15 tl vereceğine gelip senden daha uyguna alacak ve sözüm bütün balıkçılara değil dalavere yapmadan tertemiz sağlıklı balıkları alıp yıllarca zevkine bakacak.[/QUOTE]
Bülent boşver biz hobi yapıyoruz ticaret değil satış ilanından bahsediyorsun sanırım yavruların büyük bir bölümü verildi.Burada sadece akvaryumu ve balıklarımı tanıttım satış ilanı için tel numaram var veya özel mesaj ile bana ulaşmak isteyen ulaşabilir.Burda sadece balıkları ve akvaryumu konuşalım.
150x50x60 yeni tankim(Viyanadan gurbetci)
Maşallah akvaryumunuz hayırlı olsun balıklarınızıda iyi günlerde besleyen bol yavrular dilerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.