ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akeryus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ocak 2012 14:34
Son Ziyaret:
17 Aralık 2020 20:54
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
y aker
Doğum Tarihi:
16 Nisan 1984
Yaş:
39
İl:
Bursa
Meslek:
Bankacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

y aker

SON 7 MESAJI

Isıtıcı Tavsiyeleriniz Nedir ?
Eheim jager, proline ve atman filtre kullanan birisi olarak, tavsiyem tetra proline olacaktir. Cok stabil ve hassas bir urun.
Tetra Proline Isıtıcı İnceleme-tavsiye Etmem!!!
[:)]Merhaba;
Eski ısıtıcımın kalibrasyonu ile oynaya oynaya bozmam sonucu, yeni bir ısıtıcı almam gerekti ve bu konuya rast gelip incelemeyi okuduktan sonra 100W modelini internet üzerinden sipariş verdim. Akvaryum hacmim 60 L.
Isıtıcı elime dün akşam üzeri ulaştı. Öncelikle ilk dikkatimi çeken kutusu gayet özenilmiş ve kaliteli malzemeden yapılmış, kutu içeriğinde ısıtıcı, cama askı aparatı ve maalesef içerisinde Türkçe bulunmayan kılavuzu bulunmakta. Isıtıcı genel yapısı itibariyle plastik malzemeden üretilmiş ve darbelere karşı bu yüzden ekstra dayanıklı olduğu firma tarafından altı çizilerek ifade edilmekte. Şekil ve yapı itibariyle klasik ısıtıcılardan farklı olarak yuvarlak değil, derinlik olarak ince ancak enine geniş bir ürün. Elinize aldığınızda modern ve sağlam bir hissi var.
Hemen ısıtıcıyı akvaryuma takıp ısıtıcıyı kullanmaya başladım. Gerçekten ayarlandığınız ısıya çok yakın değerlerde çalışmaya başlıyor, ben 25 dereceye (yaklaşık) ayarladım ve dijital ve JBL civalı derece ile kontrollerini yaptığımda çok yakın değerlere ulaştığımı gördüm. Gerçektende 25 dereceye ayarlandığında yakın bir değer elde edebiliyorsunuz ki kulanma klavuzu da +-1 derece fark olabileceği belirtilmiş yakalanan değerler bu aralığın çok daha altında oluyor.
Önceki ısıtıcıma göre (Eheim Jager) kalibrasyon mevzusunun bulunmaması bence bu ısıtıcının en büyük artısı, çünkü Eheim gerçekten çok sağlam ürünler üretiyor olsada bana göre kullanıcı dostu bir marka değil [:?] bazı konularda. Tetra proline ısıtıcının hassaslığına gelince yaptığım ölçümlere göre 0.5 derece içerisinde ısıyı sabit tuttuğunu gözlemledim ki bu da kullanma kılavuzunda yazan değerler ile paralel orda da aynı değerler verilmiş ancak Eheim bu konuda bana göre daha hassastı ölçümlerime ve gözlemlerime göre 0.2 veya 0.3 derece arası devereye giriyordu.
Sonuç olarak internet üzerinden uygun bir fiyata denk getirebilirseniz fiyatına göre uygun ve kalitesini hissettiren bir rürün olduğu düşüncesindeyim. Kalibrasyon ayarının olmaması en büyük artısı, hassasiyeti yerinde ve modern bir yapısı olan ürün, kutusunda 100W için 150 L kadar kullanılması önerilmektedir.
Tavsiye konusuna gelince bu konu için biraz daha süre geçmesi gerektiğini düşünmek ile birlikte ilk izlenimlerimin gerçekten iyi olduğunu belirtmek isterim.
Sağlıklı hobiler.[:nazar:]
Tetra ex 1200 için yorumlar
Daha once ex 600 modelini simdi de ex 700 new modelini kullanan birisi olarak gercekten fiyatina gore mukemmel is cikaran bir urun aldiginizi belirtmek isterim. İyi gunlerde kullanin..
Tetra Tec EX700 Kullananlar İçeri
Daha önce de 200L tankımda Ex600 modelini kullanmıştım, yeni tank kurduğumda da tetra ex 700 modelini tercih ettim, yeni tankım 60L bitkili fakat musluklar ile debiyi kısıyorum, bence filtreler kaliteli, fiyatına göre fazlasını sunan ürünler.
Ben arkadaşlara tavsiye ederim. Tabi sıkıntılar da yaşanmamış değil şikayetçi olan çok ama şimdilik bence bir sıkıntı görünmüyor Tetra firmasında. Bu sanırım birazda şans işi, örneğin herke Eheim ürünleri için çok kaliteli der, ben Eheim ısıtıcı aldım fakat kalibrasyonunda sıkıntı yaşadım, daha önceki akvaryumumda Tetra vardı süperdi.
Sanırım bazen böyle şanssızlıklar yaşanabiliyor.
İnşallah bu ürünü tercih edecek herkes sıkıntı yaşamaz. :)
Düşük Donanımlı Bitkili Nano Akvaryum
Aslına bakaranız sizinle aynı şekilde benim de böyle bir düşüncem var, ancak bende henüz akvaryum modeline karar veremedim. Forumda ilgili akvaryumları kullanan arkadaşlar bizlere yardımcı olabilirlerse çok memnun oluruz. Sizin aklınızda hangi modeli almak var.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Low tech yapmayi dusunuyorum o yuzden tavsiyenize uyacagim. Peki 18 watt icin nasil bir kombinasyon secmeliyiz. Adetleri yariyariya dusursem olur mu? Yoksa kucuk degisiklikler mi yapmam gerekir sayilarda sizin bir fikriniz varsa led sayisi ve dizilimi ile yardimci olabilir misiniz.
Royal maviyi bulamadigim icin uvledi koymustum kombinasyona fakat cikarabilirim, aslinda elinizde royal mavi varsa cok memnun olurum ama sanirim rezerveymis hepsi.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Merhaba;
Yeni kuracağım 60x40x40 bitkili akvaryum için led aydınlatma düşünürken konuya denk geldim gerçekten çok güzel bir konu olmuş. neredeyse tüm sayfaları okudum, kurmayı planladığım akvaryum için 36 adet led aydınlatma kullanmayı düşünüyorum. dizilim ve kullanmayı planladığım led çeşitlerini bir resim üzerinde gösteriyorum acaba dizilimde ve led sayılarında sizin de fikirlerinizi almak isterim. en uygun dizilim şekli nasıl olur sizce bu dizilimden verim alabilir miyim. Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için. Tüm fikirlere açığım.akeryus2014-11-16 23:30:56

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.