ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dardai
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ocak 2012 22:26
Son Ziyaret:
23 Nisan 2018 21:43
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
barış karabulut
Doğum Tarihi:
26 Nisan 1995
Yaş:
29
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

JBL YEM NUMUNE GÖNDERİMLERİ
JBL GALA
JBL NOVO GRANO MIX MINI
JBL GRANA
JBL NOVO BEA
JBL NOVO PRAWN
NOVO FECT
NOVO VERT
NOVO TAB
NOVO BEL
NOVO VERT

Çeşitlerinden istiyorum mail attım adresimi.
dardai2012-09-05 22:40:04
Planarya ;(
[QUOTE=07omer66]

Abi bunu uygulamayı düşünüyorum ama karideslere bişey olacak diye korkuyorum[/QUOTE]

Ömer ben uyguladım bu yöntemi. Ertesi güne hiçbirşey kalmadı. Sadece mg ml hatasını yapma bazı hobiciler ml yerine mg olarak hesaplayıp çok çok çok fazla miktarda şurup eklemişler. Onun dışında hiç bir problem olmaz ben ertesi gün suyun içinde yüzlerce ölü planaryayla karşılaştım bu işlemi yapınca.
Forumun En büyük Hemianthus Cal. (cuba) Tankı
[QUOTE=cem1346]
Bu tankın devamını şuan oturtmaya çalışıyorum.Malum sıcaklardan bitkiler ve canlılar kısa sürede olumsuz etkileniyor.Bu tankı hazırlarken cuba ve helferi gibi zor olduğuna inanılan bitkilerin aslında çok kolay yetiştirilebileceğini ve nelerin yapılması gerektiğini göstermek istedim.Bu konudaki bilgilerin arkadaşlara doğru yolu göstermesi en büyük temennim.[/QUOTE]

Cem bey tropica bitkileri nereden temin ettiniz? Malum sıcaklardan dolayı yurtdışından olası tropica ithalatım için daha serin havayı bekliyorum ama yurtiçinden aldıysanız ben de oradan alabilirim.
Boy Boy Bitkili Tanklar
Küçük hacimlerde de yaratıcı olunabileceğini görmüş olduk bu vesileyle.
karideslerim ölüyor
[QUOTE=yaminkutlu]Yeni kurulan bir akvaryuma direk canlı eklenmez. Su ile aşılama yapmak yetersiz kalır. Nitrat döngüsüne dikkat etmelisin. 28 derece sıcaklıkta Neocaridina varyasyonları ölmez. Oksijen yetersizliğini karidesler akvaryumun içinde bulunduğu yerlerden belli ederler. Oksijen yetersizse tüm balıkların yaptığı gibi karidesler ve salyangozlar su yüzeyine yakın yerlere çıkarlar. 

İzmir'de yaşıyorum ve her yıl akvaryumlarım 30 dereceleri görüyor. Ecelleri dışında sıcaklıktan karides öldüğünü görmedim (neocaridina varyasyonları ve türleri için)

Caridina türlerinde 26 dereceden sonra sıkıntı başlar. Sıcaklığı düşürmek için en basit çözüm akvaryum suyuna üstten fan takmak. Bununla birlikte su değişimi ihmal edilmemeli. Buharlaşma takılan fanla birlikte üst düzeylere çıkıyor ve hızla su eksiliyor.

Akvaryum camına yönelttiğiniz vantilatör pek iş görmeyecektir.
[/QUOTE]

teşekkür ederim bünyamin abi oksijen miktarını ölçebilecek bir düzenek var mıdır? karidesler keskin olarak zemindeydi ya da yüzeydeydi diyemiyorum.

bu arada abimin size bol bol selamı var.
karideslerim ölüyor
[QUOTE=T3kniker]Cem Bey su değişiminizi haftada iki kereye çıkartın.Mümkünse sıcaklığıda ölçün.Kendi gözlemime göre sıcaklık 27-28'den sonra sıkıntı başlıyor.Malum havalar epey sıcak.Eğer suyunuz 30 dereceye yaklaşmışsa ölümler sıcaklıktandır... [/QUOTE]

Murat abi herşeyi yaptım hatta şu test çubuklarından da aldım hani NH2 NH3 KH GH pH Cl2 aynı anda ölcen test çubuklarından da suya soktum. KH GH sınırda çıkıyor onun dışında tüm değerler normal.
Sıcaklık 28 derece. Bu arada bir karantina akvaryumu yaptım ve tüm karidesleri oraya topladım. Suyu da %30 yeni içme suyu %70 ana tankın suyu olarak koydum. Sonuç yine aynı. Şu an hepi topu 6 karidesim kaldı 30 küsür karidesten. Hayvanlara acıyorum vebaline girdik hayvanların.
karideslerim ölüyor
[QUOTE=Sercettin]Benim karideslerim de ölüyordu, pipo filtre taktım geçti. Yoksa pipo filtreniz tavsiye ederim. Sıcaklıklardan dolayı sudaki oksijen azalıyo. 26-27 derece sıcaklık iyidir pek bi şey olmaz. Bende 26 şuan sıkıntı yok. . [/QUOTE]

Evet ben de pipo filtre kullanıyorum yavrular filtreye kaçmasın diye hava motoru sistemine geçmiştim.
karideslerim ölüyor
[QUOTE=M510]
30 litre için az su değişimi bu sıcaklarda.Bence bir kaç günde o kadar su değiştirmelisin.
Sadece klor koruyucuylada olmaz.Su sıcaklığıda çok önemli beslediğin tür ne ondanda bahsetmelisin.
[/QUOTE]

tabi ki

2 adet amano
10 adet mavi inci 9 adet kaldı
1 adet hayalet karides
9-10 adet sakura varyasyonları

üstü çizili olanlar ölen karidesler. her gün soğuk su eklemeyi düşünüyorum ve sadece onlara dönük bir vantilatör olacak bu günden sonra. sıcaklıktan ölmeleri olası mıdır peki. yani başka bilmediğim bir sebep olabilir mi yoksa sıcaklık başlı başına yeter bir sebepmidir.


[QUOTE=ogulcan13]

Geçen gün aynı şekilde benimde 2 tane karidesim öldü ama ikiside en irilerindendi, bende sıcaklığa bağladım çünkü karidesler 16-20 derece arasını seviyorlar ama sadece 2 büyüğün ölmesi, aklıma zaten 1- 1,5 yıl yaşayan karideslerimin sıcağında etkisiyle yaşlılıktan öldüğüydü. Ölenleri çıkarmadım sudan zaten diğerleri yarım saatte yok ettiler ve şu an için bir problem görünmüyor.

[/QUOTE]

evet benimkiler de en büyüklerdi ve 1 yılı geçkin süredir akvaryumda olan en eskilerdi. ufaklar şu an için duruyo ama yaşlılıktan öldüler deyip de diğerlerini riske etmek istemiyorum gereken neyse yapmalıyım.


[QUOTE=BerkeCTB]Kabuk değiştiriyor olmasınlar emin misiniz? [/QUOTE]

evet eminim kabuk değiştirme çok karşılaştığım bir durum. çok kesin şekilde karides ölüsü bu bahsettiklerim.
karideslerim ölüyor
30 litrelik bitkili karides akvaryumum var. Haftada bir 4-5 litre su değişimi yapıyorum. Her eklediğim suda da sera toxivec klor tutucu ekliyorum sadece 1 damla. Birkaç aydır hiçbir sıkıntı yokken son bir haftada her akşam geldiğimde yeni bir karidesi ölmüş beyazlaşmış şişmiş halde buluyorum zeminde. Suda hiç ölü hayvan bırakmıyorum yeni bir bitki eklemedim. Haftada bir eklediğim suyun yarısı içme suyu yarısı çeşme suyu oluyor. Geriye tek seçenek yüksek sıcaklık kalıyor gibi. Sıcak hava gerçekten etkiler mi bu derece. Suyun sıcaklığını bu aralar ölçmedim fakat 26-27 derece civarında olduğunu tahmin ediyorum. Lütfen yardım edin kurtarabileyim karidesleri.
Camda dolanan yaratık :)
Freshwater limpet denen canlı olabilir mi söylediğiniz canlı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.