ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kursat_Bitkili
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ağustos 2011 15:18
Son Ziyaret:
29 Ocak 2013 11:05
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kürşat Keleş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kürşat

SON 10 MESAJI

Meksika Cüce Portakal Kerevit akvaryumum
  Yavrularda kavgalar sonrası kayıplar yer durumuna göre sıkça görülüyor. Büyük olanlar küçük olanlarla kavgaya tutuşuyor ve eğer ufak olan kendine güvenir karşılık verirse organ kayıpları oluyor. Burada en önemli sorun hayvanların güçten düşmemesi gerekliliği. Bir kol kaybı veya kabuk değiştirirken kısa süreli bir sıkışma normalde sorun değil fakat bu sırada başka bir kerevite yakalanırsa kesinlikle uzuvları koparılıyor ve kolsuz kalan hayvan ölüp diğerlerine yem oluyor. Çok güzel leşçiler fakat kendi cinsleri içinde durum aynı malesef. Karidesler içinse ben daha bir tek başarılı yakalama girişimi görmedim. Karidesler gayet sağlıklılar ve ürüyorlar, yer sıkışıklığı onları çok etkilemiyor. Karideslere kıyasla kerevitler çok hantallar. Kerevit sayınız çok olursa hacim ne olursa olsun kayıp mümkün, en kuvvetliler hayatta kalıyor, sonuçta hayvanlara acımak veya para kaybından kaçınma sorununuz yoksa sorun değil. 
300litre için tavsiye
Karides besleyecekseniz moss bulundurun, hem mutlu olurlar hemde yavruladıklarında ki bunu sıkça yaparlar yavrulara saklanacak yer olur. Taş veya ağaçlara dolayabilirsiniz. Fakat karideslerle ciklet ve hatta tetradan büyük balık besleyemezsiniz. Çıtır çerez olurlar. Hacim büyük, başlangıçta 20 tane olursa etrafta görme şansınız olur :)
akvaryumda yosun sorunu ve vatozum
http://www.akvaryum.com/forum/en_iyi_7_alg_yiyici_k172768.asp?PN=1

  Yukarıdaki likte biyolojik çözüm için tavsiyeler verilmiş, oto lar bu işte bir numara bildiğim, yemde yeme huyları yok diye biliyorumki asıl avantajları bu bence. Karidesler süper ama diğer canlılarla sorunlular, yem oluyorlar çoğuna, birde yem artıklarınıda yiyorlar. Tabi bu temizlik dolaylı olarak yosunu azaltıyor ama diğer canlıların yediklerine ortak oluyorlar. Sadece bitkili akvaryumda karides kolonisi hiç yem vermeden yaşayabiliyor. Sae ler yeme çok meraklılar ve çok hareketli hayvanlar. Ortamda yem varsa işlevleri kalmıyor bence, tecrübelerime dayanarak, ayrıca yavrularıda avlayabilecek kapasiteleri var, çok ufakken karides yavrularını mesela. Elma salyangozlar güzel fakat çok oburlar, ufak almanızı tavsiye ederim , bitkili akvaryumda cüsseleriyle etrafı yıkabiliyorlar, birde büyükler özellikle dip yemlerini bir yakalarlarsa hiç bir canlıya bırakmadan tüketiyorlar. Normal cüce vatozlar, otolar değil, işlevliler, ufak kalıyorlar, zararsızlar ama ne kadar yosun yedikleri tartışılır.
  Bir de yosun oluşumunun sebebine eğilirseniz daha kesin bir çözüm bulursunuz. Akvaryum güneş ışığımı alıyor, ışıkları çok mu uzun süre yanıyor, yem artıkları mı birikiyor, filtre mi yetersiz veya balık yükümü çok fazla. Eğer genel sorun biriken yemlerse basit elma salyangozları atıkları tüketmekte bayağı yeterliler.
Kursat_Bitkili2011-09-15 10:41:28
SP ve YENGEÇ
Sonuç hakkında birşeyler yazarsanız sevinirim, ufak olanlarıyla, 2-3 santim, ilgileniyordum fakat beslemek nasip olmadı.
Bitkili ve Dış Filtre
Hava motorlarındaki en bariz sorun sesleri sanırım. Ayrı bi zamanlayıcı ile sadece karanlık saatlerde çalıştırabilirsiniz, aydınlıkta bitkiler oksijen sağlıyacaktır zaten. Ses için çözüm olarak ben motoru akvaryumun arkasına 2-3 vantuz ve kablo bağlarıyla tutturmakta buldum. Vantuzlar hariç bir yere temas etmez ve hortumuda gevşek olursa titreşimden dolayı oluşan ses minimum düzeyde kalıyor.
SP ve YENGEÇ
Kabuklular konusunda şöyle bir sorun var; ya hiç fikri olan kimse yok çünkü deneyen olmamış yada dış görünüşüne bakarak hayvan hakkında yorum yapılıyor. Bir 3. sorun ise hayvanın cinsi aynı bile olsa karakter farkı olabilmesi. Yani agresif veya barışcıl bir mizaca sahip olabiliyorlar. Ben kerevit konuusnda aynı sorunla karşılaştım. Herkes ya kulakdan dolma yarum yapıyodu yada hayvanın görüntüsüne aldanıyorlardı. İstisnai bir şekilde farklı çıkan hayvanlar mevcut tabi, oda sizin şansınız biraz. Hayvanın ne kadar iştahli olduğu, gelişiminin hangi aşamada olduğu, ortamdaki stres veya rahatlatıcı faktörler, alanın genişliği, hem cinsleri ile etkileşimi veya ortamda yalnız olması gibi faktörler çok etkili. Örneğin kerevitler için yavrularınızı yerler, birbirlerini öldürürler, yamyamdırlar, balıklarınızı gece avlarlar, kuma veya taşların arasına saklanıp ordan geçen balıkları yakalarlar gibi bir sürü yorum gördüm ve kendim denediğimde hepsinin ideal şartlarda yanlış olduğunu gördüm. Genel kurallar genç bireyler daha aktifler ve saldırganlar, aç iseler yamyamlık veya saldırganlık artıyor, ortam biraz uygunsa hiçbir canlıya isteselerde zarar veremiyorlar, çünkü çok hantallar vs. Yani ben yengeçten balıklarınıza, saldırgan balıklara karşı kendini korurken vereceği zararlar harici bir zarar geleceğini sanmıyorum. Bu soruya kesin cevap verecek birisini de bulabileceğinizi düşünmüyorum. Sonuç itibariyle eğer balıklar tarafından zarar gelmiyecekse, bunu balıkçı arkadaşlar daha iyi bilir, denemeden asla bilemezsiniz.
Bitkili ve Dış Filtre
Dış filtrenin su yüzeyinde hafif bir çırpınma yaratması hariç o2 artışına bir etkisi yok. Karbonuda sonuçta bitkileriniz kullanıyor ve ışıklar kapandığında co2 yerine o2 kullandıklarından co2 konsantrasyonu sorunlu düzeylere çıkabiliyor. Bunları hepimiz zaten biliyoruz. Bitkileriniz daha iyi geliştikçe ve karanlık kaldıkları zaman arttıkça c02 birikmesi artacaktır. Ben çözümü sürekli hava motoru açmakta buldum. Filtre kapalı bir devre içinde filtreleme yapıyor, bazı arkadaşlar bu filtrenin borularını modifiye edip dönüş ağzından su ile karışık hava kabarcığı vermesini de sağlıyorlar. Forumda kendin yap bölümünde bunu görebilirsiniz. Ama ben hava motorunu tercih ediyorum boruları kesmektense. 
Bitkili ve Dış Filtre
Sayın Kocabey,
  Kullandığınız dozla ilgili bir farklılık olduğunu düşünmekteyim. Ben karides ve kerevitlerden oluşan canlıların tankına exceli düzenli olarak ekliyorum. Daha kaybım olmadı, hatta adi salyangoz baskınıda yedim ve erken müdahale sonucunda katil salyangozlarla kurtuldum. Şu an cüce kerevit, kiraz karides, elma, katil ve ramshorn salyangozlar sağlıklı bir şekilde yaşıyorlar. Haftada 1 %50-60 su değişiyorum belki o farklıdır.
Bitkili ve Dış Filtre
  Benim 45 litre net hacimli tankımda co2 birikmesi sonucu 2 dip balığı kaybetmiştim. Bunuda en kolay şöyle anlıyorsunuz, sabah baktığınızda tüm hayvancıklar, karides ve salyangozlar dahil, su yüzüne yakın toplaşmış oluyorlar. Tankta 2 cüce vatoz karidesler ve 2 elma salyangoz dışında da canlı yoktu. Bende excel kullanıyorum, eğer sıvı karbondan kastınız oysa. Suya hava motoruyla oksijen eklemeniz c02 konsantrasyonunu düşürmez, en azından suyun çözebileceği madde miktarı doygunluğa erişmezseki ben bunun mümkün olduğundanda şüpheliyim. Ben hava motorunu 24 saat açık tutuyorum, bitkilerin gelişimi karbon takviyesi ile gayet tatminkar, hemde balıklarım güvende.
  Aktif karbon konusunda da şöyle bir sorun var, bildiğim kadarıyla aktif karbon nitrat vs tarzı, yüksek konsantrasyonda zehirli olabilecek maddeleri bağlama özelliğine sahip. Burdaki 1. sorun sizin bu maddelere bitkilerin beslenmesi için ihtiyacınız var. Heleki karbon takviyesi ve yeterli ışık kullanıyorsanız bitkileriniz buldukları tüm besini kullanacaktırlar. 2. sorun ise aktif karbon filtre malzemesi ilk başta depoladığı malzemeleri ilerleyen zamanlarda geri bırakmak eğiliminde, bu benim fikrim değil eski bitkici arkadaşların yazılarından öğrendiğim bir şey. Biyolojik filtrelerin fazlasının zararı yok bildiğim, bakterilere daha bol yer sağlamış olursunuz.
70 lt melek balığı
Atıklar nedeniyle sorun oluşmazsa benim şahsi fikrim sorun olmayacağı, kağıt üstünde tetralar fazla gerçi ama sonuçta dengeyi kontrol edecek olan sizsiniz. Ama çöpçü vs tarzı balıklarında bir yük oluşturduğunu unutmayın. Buradaki formülasyon nitrat dengesinin sağlanması amaçlı, sadece balıklara alan kalma meselesi değil. 6-9 tane temizlikçi balıkta sonuçta dışkılama yoluyla dengeyi etkileyecektir. Bitkili ise su değişimlerini ihmal etmezseniz ve bitki/ışık/besin dengesi iyi ise sorun olmayabilir. Ben nitrat eklemesi bile yapıyorum üstüne akvaryuma duruma göre.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.