ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
adagün
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mayıs 2011 21:43
Son Ziyaret:
25 Mayıs 2020 17:30
Toplam Mesaj:
412 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hasan ADAGÜN
Doğum Tarihi:
08 Mart 1979
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Saygılar ... 140*60*60 504LT Tropikal Akvaryumu / 60*40*40 96LT Yavru Akvaryumu [img]http://img193.imageshack.us/img193/4593/dzenleme2.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

500 lt.akvaryum sump'mı dış filtre'mi
Selamlar ;
Öncelikle bu büyüklükte bir akvaryum ve frontoza gibi büyük bir balık besleyeceğiniz düşünülürse sump öneririm kesinlikle. Ayrıca diş filtre için ödeyeceğiniz rakam ilede akvaryumun yarı ücretine yakınını ödemiş olursunuz. Hem filtrasonunuz sağlıklı ve uzun ömürlü olur hemde akvaryumunuz iyi filtre edilmiş suya ve oksijene sahip olur. Şimdiden hayırlı olsun dyorum, iyi hobiler diliyorum ...
önerileriniz ?
[QUOTE=gokhanurse]Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi akvaryumcu tuzağına düştüm sanırım :) filtreyi günde 4-5 saat kadar açıyorum dediğiniz gibi balıkları rahatsız ediyor. Canlı bitki beslemem de sizce bir sakınca var mıdır ?  varsa neler koyabilirim akvaryumuma ?[/QUOTE]

Merhabalar ;
Öncelikle filtre kullanımı konusunda balıkların hayatta kalabilmesi için filtreyi debisi yüksek olsada devre dışı bırakmayın akvaryumda hava taşı ve oksijen sağlayan başka bir şeyde gördüğüm kadarı ile yok hareketsiz suda ortalama 6 saat kadar oksijen olur sonrasında balıklarını kaybetme riski ortaya çıkabilir buna dikkat etmelisin balıklar rahatsız olsa da filtreyi kapatmayın cikletler akıntıyı severler. Filtrenin debi vanası varsa oradan da debisini ayarlayabilirsin güzel hobili günler dilerim.
Low-Tech denemem ...
[QUOTE=Keys]Hocam aydınlatmadan şüphelendiniz mi hiç?[/QUOTE]

Aydınlatmadan şüphe ettim elbette ilk zamanlar aydınlatma çok fazlaydı %50 oranında azalttım o zaman yeşil yosun oluyordu kayalarda onlardan kurtuldum sonra kahverengi yosun olayı ortaya çıktı bir hafta aydınlatmayı kapattım dün itibari ile açtım bakalım değişiklik olacak mı ?


[QUOTE=samcoin]aRTIK kurtuluşun yok üstadım.. malesef hobiden sırf bu yosun yüzünden soğudum.. 200 LT tankım bu sorunla baş başa, her yolu denedim bir türlü kurtulamadım.

NEDEN OLABİLECEK UNSURLAR
1- Tankın gün ışığını direkt veya kısmi olarak alabilecek yerlere yakın olması.. (pencere+balkon)
2- Yeni satın alınan bitkiler ile birlikte başlayabilir.
3- Isıtıcının ayar sorunu olabilir, bazı bitkiler 26 isterken bazı bitkiler 30 isteyebiliyor.
4- Çeşme suyunu bekletmeden ilave ederek oksijen ve suyun sertlik değişiminde.
5- Demir eksikliğinden kaynaklanabilir.
6- Aşırı potesyum ve demir fazlalığı olabilir.

Kısacası bu örnekler çoğaltabilinir, lakin kim ne derse desin üstadım bundan kurtulman inan ki çok çok zor. 3 kere tankın suyunu komple değiştim, ellerimde camlardan tut kumlara kayalara bitkilerede kadar yıkadım temizledim, sıfırdan tekrar kurdum malesef yine aynı sorun. O yüzden hobiden soğudum.. İlaçlara katkılara verdiğim paraların da haddi hesabı yok. En üzüldüğüm konu inanılmaz güzel ve pahalı bitkilerimin hepsi mahvoldu.. Kurtulma yolunu bulursan banada haber et.

Saygılarımla...


Merhabalar ;

Öncelikle açıklamanız için çok teşekkür ediyorum yosun sorunundan dolayı da hobiden soğumanıza üzüldüm umarım bende de öyle olmaz tank gün ışığı aşmıyor aldığım bitkilerde yosun sorunu yoktu bunların dışındaki nedenlerden olabilir ısıtıcı kullanmıyorum 23/25 derecede ve ısınmaya devam ediyor iki günde bir su değişimi bekletmeden yapıyorum çeşme suyundan normal akvaryuma da çeşme suyu ekliyorum musluktan, demiz ve potasyum fazlalığı veya eksikliği nasıl anlaşılır ?

Low-Tech denemem ...
Merhabalar ;

Yardıma ihtiyacım var kahverengi yosun problemi yaşamaktayım önceleri camda vardı artık zemin bitkilerinde de var. İki günde bir su değişimi yapmaktayım ışıklandırma 18:00/24:00 arası açık ilk zamanlar ışık fazla gelmekteydi ışığı azalttım yosunlanma olduktan sonra bir hafta karartma yaptım bugün ışıklandırmayı açtım ışıkları karartmadan önce camları temizlemiştim şimdi açtığımda camlarda yosun oluştuğunu gördüm neden olmaktadır ne yapmalıyım başım dertte ....
Low-Tech denemem ...
[QUOTE=adagün][QUOTE=kosanozsener]Işıklandırmanın markası ne dir ve yeterlimidir acaba[/QUOTE]

Işıklandırma 3 çipli led ile power led arasında kalan bir led turudur hazır olarak 1 mt aldım akvaryum ölçülerinde kestim ekledim ışık gücünü bir hafta kadar kullandıktan sonra yüksek geldiğinden (Bitkiler yüzeysel büyüme gösterdi) azaltmak durumunda kaldım ilk resimlerle ikinci resimler arasındaki ışık farkını anlayabilirsiniz %15 oranında azaltılmıştır.
[/QUOTE]

Işıklandırmayı teke düşürdüm çift sıra led kullanmış %15 oranında elektronik bir yöntemle azaltmıştım ışığı ama yine çok geldi ledi teke indirdim 35cm tek sıra led kullanıyorum umarım bu fazla gelmez.
filitre sistemimi sumpmu
Merhaba ;
Lepistes için belirtmiş olduğunuz sistemlerin her birini ayrı,ayrı kullanabilirsiniz filtre sistemi su temizleme ve biolojik döngü sistemidir, sump sistem daha çok büyük akvaryumlarda tercih edilmektedir. Lepistes balıkları için durgun su fazla akıntı olmayan su gereklidir daha rahat ederler akıntı oluşturmanıza gerek yoktur akvaryum orta boy (1Mt Altı) ise diş filtre kullanmanız yeterli olacaktır 50cm veya daha küçük ise iç filtre de kullanabilirsiniz.
İyi hobiler diliyorum ...
180*60*65 Çerçeveli Kaç Cm Strafor Kullanmalıyım
[QUOTE=ergun29]kafama takılan burasıydı tam çerçeveden çerçeveye iç tarafına göre mi yapayım diye takılmıştım birde ne kadar boşluk oldugunu bilemediğim için tankım nasipse bugun gelecek hazırlık yapayım dedim o yüzden kaç santim kullanacağımı bilemedim

[/QUOTE]

Resimler açılmadığı için göremedim ama sanıyorum kalın bir çerçeve kullanılmaz görüntü açısından da çirkin duracağından yinede akvaryum gelsin resim atarsınız o şekilde daha sağlıklı yorum yaparız.
180*60*65 Çerçeveli Kaç Cm Strafor Kullanmalıyım
Merhabalar ;
Öncelikle hayırlı olsun dileyerek öneride bulunmak istiyorum, zeminin tamamını kapsayacak şekilde strafor kullanmalısınız çerçeve et kalınlığı 1/2mm ise daha kalın ise çerçevenin içerisinde strafor dönmeniz daha mantıklı olacaktır ağırlık çerçeveye değilde tabana tam olarak binecektir.
Sağlıklı hobiler diliyorum ...
Low-Tech denemem ...
[QUOTE=Mustafa Alpaslan]Ledlerin aliminyum yuvası çok yaratıcı. Bu arada akvaryumunuz cam mı? yoksa akrilik denilen malzeme midir?[/QUOTE]

Teşekkür ediyorum akvaryum cam dır.
Low-Tech denemem ...
[QUOTE=Patriot Ayhan]Akvaryumu yapıştırma şekliniz değişik olmuş.
Ufak akvaryumlarda tercih edilebilir.
Daha önce görmemiştim, gerçekten yaratıcı, tebrikler.
[/QUOTE]

Akvaryum Azoo marka bir akvaryum modeli olup Tuna Akvaryum tarafından imal edilmiştir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.