ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ehkonca
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Mayıs 2006 19:09
Son Ziyaret:
10 Ocak 2024 13:06
Toplam Mesaj:
59 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emir Hikmet KONCA
Doğum Tarihi:
27 Nisan 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/10882.jpg[/img] Emir Hikmet Konca 120*60*60 HIGH TECH BİTKİ

SON 10 MESAJI

Avrupa yakasında Habaş dolum tesisi
HABAŞ'in internet sitesinden öğrenebilirsiniz..
Yeni Hobi hanem (Resimli)
Aytekin ağbi seninle yeni tanıştık, keşke önceden bilseydim böyle bi yer yaptığını valla elim hünerlidir yardıma gelirdim. kısmet işte...
konuyu baştan sona okudum. haftasonu kısmetse yerini görmeye gelicem inşallah.  Benimde müstakil eve taşınma isteğimin tek sebebi bu. :) kendime böyle evden ayrı bi yer yapacam ve evin içinde hanımın dırdırından kurtulacam. :))
Fluval FX5 kullanan arkadaşlar ses düzeyi yüksek mi? Filitrenin
Bundan 4 ay önce 1600lt'lik malavi tankı kurdum ve filtre olarak fx5 bağladım gerçekten gördüğüm en ii makinaydı inanılmaz bi güç ile suyu pompalıyordu. ses konusunda ise o kadar rahatsız edici olduğu kanaatinde değilim  ama güçü karşısında çıkardığı ses hiçbirşeydi. tetratec hava motoru daha gürültülü çalışıyordu.
Fluval FX5 mi Eheim 2080 mi daha sesiz ve verimli?
Bundan 4 ay önce 1600lt'lik malavi tankı kurdum ve filtre olarak fx5 bağladım gerçekten gördüğüm en ii makinaydı inanılmaz bi güç ile suyu pompalıyordu. ses konusunda ise o kadar rahatsız edici olduğu kanaatinde değilim çünkü 2080 modelini çalışırken görmediğim için kıyaslayamam ama güçü karşısında çıkardığı ses hiçbirşeydi. tetratec hava motoru daha gürültülü çalışıyordu.
Çiçek Çoşturan Sarı İnceleme (Yeni Formül)
turuncu, yeşil ve kırmızı olan paketi almıştım.
Çiçek Çoşturan Sarı İnceleme (Yeni Formül)
Ben çiçek çoşturanların 3'ü bi arada paketini almıştım. net 350 lt su hacimli tankımda kullanmaya haftalık göz kararı birer kapak başladıktan bir kaç hafta sonra sakal yosunu tüm bitkilerimi sardı. Ama pes etmedim denemelerle ayarlamayı yaptım. tankta ilaçı verince hava motorunun iki gün açık bırakıyorum ve 3'lü çiçek çoşturanı 5lt bidona boşaltıp üstüne potasyum sülfat ile su ekleyerek kendimce bi sıvı gübre yaptım haliyel su ile seyrelleşti ama üçü birleşince + potasyum sülfat ile etkiside arttı. bu nedenle haftalık bir kapak verip hava motorunu çalıştırıyorum. sarısını alıp onuda deneyeceğim. bu arada bitkili tankımı kuralı 6 ay oldu bazı bitkiler sayılarını 6-7 kat arttırdı. bazıları ise gövdeleri kalınlaştı yaprak sayıları arttı. haftalık %20 su değişimi yaptığımıda belirtmek isterim.
amatörden 200lt malavi akvaryumum
Yorumlarınız için çok teş.. bu arada kirli renkli olan spleri daha bir cm iken toplu alımla bir üretici forum üyesi arkadaşdan aldım. Bende stresten karardığını düşünüyordum ama birkaç yerden ve internetten araştırmama göre orjinal sp değil yani argo da babası anası karışık anlamında bir durumda bu balıkcık ama olsun dedim kıyamadım çıkarmaya. Bende biraz kalabalık akvaryum seviyorum ama ileride bu sayının fazla olması başıma dert açacak farkındayım olsun yinede ticari değil ama hobici olan bir arkadaşıma belki hediye ederim.
amatörden 200lt malavi akvaryumum
Fotoğraf:


Boyut (cm):100x40x50
Kapasite (litre):200lt
Canlılar: 2 Snow 11 sp 15 yunus

Malzemeler: dolphin c1300 dış filtre regent 7500 hava motoru 300 watt ısıtıcı otomatik yemleme makinesi 4x60 watt aydınlatma

Akvaryum Bakımı: haftalık 50 lt dip çekimi, ayda bir kere dış filtre temizliği

Kullanılan Yemler: NLS formula + Sera granugreen+red

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
sera aquatan
Contra Ichtyo Akvaryum Parazit Önleyici
 
Arkadaşlar iki yıl aradan sonra boş duran akvaryumumu tekrar kurdum. eskiden bir yıl Japon ve devamında 1 yıl bitkili tropikal beslediğim tankımda hiç tanımadığım ama internetten araştırarak karar verdiğim malavi tankımı sizlerle paylaşmak istedim. Şu an tankın nufüsü biraz fazla  olduğunun farkındayım. Ayrıca snowlarımın sayısı çok az, bununda sebebi benim biranlık hatam sonucu 3snow'u kaybetmem ne yazık ki ders alarak açı bi şekilde öğreniyoruz. Şimdilik bu kadar herkese saygı ve selamlar


 
eski akvaryumun kurulumu hakkında yorum

korka korka deneyecez bakalım eski malların kalitesi gibi yok artık

eski akvaryumun kurulumu hakkında yorum
2006 yılında almıştım arkadaşlar 3 yıl oldu sadece ama  2007 sonunda komple boşaltıp depoya kaldırdım. Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyoruz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.