ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Agrippa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Şubat 2011 20:01
Son Ziyaret:
25 Mayıs 2011 10:41
Toplam Mesaj:
72 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cem Onat
Doğum Tarihi:
19 Şubat 1988
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


55 lt Japon
160 lt Cichlid

SON 10 MESAJI

Su berraklaştırıcı İlaçlar
Suyun rengi birkaç haftadır harikulade adeta su yok da balıklar havada yüzüyor gibi oldu. Bu son müdahalelerimden sonra hiç birşey yapmadım su kendi kendine düzeldi oturdu. Rengi de harika oldu. Dip çekimi bile yapmama gerek kalmıyor artık, pislikler ya filtreden toplanıyor ya da yokoluyor ama ölçümlerini aksatmıyorum hep gayet kaliteli su :) 
su böyle güzel oturunca balıklara bakmanın tek zahmeti olarak yem vermek kalıyor. O da işin zevki zaten :d

şimdi baktım da, balıkçıda japonları 120 litre tankta tutuyorlardı yeni aldığım bir balığım 1 haftada onların 2 katından daha büyük boyuta ulaşmış 55 litre tankda onlar hala minicik. Su güzel olunca iyi büyüyorlar :d.
kaliteli ranchu
Niyetim kimseyi kırmak değil sadece öğrenmek istedim. Önceki yazdıklarınızda "ayıklamak" terimini kullanmışsınız. Ayıklamak biraz bu çağrışımı yapıyor hak verirsiniz ki. Soru sormuştum sadece bunu yapmadığınızı okudum rahatladım. Burada savunma da yapmıyorum ayrıca ortada saldırı yok. Konuşuyoruz sadece. Cevabınız için teşekkür ederim. Sağlıklı balıklar.
kaliteli ranchu
[QUOTE=OzanUtku]İsteyen arkadaşlara ve akvaryumculara verdim diyordu önemli olan türün güzel örneklerini barındırmak saygılar.[/QUOTE]

Cevabı gerçekten umarım "isteyen arkadaşlara veriyor" şeklindedir. Canlı beslediğimizi unutmayalım, burada size hiç ama hiç katılmıyorum. Önemli olan türün güzel örneklerini barındırmak değil, önemli olan sorumluluğunu aldığımız canlıyı mutlu mesut yaşatmaktır. Madem onu "üretip" hayata getiriyoruz, o zaman o hayvanı doğru bir şekilde beslemek mutlu etmek de bizim sorumluluğumuzdur. Sakat doğan insanı nasıl ortadan kaldırmıyorsak bu canlıları da yoketmeye hiç ama hiç kimsenin hakkı yoktur. Türün güzel örneği değil diyip ortadan kaldırdığınız canlılara sadece bir mal veya eşyaymış gibi davranmış olursunuz ki bu da hiç bir anlayışta insanlıkla bağdaştırılmaz. 

Ama sizin demek istediğiniz bu olduğunu ima etmiyorum yanlış anlamayın. Ben sadece engin bey bu yazıyı okuyorsa ve gerçekten o hayvanları ölüme terkediyorsa utansın diye yazıyorum. Böyle yapmıyorsa da takdirimi kazanmış olduğunu bilsin.
Agrippa2011-04-15 18:48:53
kaliteli ranchu
[QUOTE=engnylmz][QUOTE=asteroid]Herkese selamlar.Özellikle engin bey sizi tebrik etmek istiyorum emeğiniz için,yavrularınızın fizikleri orjinal ve güzeller.bende japon üretiyorum ama benimkiler klasik japon bulunduğüm memlekette böyle kaliteli balık bulmak zor(bile değil imkansız).artık üretmeyi düşünmüyorum çok istememe rağmen taki kaliteli balık alana kadar.Engin bey eğer satmayı düşünürseniz birkaç ranchunuza talibim...saygılarımla[/QUOTE]
 
Herkese çok teşekkür ediyorum, imkansız diye birşey yoktur bu konuya başlarken zaten bu tabuyu yıkmak için açtım ranchu uzak doğuda çok poüler bir balık, ben onları çok seviyorum çok hareketli ve çok dayanıklı bir tür vede çok sempatikler, balıklarımı satmayı düşünmüyorum ancak ortalama 3 günde bir yumurta döküyorlar inanki yerim olsa üretimi basit ve büyütmesi zor çünkü büyütürken yer darlığı çekiyorsunuz oturmuş bir ırk değil yavrularından sırt yüzgeci çıkanlar oluyor bunları ayıklamak için hepsini birden büyütmek çok meşakkatli iyilerini seçiyim derseniz hepsini 3 aylık yapmak şart buda en aşağı 400-500 ranchu yavrsusu demek.. En güzeli toptancıyla konuşup 200-300 adet ithal edip burdan ayıklamak,saygılarımla..
[/QUOTE]


Engin bey sizi tebrik ederim çok güzel balıklarınız var. Ancak şu yazdığınızda bir cümle dikkatimi çekti. Sırt yüzgeci çıkanları ne yapıyorsunuz acaba? 
Makrakantalarımda beyaz lekeler.

Yetişkinlerde de çokca görünmeye başladı en son mesajı yazdığımdan beri. Dünden beri araştırma yapıyorum bir tanesini alıp bir petshop a da sordum bizzat göstererek, aç kaldığını açlıktan böyle olduğunu söylediler ama hiç sanmıyorum balıklarımı çok düzenli beslediğimi düşünüyorum. Balığı barındırmak için bir karantina akvaryumu aldım ona yerleştirdim ufak bir damla contra ve 27 derece suda tutuyorum. Başlığı açtığımdan beri bir hafta geçmiş ne balıkları kaybettim ne de iyileştirebildim. Kaybetmek hiç istemiyorum. Gelişmeleri sizle paylaşacağım.Bu problemi yaşayan hayvanseverler için de referans olmuş olur.

Agrippa2011-04-15 00:43:19
Japonlarım yumurta bıraktı!
Birkaç sorum daha olacak listeliyorum cevaplarsanız harika olur :)

1. Sağma yapsak hemen alır mıyız yumurtaları?

2. Mantarlaşanları hemen ayırmak gerek demişsiniz nasıl anlayacağım?

3. Erkek olsa da olmasa yumurtlar mı balıklar? diğerinin erkek olduğundan emin değilim çünkü ama kovalıyordu dişiyi poposuna vura vura. Suyun döllenme esnasında bulanması gerekir sanıyordum hiç bulanmadı su. 
Japonlarım yumurta bıraktı!
Renginden sanırım bakıyorlar döllenip döllenmediğine ama ben anlamıyorum çok tecrübeli değilim. Ayrıca 200 300 kadar dökmedi , 50 60 tane döktü sanırım ben 30 tanesini falan kurtarabildim. Kaç tane çıkar sizce buradan kaçı kurtarabilirim sizce?

Erkek oldğundan şüphelendiğim sürekli bugün anüs civarına pı pıt vurarak kovalıyodu dişiyi o da o yüzden bıraktı heralde erkekdir değil mi? 
Japonlarım yumurta bıraktı!


Şu resimleri bi kontrol eder misiniz bu yumurtalar döllenmiş yumurtalar mıdır acaba? Henüz bu sabah çıktılar :)
Japonlarım yumurta bıraktı!
2 turuncu japonum vardı bugün kovalamaya başladılar birbirlerini bir de baktım büyükolan takır takır yumurta bırakıyor. Acaba döllenmiş midir emin olamadım. Görebildiğim bütün yumurtaları file içine elyaf koyup suyun içine saldım yavruluk gibi birşeyim var file ile ayrılıyor sudan orada tutuyorum. 

Sorum şu ben sadece 10 15 tanesini ayırabildim, bunlar kaç tane yumurta verir ben hepsini göremem büyür mü onlar yem olurlar gibime geliyor :( bu kadar yumurtadan kaç tane yavu alabiirim ortalam ? sıcaklığı kaç ayarında tutayım? ne yapıyım ne ediyim? Tecerübeli balıkseverlerden layım tavsiyeler i :)
Kaliteli Japon Balığı Arayanlar Baksın video eklendi
[QUOTE=mesutok] [QUOTE=otnemem]Akvaryum geldikten sonra bir irtibata gecerim. Belki hala ellerinde olur ve yollarlar. Kırmızı teleskoplari Mesut Bey sayesinde farketmem ayrıca tuhaf.[/QUOTE]

Siyah renkli aslanbaş bebekyüzde, bulunabilen bir cins değil, ben 10 senedir bu balıkları beslerim japonları, İstanbulda hiçbir akvaryumcuda daha rastlamadım. İyi bir melezlenmiş genden doğmuş yavruları almak toplamak nasip olmuş o toptancı getirten her kimse. İstanbulda karşılaşsam, elimde benim anaç, japonlarım olmasaydı, mutlaka bu ender bulunmayacak türlerden birer tane olsa elde ederdim, beslerdim. Şu an birtanede kırmızı teleskop elde etmek isterdim, size ilginç bir deneyimimide söyleyeyim. Eğer akvaryumunuzda hep turuncu, kırmızı diyelim japon besliyorsanız, sonradan akvaryuma siyah renkli bir japon eklerseniz, kırmızı japonlar ondan korkuyor, kabullenmiyor, sitrese giriyor, hatta bu sitres kuyruk erimesine kadar gidebiliyor, bu deneyimle karşılaşmış biri olarak size bunuda aktarayım, balık beslemek tek başına yeterli değil, onlarında insanlar gibi bir pisikolojileri var, yemden kesildi benim kırmızı japonlar mecburen aldığım o siyah teleskopu götürüp akvaryumcuya geri vermiştim, sonra eve geldim, hepsi keyfle yem yemeye oynamaya başlamışlardı. 
[/QUOTE]



Yaşadığınız deneyim çok ilginç.  Benim akvaryumumda 2 tane turuncu vardı daha sonra 2 siyah ekledim tınmadılar bile. Bunu sizin dediğiniz durumla ilişkilendirmek gerekirse turuncularım siyahlardan cüssece daha büyüktü belki ondan korkmamış olabilirler. ama şimdi bakıyorum da (biriki balık daha ekledim) hepsi mutlu mesut homini gırtlak yiyorlar geziyorlar :D

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.