ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nejatcoban
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Şubat 2011 20:36
Son Ziyaret:
14 Mart 2022 12:59
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
nejat çoban
Doğum Tarihi:
03 Şubat 1972
Yaş:
52
İl:
Içel
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Mersin My Pet Shop 'tan uzak durun
bir hafta önce gitmek gafletinde bulundum,ürünler güzel ama mağaza müdürü görevindeki genç delikanlının biraz terbiye ve esnaflık öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum..( tabi ki hiçbir şey almadan çıktım)

Pul Yem Yapımı
[QUOTE=HARUN_31]Bu tarifi pek tasnif etmiyorum içerisinde baliklara zarar verebileceğini düşündüğüm malzemeler var bana göre uydurmaca bir tarif siz en iyisi hazir ve marka yemlerden şaşmayin. Yapilacak yem her balik türüne hitap etmelidir diye düşünüyorum bu tarif bu konuya uygun bir yem türü değil.[/QUOTE

Bu tarifdeki balıklara zarar vereceğini düşündüğünüz malzemeler nedir çok merak ettim doğrusu ?..
Açıklarsanız sevinirim.
Yavrular ölüyor
Kuyruk erimesi yada iç parazit gibime geldi yani bakteriyel bir rahatsızlık  eczaneden Flagly 500 mg tablet al ve 50 lt suya 1 tablet at   3 gün sonra dip çekimi ile suyun % 30 unu değiştir bir tablet daha at 2 gün sonra suyun % 30 unu değiştir değiştirip balıkları iyi takip et bulaşıcıdır..
nejatcoban2011-05-03 20:31:01
Buda benim kayalık 3d arka fonum
[QUOTE=memink]
 
 
[/QUOTE]

  Ph olayına gelirsek arka fonun yapımından sonra önce tuzlu suda bekletmek sonra defalarca normal suda bekletmek derz dolgu ve kalekimin suya vereceği Ph ı götürüyor   sonuçta çimento kullanmadım en fazla Ph ı artıran bildiğimiz çimento    kullanılmış sada suyu 8 defa değiştirirseniz Ph normal olacaktır.
[/QUOTE]

Nejat bey tam da onu söylemek istemiştim, çimento kullansaydınız ph sorununuz olmayacaktı ama derz dolgu malzemesinin salınımı öyle 8-10 yıkamayla geçmiyor. (tecrübeyle sabit) Ben sadece hatırlatmak istedim, Malavi veya Tanganika cichlid türleri besleyecekseniz bir avantaj, ama Amerikan türleri beslemeyi düşünmeyin derim.
DERZ VE ÇİMENTO KONUSUNDA AŞAĞIDAKİ MAKALEYİ OKUMANIZI ÖNERİRİM.
[/QUOTE]
Mükremin bey Oğuz beyin çimento hakkında verdiği bilgiyi daha önceden okumuştum teşekkürler zira kendiside derz hakkında fazla bilgisi olmadığını yazısında belirtmiş kendisinin ihtisası çimento üzerine...

Derz malzemelerini kullanmaya hiç bir zaman cesaret edemedim zira renk pigmenti olarak ne katılıyor (farklı renkler farklı kimyasallar kullanılarak elde edilir - kilimlerdeki eski masum kök boyalalar ki o bile sorgulanır kullanılmadığı kesin), plastikleştirici olarak katkı kullanılıyor mu, kullanılıyorsa zehir etkisi olabilir mi emin değiliz.

Derz olayını yabancı sitelerden araştırdım ve uyguladım orada da çimento kullananlar var hatta içine kaya tuzu katarak yapanlarda ama genelde derz kullanılıyor   sebebine gelince derz çimento gibi çatlama eğilimi uok yani Oğuz beyin yazısında da belirttiği üzere kuruma aşamasında sık sık nemlendirme ihtiyacı yok bu yüzdendir ki artık fayans arasına beyaz çimento yerine  derz kullanılıyor çünkü çimento gibi çatlama ve tozuyarak dağılma riski yok.  ben uzun zamandır derz kullanıyorum ve hatta içine kemiklenmesi için beyaz tutkal da katmışımdır  Allaha şükür balıklarda ters bir durum olmadı  genelde lepistes ve canlı doğuran var...   yorumunuz için teşekkürler.
nejatcoban2011-04-25 21:20:44
Lepistesler kuyrukları parçalandı, bitki ile ilgisi (Resimler mevcut)
3. Resimde ortada duran tetra cinsi balık canlı doğuranlarla uyumlu değil % 90  onun marifeti ayrıca altta kılıç gördüm gibi oda zaman zaman saldırgandır.   bence karma yerine sadece 3+1 şeklinde lepistese dön ki yavru alabilesin
iç parazit
Geçmiş olsun formda ceviz yapraklarını demleyerek discuslarını iç parazitten kurtaran vardı bitkilerede zararı yokmuş bir bak istersen...bana mantıklı gelmişdi
Ceviz Yaprağı
http://www.akvaryum.com/forum/ceviz_yapragi_Ile_mantar_tedavisi_k370400.asp
50 X 25 cm Orta 3D iç dekor tasarımım
[QUOTE=muztava]Tasarım gayet güzel.Elinize sağlık.Ama reklendirme bence biraz abartıya kaçmış.Daha mat renkler kullanırsanız hoş gözükeceği kanaatindeyim. [/QUOTE]

sanılanın aksine ciklet türünün olduğu akvaryumda kullanmayı tasarlamadım daha çok bitkili bir akvaryum için renklendirildi.mat reklerle daha soğuk bir görünüm var ve yapımı daha basittir.Sizce iki kat derz dolgulu halinde bırakmalıydım ama bence kullanacağın akvaryuma göre renklendirilmeli.


[QUOTE=osmannuri]Yapım aşamalarını da anlatırsanız çok mutlu olurum [/QUOTE]

yapım aşaması  sitede verilen linklerdeki 3 D yapımlarından bir farkı yok..
dizayn önemli ve sizin hayal gücünüze kalmış yaparken strafor kullandım ağırlık için alt kısımlarına mermer parçaları yapıştırdım çünkü bu tip malzemeler suya batmıyor.  ilk aşamada derz dolgu kullandım beyaz yada yeşil çimentoda olabilir ama o zaman Ph yükselmesini engellemek için  kullanmadan önce önce 7-8 defa suda bekletmeniz ve suyu değiştirmeniz gerekiyor.Bence en önemli olanı renklendirme  (burda tabiki akrilik boya kullandım ) hangi tanka koyacak ve hangi balıkları besleyecekseniz onların ortamına göre boyamalısınız.  ama emin olun karma renkler kullanmak çok zordur genellikle yapan arkadaşlar tek renk kullanıyorlar ama bu benim hoşuma gitmiyor.
Bol bitkili bir akvaryumda bu orta fonu düşünmek oldukça hoş diye düşünüyorum.
nejatcoban2011-04-25 00:17:01
50 X 25 cm Orta 3D iç dekor tasarımım

Yapım aşaması ilk kat derz dolgu çekilmiş hali.





7 günlük emekten sonraki hali.





Yorumlarınızı esirgemeyin arkadaşlar.

Sende bir balık kurtarmak istiyorsan lütfen tıkla     http://bit.ly/f7QS2y

nejatcoban2011-04-24 23:10:22
Buda benim kayalık 3d arka fonum
[QUOTE=coykd]           Tebrikler;
 
Yüzlerce tl ödenerek yaptırılmış hazır dekorlar gibi olmuş.Yeni dekorunuzunda takipçisiyim.
 
Saygılarımla.
[/QUOTE]
Aslında yeni dekor bugün bitti birazdan fotoğrafını çekeceğim..
  Sorun şuki bu dekor için akvaryummu yapayım yoksa satılığamı çıkarayım bilmiyorum
http://www.akvaryum.com/Forum/orta_3d_ic_dekor_tasarimim_k470227.asp?PID=2489720#2489720
yeni konu olarak ekledim iyi seyirler.
nejatcoban2011-04-24 23:07:25
Fayans ile Yavru Akvaryumu Yaptım
Arkadaşlar ben sizi bir türlü anlamıyorum   herkes derzden salınım yapacak diye  korkuyor. Derz veya çimento kullanılan akvaryumda 8 defa su değişiminden sonra Ph yükselmesi olmuyor yabancı sitelerde bu durum anlatılıyor.Ayrıca antibakteriyel olanların faydası yosunlaşmayı önlemek içindir  başka özelliği yok onlarda Ph yükseltir.Bence dikkat edilmesi gereken tek nokta açık olarak satılan derzin bayatlama ihtimaline karşı alınmaması kapalı olanlardan alınması ve uygulamadaki talimatlara uyulmasıdır..

Akvaryum çok güzel olmuş emek çektiğiniz belli.
nejatcoban2011-04-24 16:57:33

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.