ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
umitagz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Şubat 2011 22:13
Son Ziyaret:
30 Ocak 2012 12:44
Toplam Mesaj:
75 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ümit Ağzıbüyük
Doğum Tarihi:
21 Aralık 1994
Yaş:
29
İl:
Izmir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ümit Ağzıbüyük

SON 10 MESAJI

Japon balığı

Meraba 150 litre akvaryumum var içinde iç filtre var debisi yüksek. Ben filtreyi tabana yatay bi şekilde koydum hava çıkan yerin bi 6-7 cm önüne kendi topladığım satın aldığım bi takım taşları koydum ve debiyi dağıttım akvaryumdaki su durgun yani. İçine japon alayım diyorum ama bu büyüyen yani bu akvaryuma 2-3 tane bakılabilcek japon türü nedir. Adını bilmiyorum size sorayım dedim. Birde elimde yem olarak bi önceki çiklit akvaryumumdan kalan yem var çok miktarda. Yemler bitkisel ve protein karışık çok para vermiştim zamanında yemlere o yemleri kullansam olurmu bide dip yemi onlar batıyor yani. :).
Bütçem yok akvaryumuma nasıl aksesuarlar koyabilirim.

7 melek balığı japon ve lepistes... Forumda uyumlu türler konusunda araştırma yapın.Akvaryumunuz 200 litrede olsa gözünüze hoş gözükmez.Bana sorarsan baktığın 3 tür arasında hoşuna giden bir tanesini tek tür bırak.Akvaryumun yüksekliği 50 cm altıysa melek balıkları rahat edemezler.1e 3d lepistes ya da 2-3 japon bak bence.

196 litre akvaryum
Canlı doğuran kurmasına kurarımda yavru sorunu sinir bozuyor açıkçası.İlk yavrular eğlenceli 3-4 doğum sonrası akvaryum yavrudan geçilmiyor :) 
akvaryum kuruyorum tür önerisi olan
İlk deneyim olması önemli değil bence.Bakmak istediğin türün özelliklerini yaşadığı ortamı koşulları vs vs bilirsen sorun yaşamazsın.Çok büyük türler dışında istediğini besleyebilirsin.Bu büyük türlerden bazıları pacu,pengasus,challenger,texas,redtail....
80 LİTRE TÜR TAVSİYESİ İÇİN GÖRÜŞTE BULUNURMUSUNUZ
Balıklara iyi bakarım sağlıklı mutlu bir yaşam veririm diyorsan :D sp alabilirsin ama sayıyı abartmadan tabi :) bide ilk defa malawi bakıcaksan yavru alma eş tutmuş 1e3d al bence öbür türlü büyümesini beklemek sıkıcı oluyor :) Canlı doğuran beslemişsin alışkınsındır çok yavruya zebra da bakabilirsin 1e2d al yavruya boğarlar seni.Tabi zebra bakıcaksan bir akvaryumcuyla anlaşmanı tavsiye ederim.
Aysmen mi Sarı Prenesmi
Bana sorarsam aysmen malawi pek sevmedim ama aralarında en güzeli aysmen ve yunus bence :) yunus olamayacağına göre aysmen bide seranın renk yeminide verirsen arada cok güzel olur.
196 litre akvaryum
Aslında papağan ve midas hosuma giden balıklarda sırf hosuma gidiyor ddiye canlılara eziyet etmek istemem.Olurmu diye sorayım dedim.Tatlı su canlıları bölümünde tanıtılan canlıların yaşadığı hacimler çok uçuk verilmişler ki challenger(nası yazılıyor bilmiyorum :)) havuz balığı deniyor ama 200 lt de bakan var.Tabi yaptım oldu durumunda bir örnek oldu bu bende doğruluğunu savunmuyorum ama iyi bir bakım la baktığım canlıyı mutlu ederim diye düşünüyorum.Ayrıca balık türlerinin büyümesi bulunduğu akvaryum hacmiylede alakalı bir durum.Mesela 25 cm e kadar büyüyebilen yunus balığının 150 lt hacimde 15 cmde kaldığına şahit oldum ve balıklar mutlu ve sağlıklı gözüküyorlardı.Bu bahsettiğim şahıs akvaryumu ve balıklar benim yunusları aldığım yerdeki(akvaryumu yaptırdığım camcı ve hobi akvaryumu satış amaçlı değil banada hediye etti zaten)lerdi.Ki bu bahsettiğim kişinin fabrikasının iç kısımında 750 ltlik akvaryumu vardı ve kalabalık olduğu için kendine diğer ufak akvaryumu yapıp oraya koymus bir kısmını .... 
 
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum.Saygılar.Devamını bekliyorum :) 
Akvaryum İmalathanesi Arıyorum(izmir)
Ben 6 ay önce akvaryum yaptırdım.Daha doğrusu ısrar üzerine babam yaptırdı.Cama cam 196 lt kuşaklı 8mm camdan 90 tlye mal oldu.İsterse konuşurum babamla sana tel no falan bulurum.
196 litre akvaryum
Yanlış anlaşılma olmuş.Mevcut balıkları çıkartıcam papağan alırsam.Katliama gerek yok :) Daha dorusu ne alrsam alıyım mevcut balıklar cıkıcak :D
196 litre akvaryum
Meraba. Gecen sene 196 litre akvaryum alıcam demistim yaklasık 6 ay önce aldm ve icinde 2 yunus 2 sp 1 acai 2 kadango var balıklardan 2 tanesi (1 sp ve 1 kadango) hırpalanmaktan büyüyemedi ve akvaryumda huzur yok. Saydığım balıkların hepsi yavru. Ama ben ne zevk alıyorum bu akvaryumdan ne keyif. Ölçüleri yanlış hatırlamıyorsam 86-43-50 bu civarlarda 1-2 cm oynayabilir. Ve gittigim akvaryumda 2 tane papağan gördüm. Sordum benimkinde yaşarlarmı diye çok rahat ederler dedi. Size bir sorayım dedim. İlla papağan olacak diye bir kural yok. Canlı doğuranlarda hoşuma gidiyor;amerikan cikletlerde. Şöle büyük gösterişli cool :) balık önerirsenz sevinirim. Şöle yavaş yavaş hareket etsin salına salına :d japon önermeynde :) bu arada akvaryumda iç filtre var ve haftada bir %25 dip çekimi yapıyorum tavsiyelerinizi bekliyorum. ...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.