ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
miracless01
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Aralık 2010 02:21
Son Ziyaret:
14 Ocak 2011 22:04
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mutlu ....
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mutlu ....

SON 2 MESAJI

Bazalt Kum Hagenin Tahtını Sallayacakmı
Arkadaşlar ankarada yada istanbulda nerde bulunabilir bilmiyorum bende şuanda adana da araştırıyorum bulmak için.
Bazalt Kum Hagenin Tahtını Sallayacakmı
bazalt kumunun özellikleri aşağıdaki gibidir,
 volkanik hareketler sonucu teşekkül eden bir volkanik kaya sınıfı. Bazaltlar, volkanik kayaların en bol bulunanlarıdır. Dördüncü jeolojik devirlerde meydana gelmiş volkanik hareketlerin olduğu bölgelerde çok bulunurlar. Günümüz volkanlarının birçoğu bazaltik maddeler püskürtmektedir.

Bazaltlar başlıca

Bir yanardağ (ya da volkan), magmanın (dünyanın iç tabakalarında bulunan, yüksek basınç ve yüksek sıcaklıkla ergimiş ya da erimiş kayalar), yeryuvarlağının yüzeyinden dışarı püskürerek çıktığı coğrafi yer şekilleridir. Güneş sisteminde bulunan kayalık gezegen ve aylarda (bazıları çok aktif olan) birçok yanardağ olmasına rağmen, bu olgu, en azından dünyada, genellikle tektonik plaka sınırlarında görülür. Ne var ki, sıcak nokta yanardağlarında önemli istisnalar vardır.

Birçok bazalt türü mevcuttur. Çoğu olivin (MgFe)2 SiO4 ihtiva eder ki bunlar olivin bazaltları olarak bilinir. Daha nadir olarak kuvars, kahverengi mika vs.

Sodyum sembolü Na olan ve yer kabuğunda, çokluk bakımından altıncı sırada bulunan metalik bir element. Sodyum, denizlerde çözünmüş hâlde bulunan elementler içinde miktar olarak ikinci sırayı alır. Sembolü Lâtince “natrium” veya “soda metali” kelimesinden alınmıştır.

Yapı bakımından ince kristallerden kaba kristal kütlelere kadar tiplerde bulunurlar. Genel olarak koyu siyah renkli ufak kristalli camsı kütlelerdir. Yalnız olivin minerali mikroskopsuz (gözle) fark edilebilir.

Bazalt lavları volkanlardan çıkarken içerlerindeki gazlar da uçar ve taşın içinde boşluklar husule gelir. Bunlara boşluklu bazalt veya dişi bazalt denir. Bu boşluklar sonra çeşitli mineraller (kalsit, kalseduvan veya zeolit) ile dolar. Bunlara da zeolitli bazalt adı verilir.

Bazaltlar yeryüzünde çok rastlanan taşlardan biridir.BAZALT değişik kalınlık ve ölçülerde mimari yapıların her safhasında, alt ve üst yapıda, zemin ve cephe kaplamalarında, şehir içi yollarda, kaldırımlarda, tretuarlarda ve bahçe düzenlemesinde kullanılmaktadır.Homejen yapısı nendeniyle düzgün kırılma yüzeyleri vermesi açısından yapıtaşları konusunda özellikle yaya ve yolların döşenmesinde zartaşı olarak üretini açısından aranan bir kayaçtır.yani biz bu taşı yollara döşüyoruz.

internete baktıgımız zaman birçok forumda internetten alınan yada petshoplardan alınan siyah kumların gerçek hagen olup olmadıgına dair şüpheler vardır.ve bu kumların paketlerinde üretici firma vb bilgiler olmadıgı için nerde nasıl üretildiğini bilmiyoruz,hagen markasıyla bütünleşmiş(markalaşmış)oldugundan dolayı böyle anılan bir kumdur siyah kumlar,ama forumları incelediğiniz zaman hagenin böyle bir ürünü olmadıgını göreceksiniz ve düz bir mantıkla gittiğiniz zaman bu kadar talep edilen bir ürüne,,talep edilmese dahi reklam amaçlı da olsa mutlaka üretici firma markasının adını paketlern üzerine yazdırırdı.

buradan nereye gidecğiz derseniz yukarda tanıtmış oldugum bazalt kumuna gidiyoruz.resimlerini gördüğüm zaman inanamadım,bana hagen siyah kum diye gönderseler gözüm kapalı alırdım,,bazalt kumu kendim denem şansı bulamadım,,eğer kısmet olursa birkaç gün içinde araştırıp bulacağım ve salınım yapıp yapmadıgını test edeceğim.
 
forumlardaki arkadasların belirttiği üzere kullanan arkadaslar salınım yapmadıgını söylüyorlar,,
benim kişisel fikrim hagen denilen ama gerçek olup olmadığını bilmediğimiz kumları alana kadar,bazalt kumu çok daha ucuza alıp kullanmak daha akıllıcadır.
      hagen denilen kumda demir mineralinin olduğu söylenmekte ama bu söylentiden daha ileri gidememektedir,,bu siyah kum akvaryumda sadece görselliği için bulunmaktadır,ve inceledeğim kadarıylada hagen siyah kuma alternatif oluşturacaktır.bitki yetiştiren arkadaşlar gereken mineralları torflarla yada zemine konulan diğer toprak çeşitleri,misket gübreleri yada sıvı gübrelerle elde etmektediler,yani bazalt kum kullanılsa dahi eğer salınım yapmıyorsa çokbirşey kaybedileceğini düşünmüyorum.farklı bir konu açıp konu kirliliği yapmaması için bu konuya ekledim.


Bazalt kumundan birkaç resim:
Küçük olanlar bir madencilik firmasının sitesinden alınmıştır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.