Apistogrammalar Neden Bu Kadar Pahalı ?


ÇaĞRıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/03/2016
İl: Içel
Mesaj: 907
ÇaĞRıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2024 10:36
[QUOTE=Serdariekrem]Ben size maksimum ikibin TL'ye komple apisto tankı kurarım, ne onbini?

Ekipman fiyatı balık fiyatını nasıl etkiliyor hâlâ çözebilmiş değilim ama neyse tartışmaya gerek yok, iyi hobiler herkese.[/QUOTE]

Merhaba bu konuları tartışmaları ve yazışmaları yeni kullanıcılarda okuyor öğrenmek tecrübe edinmek için.
2000₺ ye apisto tankı felan kurulmaz. Öyle bir ülkede yaşamıyoruz malesef.

Beğenenler: [T]125030,GhostKoi[/T]
+1: [T]125030,GhostKoi[/T][T]205902,ArifhbsAquatics[/T][T]180094,HarunYILDIRIM[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LennieÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/08/2023
İl: Izmir
Mesaj: 552
LennieÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2024 10:58
Aslında kribensis de türe göre pahalı, sadece siz klasik petshoplarda satılan üretimi inanılmaz kolay olay, bakımı zahmetsiz, yavruyu zaten kendi yetiştiren, o kadar yavruyu belki nereye koyacagınıza yer bulamadıgınız bir canlılının fiyatıyla kıyaslıyorsunuz. Halbuki daha nadir bulunan striped kribensis diye geçen p.taeniatuslar da pahalı mesela. Kendi moliwelerimi normal bir p.pulcher çiftine göre çok daha pahalıya aldım. Yani olayı kribensis olarak genelleyip kıyaslamak doğru degil, siz burada mutt guppy diye geçen en ucuz hiçbir seleksiyon ya da üretim yapmadıgınız tanesi 15 liralık her petshopta olan lepistes ile cok daha nadir cifti 150-200 lira belki daha bile fazla olan formlari kıyaslıyorsunuz gibi oluyor diye düşünüyorum.

Yukarıda black german blue ram den bahsedilmiş. Başarılı bir şekilde yavru almış ve üretmiş biri olarak black ramleri üretmeyen bir kişinin neden fiyatının yüksekliğini anlamaması normal diye düşünüyorum diğer renklere göre. Ancak tabi ki herkes begendigi kendine yakin buldugu farkli renk formlarini elbet tercih edebilir, ya zevk ya fiyat ya da bambaska bir seveple. Ana baba yavru bakimi german blue ramde genelde inanilmaz kotudur, bastan sonra su degisimleri yumurta cikarmasi beslemeleri buyutmesi vs ana baba siz olursunuz. Olayin ekipman yatirimdan ziyade (ki yavru buyutmek icin elbet en az ekstra bir tanka, gbr icin mutlaka isiticiya vb yatirip yapmak zorunludur, bunu apistolar icin de dusunmeliyiz) verilen emek ve harcanan zaman oldugunu dusunmek gerek diye dusunuyorum. Ek olarak yavrularin cogu black dahi cikmiyor cunku henuz stabil bi line degil, uzerinde calismaya devam etmek lazim. Haliyle baska renk formlarına göre pahalı olması çok normal. Öyle ki, her black ram bile aynı kalitede olmuyor renk ve form olarak. Bazıları black blue ları black diye satıyor, bazıları daha grimsi kalıyor gibi. Arada fiyat farki olan herkesin sattigi ayni tur apistogramma da gorunus ve/veya saglik acisindan ayni olmayabiliyor maalesef.

Bir de ben en azından ne yaptığını nasıl bir ana baba ve bakım ile yavrunun büyütüldüğü hakkında fikir sahibi olduğum hobide deneyimli birinden daha pahalı olsa bile satın almayı tercih ederim. En azindan hayvanin genleri, sağlığı, nasıl büyütüldüğü hakkında bi fikrim olur.

Dolayısıyla aslında durum biraz sizin ne istediğinizle baglantılı diye düşünüyorum. Ben kribensis bakayım davranışlarını gözlemleyeyim yavru bakımı olsun baslangıca uygun olsun derseniz petshopa girip uyguna bahsettiğiniz kribi alabilirsiniz ana daha fazla bütçe ayırıp p.taenatus da alabilirsiniz. Piyasada en yaygın bulunan çeşme suyunda üreyen çok iyi formda olmasa da benim için yeterli dediğiniz apistogrammalardan örneğin cacatuoideslerden illa ki bulursunuz. Geçen hobide yeni bir arkadaşım iki gün önce balıkları aldı 2. Gün iki dişi de yumurtlamış. Eğer gidip hobide daha yeni, ender ve üretimi zor türler bulursanız haliyle fiyat artar. German blue ram alayım derseniz gidip yine rastgele bir yerde über renkli olmayan normal formunu bulabilirsiniz. Ancak midnight ram de diye geçen daha nadir yakalanan hobide epey yeni renk formunu iyi bir şekilde istiyorsanız bütçe ayırmak şart maalesef

Umarım kendi fikrimi açıklayabilmişimidir

Ek olarak şu aklıma geldi bahsetmemişim. Apistogrammalar derya deniz arkadaşlar. Davranışları yaşadıkları sular parametreler blackwater clear water ortamları dişi erkek ilişkileri harem breeder pair forming boyları agresiflikleri tank gereksinimleri türe baglı bambaşka canlılar. Apistogramma diye genel kpnuşmak fazla genelleyici bir yaklaşım olur şartları degerlendirirken diye düşünüyorum.

Bir de genel anlamda büyük tank gerekir cünkü dişi erkek agresifliği fazladır ölümler yaşanabilir. Karma bir community tankı genel olarak ideal bir üreme tankı degildir. Dolayısıyla ideal su şartları ısı Ro ekipman vs her şeyin ötesinde türün agresifliğine bağlı sadece iki üç balığa büyük tanklar ayırmak da herkeslik bir şey degil aksi takdirde iş riskli ve kayıplarla sonuçlanabilen bir hal alıyor. Çünkü doğada yüzüp uzaklaşanilecek bir balık ufak tankta bu şansa sahip degil
[EDIT]Lennie,2024-01-26 11:06:03[/EDIT]

Beğenenler: [T]125030,GhostKoi[/T][T]180094,HarunYILDIRIM[/T][T]241587,RUTBELI[/T]
Teşekkür Edenler: [T]180094,HarunYILDIRIM[/T]
+1: [T]205902,ArifhbsAquatics[/T][T]180094,HarunYILDIRIM[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 25/04/2018
İl: Sivas
Mesaj: 3595
ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2024 12:11
Pahalı çünkü ithal olarak da pahalı geliyor; pahalı çünkü ithal olarak gelen balığı alıp üretimini yapan, emek harcayan, zaman harcayan, ekonomisinden harcayan kişi de aldığı fiyattan ya da yakın fiyata satmak istiyor. Beş sene önce de pahalıydı. Çiftine 300 lira verdiğimiz balıklar da vardı 100 lira verdiklerimizde. 300 liraya aldığımız tür sp. tefe ise 100 liraya double red cacatuoides alıyorduk. Geçen senelerden sonra para birimimize bir sıfır daha eklenmişken 800-1000 liraya double red cacatuoides almakla sp tefe’ye 2000 lira vermek beş sene önceki gibi yine pahalı. Bu defa da tanesi 300-400 liraya ithal gelen cacatuoidesler, tanesi 700-800 liraya gelen sp tefe’ler var. İthalat yapan kişi de üzerine karını koyup satıyor, alıp üreten kişi de yukarıda saydığım sebeplerle karını koyup satıyor. Böyle bir döngü mevcut. En yaygın ve ulaşması, üretmesi diğer türlere göre daha kolay olan renkli cacatuoides’lerin çift fiyatı yurtdışında 15-25 euro arasında değişiyor. Tabi ki ithal eden 2-3 çift alamıyor; satıcı poşet olarak (içinde 20-30 adet) toplu gönderiyor. Almanya ve Çekya’ nın kaliteli bir satıcısından geliyorsa eğer bu balıklar, piyasada çiftine 800-1000 lira arasında ulaşabiliyorsunuz. Uzak doğudan ya da avrupanın sıradan bir üreticisinden gelen cacatuoides çiftine piyasada 300-600 arası ulaşmak da mümkün. Aynı balık neden yarı yarıya fark ediyor? Kalite farkı! Peki diğer türler neden daha pahalı? Üretmesi, büyütmesi vb etkenlerinin zorluğundan. Çeşme suyunda üreyen balıkla, belli bir pH ve su yumuşaklığı isteyen, daha nazik türler piyasada daha az bulunur ve daha az bulundukları için daha pahalı olurlar. Daha nazlı ürerler, daha nazik büyürler, her yavruyu erişkin boya getirmek imkansızdır vs.

Şimdi yerli üreticiye bakıyorsunuz, üretmesi kolay türler birinde 500 lira ise diğerinde 1500 lira. Ucuza satan kişi kamu hizmeti mi yapıyor? Sanmam. Ucuza satıyor çünkü o da ucuzunu aldı ve amacı ‘ben bu balığı besleyeyim, karakterini analiz edeyim’ değil! Gördüğü video ve fotoğraflardan üremeleri hoşuna gitti, bunun ticaretini yapma isteği de uyandı. Malesef bizde ‘üretme fetişizmi’ var. Alayım, analiz edeyim, izleyeyim, araştırayım, hakkındaki yayınlara bakayım, türün dünyadaki diğer sahipleri ile diyalog kurup tür özelinde daha da bilgi sahibi olayım gibi amaçları kim ne yapsın? O balık üreyecek! Bir elin parmağını geçmeyen yerli üreticileri tenzih ederek söylüyorum, lepistes gibi üretip satan, balığın özellikleri ve habitatından bi haber ‘müptezel’ üreticiden de balık almam. Genelde bunlarda olur o ucuz balıklar. Çarpık-çurpuk, genleri yozlaşmış, cacatuoides demeye bin şahit balıklar var şimdi piyasada bu tipler yüzünden. Apistogrammalar gibi bir kaç cins balığın da bu adamların eline geçmemesi için ben pahalı olmaları gerektiğini destekliyorum. Balığın haysiyetini önemsiyorum. Daha çok konuşulur da; suyu bu kadar bulandırdığım yeter.

Beğenenler: [T]241587,RUTBELI[/T][T]229265,ahmetfiratozkaya[/T][T]240387,Lennie[/T][T]125030,GhostKoi[/T][T]180094,HarunYILDIRIM[/T][T]239606,apistoizmir[/T]
Teşekkür Edenler: [T]180094,HarunYILDIRIM[/T]
+1: [T]229265,ahmetfiratozkaya[/T][T]180094,HarunYILDIRIM[/T][T]239606,apistoizmir[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaraDeniz3461Çevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 80
KaraDeniz3461Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2024 12:25
Helal hocam [:iyi:] yaşanmış tecrübelere göre cok değerli bir acıklama

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4281
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2024 12:55
[QUOTE=RUTBELI]Ghostkoi agrasif yaklaşıyorsunuz olaya o zaman arabalar en ucuzu 800 bin lira( 0 olanı )benzin 5 bin lira olsun litresi sonrada arabanın yanında devede kulak diyelim yakıt parası. yada kapısı 100 bin lira olsun . Aradaki bağlam sacma ekipman ile canlının parasını eş tutma ..
Ağladığımız felan yok haklı bir isyan var . Katılırsın yada katılmazsın katılmıyosan daha usluplu bir dilde neden katılmadığını anlatırsın .. ayrıca trendyol hepsi buradan tank alınmaz . CAMCılara git daha uygun yaparlar [:tel:][/QUOTE]
Agresif yaklaşmıyorum. Sizin üslubunuz neyse ona göre cevap verdim. Sizden üslup dersi alacak değilim. İlk mesajınızda 2 tane ağlama emojisi kullanan sizsiniz. Dolayısıyla ağlayan da sizsiniz. Anlamadığınız nokta ise şu, 3. defadır aynı şeyi belirtiyorum: Ekipmana binlerce lira saçmayı göze alıyorsunuz fakat içinde besleyeceğiniz canlıya vereceğiniz 3-5 yüz lira gözünüze batıyor. Bu bütün balık türlerinde böyledir.
Balıkla arabaya konan benzini mi eş tutuyorsunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HarunYILDIRIMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1750
HarunYILDIRIMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2024 13:37
[QUOTE=Lennie]Aslında kribensis de türe göre pahalı, sadece siz klasik petshoplarda satılan üretimi inanılmaz kolay olay, bakımı zahmetsiz, yavruyu zaten kendi yetiştiren, o kadar yavruyu belki nereye koyacagınıza yer bulamadıgınız bir canlılının fiyatıyla kıyaslıyorsunuz. Halbuki daha nadir bulunan striped kribensis diye geçen p.taeniatuslar da pahalı mesela. Kendi moliwelerimi normal bir p.pulcher çiftine göre çok daha pahalıya aldım. Yani olayı kribensis olarak genelleyip kıyaslamak doğru degil, siz burada mutt guppy diye geçen en ucuz hiçbir seleksiyon ya da üretim yapmadıgınız tanesi 15 liralık her petshopta olan lepistes ile cok daha nadir cifti 150-200 lira belki daha bile fazla olan formlari kıyaslıyorsunuz gibi oluyor diye düşünüyorum.

Yukarıda black german blue ram den bahsedilmiş. Başarılı bir şekilde yavru almış ve üretmiş biri olarak black ramleri üretmeyen bir kişinin neden fiyatının yüksekliğini anlamaması normal diye düşünüyorum diğer renklere göre. Ancak tabi ki herkes begendigi kendine yakin buldugu farkli renk formlarini elbet tercih edebilir, ya zevk ya fiyat ya da bambaska bir seveple. Ana baba yavru bakimi german blue ramde genelde inanilmaz kotudur, bastan sonra su degisimleri yumurta cikarmasi beslemeleri buyutmesi vs ana baba siz olursunuz. Olayin ekipman yatirimdan ziyade (ki yavru buyutmek icin elbet en az ekstra bir tanka, gbr icin mutlaka isiticiya vb yatirip yapmak zorunludur, bunu apistolar icin de dusunmeliyiz) verilen emek ve harcanan zaman oldugunu dusunmek gerek diye dusunuyorum. Ek olarak yavrularin cogu black dahi cikmiyor cunku henuz stabil bi line degil, uzerinde calismaya devam etmek lazim. Haliyle baska renk formlarına göre pahalı olması çok normal. Öyle ki, her black ram bile aynı kalitede olmuyor renk ve form olarak. Bazıları black blue ları black diye satıyor, bazıları daha grimsi kalıyor gibi. Arada fiyat farki olan herkesin sattigi ayni tur apistogramma da gorunus ve/veya saglik acisindan ayni olmayabiliyor maalesef.

Bir de ben en azından ne yaptığını nasıl bir ana baba ve bakım ile yavrunun büyütüldüğü hakkında fikir sahibi olduğum hobide deneyimli birinden daha pahalı olsa bile satın almayı tercih ederim. En azindan hayvanin genleri, sağlığı, nasıl büyütüldüğü hakkında bi fikrim olur.

Dolayısıyla aslında durum biraz sizin ne istediğinizle baglantılı diye düşünüyorum. Ben kribensis bakayım davranışlarını gözlemleyeyim yavru bakımı olsun baslangıca uygun olsun derseniz petshopa girip uyguna bahsettiğiniz kribi alabilirsiniz ana daha fazla bütçe ayırıp p.taenatus da alabilirsiniz. Piyasada en yaygın bulunan çeşme suyunda üreyen çok iyi formda olmasa da benim için yeterli dediğiniz apistogrammalardan örneğin cacatuoideslerden illa ki bulursunuz. Geçen hobide yeni bir arkadaşım iki gün önce balıkları aldı 2. Gün iki dişi de yumurtlamış. Eğer gidip hobide daha yeni, ender ve üretimi zor türler bulursanız haliyle fiyat artar. German blue ram alayım derseniz gidip yine rastgele bir yerde über renkli olmayan normal formunu bulabilirsiniz. Ancak midnight ram de diye geçen daha nadir yakalanan hobide epey yeni renk formunu iyi bir şekilde istiyorsanız bütçe ayırmak şart maalesef

Umarım kendi fikrimi açıklayabilmişimidir

Ek olarak şu aklıma geldi bahsetmemişim. Apistogrammalar derya deniz arkadaşlar. Davranışları yaşadıkları sular parametreler blackwater clear water ortamları dişi erkek ilişkileri harem breeder pair forming boyları agresiflikleri tank gereksinimleri türe baglı bambaşka canlılar. Apistogramma diye genel kpnuşmak fazla genelleyici bir yaklaşım olur şartları degerlendirirken diye düşünüyorum.

Bir de genel anlamda büyük tank gerekir cünkü dişi erkek agresifliği fazladır ölümler yaşanabilir. Karma bir community tankı genel olarak ideal bir üreme tankı degildir. Dolayısıyla ideal su şartları ısı Ro ekipman vs her şeyin ötesinde türün agresifliğine bağlı sadece iki üç balığa büyük tanklar ayırmak da herkeslik bir şey degil aksi takdirde iş riskli ve kayıplarla sonuçlanabilen bir hal alıyor. Çünkü doğada yüzüp uzaklaşanilecek bir balık ufak tankta bu şansa sahip degil
[/QUOTE]

2 dişi birden aynı gün yumurta mı dizer kardeşim , göndereli 5 gün oldu :D Maşallah, soyları daim olsun....

Beğenenler: [T]241587,RUTBELI[/T][T]240387,Lennie[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 25/04/2018
İl: Sivas
Mesaj: 3595
ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2024 13:41
Sen üreticisin mesela @HarunYILDIRIM abi; neden pahalı? Sen söyle de duysunlar abi 😊.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DiyarbakırlııÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2022
İl: Diyarbakir
Mesaj: 37
DiyarbakırlııÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2024 14:06
İnsan oğlunun fıtratında var alınca ucuza satarken pahalıya satmak istiyor balık bakmak yavru almak büyütmek maliyetli ve mekaşetli iştir basit değil birde çok bulunun tür değil ( orta şeker bi dış filtre 2 bin tl )[EDIT]Diyarbakırlıı,2024-01-26 14:07:50[/EDIT]

+1: [T]125030,GhostKoi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HarunYILDIRIMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1750
HarunYILDIRIMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2024 14:10
[QUOTE=ArifhbsAquatics]Sen üreticisin mesela @HarunYILDIRIM abi; neden pahalı? Sen söyle de duysunlar abi 😊.[/QUOTE]

Ne diyim kardeşim , herkesin fikrine saygı duymak lazım. Normalde böyle tartışmalara girmek istemiyorum ama etiketlemişsin beni de ondan seni kırmak istemedim.
Öncelikle ithalat ile gelen her Apistogramma türünde kendi arasında bile fiyat farklılıkları var.
Ülkemize gelen ithalatlar kalite olarak seninde belirttiğin gibi farklı. Aynı tür balık çek ve uzakdoğu ithalatında farklı fiyat bunun en büyük nedeni kalite farkı.
Özellikle F0 soydan gelen balıkların beslenmesi, yaşam koşulları ve üremesi diğer türlere göre çok daha zahmetli ve masraflı.
Dünyanın hiçbir yerinde her Apistogramma aynı fiyat değildir, bazısı doğada daha ender bulunur bazısı daha kolay. Bu bile fiyatı etkileyen bir farktör. Bunun dışında bazısının yazdığım gibi beslenmesi, yaşam koşulları, üremesi vb... nedenlerden dolayı maliyeti daha yüksek olduğundan değeri çok daha fazladır.
Yanlış anlaşılmasın ama Fiat'ta araba Bmw de araba Ferrari de araba bana sorarsan hepsi aynı işe yarıyor ama hepsinin fiyatı değişik, bu nedenle bütün apistolar aynı fiyatta değil.
Bir arkadaşın yukarı da yazdığı örnekte bence doğru 3000 TL ye de dış filtre var 20000 TL ye de . Aynı işe yarıyorlar ama aynı kalite ve performansta değiller.
Zaten Batuhan'ın da belirttiği gibi kribensis ile Apistogramma'nın en uygun türü olan Kakadu'yu bile kıyaslamamak lazım. Senin dediğin gibi de emek vermeden sadece satış amaçlı düşünende çok var bu da yanlış. Geliyor mesela balığı beğeniyor , poşete koyuyorum hangi türüydü bu diyor[:O] 2. cümle yavru olunca kaçtan satayım ağbi [:O] Amaç kesinlikle öncelik olarak satış olmamalı.

Herkese selamlar.

[EDIT]HarunYILDIRIM,2024-01-26 14:12:36[/EDIT]

Beğenenler: [T]125030,GhostKoi[/T][T]223668,kdrackgz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]205902,ArifhbsAquatics[/T][T]240387,Lennie[/T]
+1: [T]205902,ArifhbsAquatics[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 25/04/2018
İl: Sivas
Mesaj: 3595
ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2024 14:17
[QUOTE=HarunYILDIRIM]

Ne diyim kardeşim , herkesin fikrine saygı duymak lazım. Normalde böyle tartışmalara girmek istemiyorum ama etiketlemişsin beni de ondan seni kırmak istemedim.
Öncelikle ithalat ile gelen her Apistogramma türünde kendi arasında bile fiyat farklılıkları var.
Ülkemize gelen ithalatlar kalite olarak seninde belirttiğin gibi farklı. Aynı tür balık çek ve uzakdoğu ithalatında farklı fiyat bunun en büyük nedeni kalite farkı.
Özellikle F0 soydan gelen balıkların beslenmesi, yaşam koşulları ve üremesi diğer türlere göre çok daha zahmetli ve masraflı.
Dünyanın hiçbir yerinde her Apistogramma aynı fiyat değildir, bazısı doğada daha ender bulunur bazısı daha kolay. Bu bile fiyatı etkileyen bir farktör. Bunun dışında bazısının yazdığım gibi beslenmesi, yaşam koşulları, üremesi vb... nedenlerden dolayı maliyeti daha yüksek olduğundan değeri çok daha fazladır.
Yanlış anlaşılmasın ama Fiat'ta araba Bmw de araba Ferrari de araba bana sorarsan hepsi aynı işe yarıyor ama hepsinin fiyatı değişik, bu nedenle bütün apistolar aynı fiyatta değil.
Bir arkadaşın yukarı da yazdığı örnekte bence doğru 3000 TL ye de dış filtre var 20000 TL ye de . Aynı işe yarıyorlar ama aynı kalite ve performansta değiller.
Zaten Batuhan'ın da belirttiği gibi kribensis ile Apistogramma'nın en uygun türü olan Kakadu'yu bile kıyaslamamak lazım. Senin dediğin gibi de emek vermeden sadece satış amaçlı düşünende çok var bu da yanlış. Geliyor mesela balığı beğeniyor , poşete koyuyorum hangi türüydü bu diyor[:O] 2. cümle yavru olunca kaçtan satayım ağbi [:O] Amaç kesinlikle öncelik olarak satış olmamalı.

Herkese selamlar.

[/QUOTE]

Eyvallah abicim, teşekkürler.

Demek paketliyorsun, teslim ediyorsun bunun türü ne diyor ha 😊. Yerinde olsam vermezdim. Gerçi verdiğin zaman da iki gün sonra öldürecek. Bu da iyi, en azından bakamıyorum deyip peşini bırakır hayvanların.

Demek ki neymiş? Apistolar bu yüzden pahalıymış; pahalı olmalıymış!

Beğenenler: [T]180094,HarunYILDIRIM[/T][T]125030,GhostKoi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HarunYILDIRIMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1750
HarunYILDIRIMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2024 14:23
[QUOTE=ArifhbsAquatics]

Eyvallah abicim, teşekkürler.

Demek paketliyorsun, teslim ediyorsun bunun türü ne diyor ha 😊. Yerinde olsam vermezdim. Gerçi verdiğin zaman da iki gün sonra öldürecek. Bu da iyi, en azından bakamıyorum deyip peşini bırakır hayvanların.

Demek ki neymiş? Apistolar bu yüzden pahalıymış; pahalı olmalıymış![/QUOTE]

Yok balıktan anlıyor tecrübesi de var belli ama türü ilk gördü ondan soruyor [:D] Yavru da aldı arkadaş kaçtan verdi bilmiyorum ama hepsini toplu vermiş. [:)))]

Beğenenler: [T]205902,ArifhbsAquatics[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LennieÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/08/2023
İl: Izmir
Mesaj: 552
LennieÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2024 14:39
[QUOTE=HarunYILDIRIM]

2 dişi birden aynı gün yumurta mı dizer kardeşim , göndereli 5 gün oldu :D Maşallah, soyları daim olsun....[/QUOTE]

Aynen oyle abi :) yakaladin yine beni! :D o kadar ugrasti el emegi magaralar yapti, gidip dragonstone deliklerine yumurtlamislar iyi mi
[:)))]

Kiskandim ama sana yazip yeni bir sey almamak icin kendimi zor tutuyorum. Sapasaglam canlilar gelmis, benim icin guzellik yaptigin icin de ekstra tesekkur ederim.

Sevgiler



[QUOTE=ArifhbsAquatics]

Eyvallah abicim, teşekkürler.

Demek paketliyorsun, teslim ediyorsun bunun türü ne diyor ha 😊. Yerinde olsam vermezdim. Gerçi verdiğin zaman da iki gün sonra öldürecek. Bu da iyi, en azından bakamıyorum deyip peşini bırakır hayvanların.

Demek ki neymiş? Apistolar bu yüzden pahalıymış; pahalı olmalıymış![/QUOTE]

Haklisin abi. Bakimi hakkinda hicbir fikir sahibi olunmadan tanklara fanuslara doldurulan japonlar tetralar pengasuslar betalarla dolu ortalik. Para arttikca acaba degere mi biniyor canli dersin? Ben hic fanusta ufacik tankta dongu oturmadan bircok tur karmakarisik apistogramma turu ya da black ram falan bakan gormedim herhalde




[EDIT]Lennie,2024-01-26 14:41:06[/EDIT]

Beğenenler: [T]180094,HarunYILDIRIM[/T][T]205902,ArifhbsAquatics[/T]
Teşekkür Edenler: [T]180094,HarunYILDIRIM[/T]
+1: [T]180094,HarunYILDIRIM[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HarunYILDIRIMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1750
HarunYILDIRIMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2024 14:49
[QUOTE=Lennie]

Aynen oyle abi :) yakaladin yine beni! :D o kadar ugrasti el emegi magaralar yapti, gidip dragonstone deliklerine yumurtlamislar iyi mi
[:)))]

Kiskandim ama sana yazip yeni bir sey almamak icin kendimi zor tutuyorum. Sapasaglam canlilar gelmis, benim icin guzellik yaptigin icin de ekstra tesekkur ederim.

Sevgiler

[/QUOTE]

Ben teşekkür ederim kardeşim eksik olma . Güle güle beslesin inşallah Emre kardeşimde.
Boşver apisto'yu her zaman ara sevinirim...
Selamlar, sevgiler...

Beğenenler: [T]240387,Lennie[/T]
Teşekkür Edenler: [T]240387,Lennie[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 25/04/2018
İl: Sivas
Mesaj: 3595
ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2024 15:08
[QUOTE=Lennie]

Aynen oyle abi :) yakaladin yine beni! :D o kadar ugrasti el emegi magaralar yapti, gidip dragonstone deliklerine yumurtlamislar iyi mi
[:)))]

Kiskandim ama sana yazip yeni bir sey almamak icin kendimi zor tutuyorum. Sapasaglam canlilar gelmis, benim icin guzellik yaptigin icin de ekstra tesekkur ederim.

Sevgiler





Haklisin abi. Bakimi hakkinda hicbir fikir sahibi olunmadan tanklara fanuslara doldurulan japonlar tetralar pengasuslar betalarla dolu ortalik. Para arttikca acaba degere mi biniyor canli dersin? Ben hic fanusta ufacik tankta dongu oturmadan bircok tur karmakarisik apistogramma turu ya da black ram falan bakan gormedim herhalde




[/QUOTE]

Aslında para arttıkça bu tür şöyle değere biniyor; ‘ulan iki tane 4 cm lik balığa o para verilir mi’ deyip cayıyor bilmeyen. Bilen parasına pek bakmıyor. Hele koloni türlerin araba ile takas olduğuna şahit olunca, parayla alakalı da bişey yok gibi. Hobi insanının türe yüklediği anlamla eş değer sanırım paha. Kafalı yunus kolonisine ederinden katlarca yüksek para veren müptezelleri ne yapacağız?

Beğenenler: [T]240387,Lennie[/T][T]180094,HarunYILDIRIM[/T]
+1: [T]125030,GhostKoi[/T][T]180094,HarunYILDIRIM[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir